• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
dziewczyny - trzymajcie się w tych szpitalach i na badaniach...

ja dziś od rana jestem pełna weny i porządki zaczęłam...
ostatnie ręczniki i pościele poprasowane, torba dla Janka dopakowana a teraz porządki tytułem odkurzanie itp...

a jutro kolejna wizyta u gina:)

Dziewczyny mam nadzieję, że się nie obrazicie, że tu piszę. Zajrzałam przez przypadek, przeczytałam o serduszku więc odszukałam post Agawy i chyba wiem w czym rzecz więc pozwolę sobie coś napisać. To, co lekarka znalazła podczas robienia echa serca to prawdopodobnie tzw. bright spot, jest to zwapnienie, które zwykle powstaje gdy kobieta choruje w trakcie ciąży. Nie musi to być żadna poważna infekcja. I teraz najważniejsze- zwapnienia zwykle znikają jeszcze przed narodzinami maluszka :tak: Przechodziłam przez ten stres w pierwszej ciąży. Na usg w 19 tygodniu lekarz wypatrzył dwa bright spoty w serduchu córeczki. Na usg ok. 30 tygodnia nie było po nich śladu. Więc głowa do góry bo stres nie wskazany ;-)

Anulla ten czas naprawdę szybko leci, potwierdzam słowa Eweliny że pamiętam że jeszcze tak nie dawno bete robiłam a tutaj za trzy miesiące już powinnam już mieć ok. tygodniowe dziecko :) A co do kupowania ubranek itp to naprawdę się nie stresuj tylko jeśli masz ochotę to kupuj, wkońcu tyle na to czekałyśmy!! A myślenie że coś się może stać to cale życie trzeba by kupować z dnia na dzień.

Liska powodzenia :-)

Dziewczyny wy piszecie że pakujecie torbę a co myślicie o walizce takiej na kółkacha aby spakować do szpitala?? Ja walizek mam multum a torby żadnej fajnej i duże już nie dlatego zastanawiam się nad walizką.

Ema ja też mam dzisiaj werwe do pracy :-)

hej dziewczyny ja mam pytanko mam dziwny nie wiem tak jakby byl obolaly wsumie to dolna czesc brzucha no i wczoraj zauwazylam taki czop przezroczystej galaretki nie wiem co to moze byc pomocy

Bzibziok, Esiek wielkie kciuki dziewczyny, chyba nam się podwójne powitanie maluchów szykuje na forum :-)

Liskka powodzenia na badaniach! :tak:

Anulla zobaczysz jak to szybko zleci, ja nie wiem kiedy te 8 miesięcy minęło :shocked2: Jeszcze nam za niedługo będziesz narzekać ile masz do kupienia i jak mało zostało do porodu - zobaczysz :-)

Bziumelka jak Ci wygodnie będzie z walizką to pewnie nie ma znaczenia. Tylko pytanie gdzie rodzisz bo np. u mnie w Państwowych szpitalach mają dość restrykcyjne podejście co do wielkości 'bagaży' z powodu braku miejsca na oddziałach :dry: ...

Ona czop śluzowy odchodzi przed porodem ale może to coś innego co że tak powiem podobnie wygląda ... a masz jakieś inne objawy? krwawienie albo skurcze?
Chyba dziewczyny które już rodziły najlepiej jak by coś Ci podpowiedziały - będą najbardziej kompetentne w tym temacie.

Ja zamówiłam dzisiaj łóżeczko, na szczęście jest na stanie więc za 1-2 dni powinno być :-) I zrobiłam zamówienie w aptece Gemini pozbywając się 300zł, masakra :baffled: no ale sam laktator 115 .... Dokupiłam też jeden kocyk mniejszy bambusowy, taki lekki, ciekawe jak się sprawdzi bo wygląda ślicznie :sorry2:. Jeszcze tylko zamówić wózek i kilka drobnych rzeczy dokupić i będzie wszystko. Ufff ;-)

Aaa i proszę o kciuki, dzisiaj o 16 mam wizytę, robimy zakłady czy klopsik ma już 2kg, mam nadzieję że tak :-)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry