• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny podczytuje Was od dłuższego czasu i dzisiaj postanowiłam do Was dołączyć - oczywiście jak mnie przyjmiecie :) Prędzej byłam na forum :zakwalifikowanych", ale to chyba najwyższy czas się przesiąść.
Na pierwszych prenatalnych wyszło, że będzie diewczynka-wczoraj miałam połówkowe - i na 100% będzie synek.
Napiszę to samo co dzisiaj napisałam na "zakwalifikowanych" co dowiedziałam się wczoraj:
Łożysko mam tylnie osadzone przodujące jest bardzo nisko zatyka ujśćie macicy - na poród naturalny nie mam szans tylko cc. Mam na siebie uważać,aby nie stracić ciąży a przede wszystkim aby donosić. W dodatku mam zbyt wąskie tętnice maciczne. Mam się tym nie martwić, bo jeszcze mają trochę czasu aby się rozszerzyć, no i dr nie mógł zbadać za bardzo serduszka. Synek waży 320gram. Mam się zgłosić w przyszłym tyg do swojego lekarza prowadzącego - on musi zadecydować czy da ma zastrzyki na rozszerzenie tętnic, ma stwierdzić czy będzie w stanie zbadać serduszko i ma obejrzeć zdjęcia z usg łożyska

Dla dziewczyn, które spodziewają się córci - posiadam do odsprzedania (lub na zamianę na ciuszki dla chłopca) kilka NOWYCh ciuszków zakupionych w Lidlu z firmy LUPILU. Pośpieszyłam się i kupiłam typowo dziewczęce, więc muszę część garderoby zmienic :)

Esiek kciukamy za Was, poród zbliża sie wielkimi krokami :).
Bzibziok za Ciebie również kciukaski.

Sylka witaj w naszym gronie :). Mi tez na prenatalnych wyszlo ze chłopczyk a na połówkowych bylam u 2 lekarzy i wyszlo ze dziewczynka :).
Ona i co dzwonilas do lekarza? Mam nadzieje ze to jeszcze nie poród.

Termin mam na 11 marca. Myślimy nad imieniem dla synka-mi się podoba Wojtuś albo Kuba ale nie mąż jeszcze nie jest zdecydowany.
Kopniaczki synka czuje codziennie -przeważnie rano i wieczorem, ale jak leżę w ciągu dnia t tez go czuję. Mąż też dostał już dwa razy kopniaka i raz w ucho - bo chciał podsłuchać co tam słychać w brzuszku :)
Montana niby płećnie jest ważna - dla mnie jest ważne aby donosić ciążę. Trochę się nastawiłam ze miała być Natalka,no ale cóż -aby było zdrowe.
Czytałam, że przez tętnice maciczne karmione jest dziecko. Nie wiem ile ma teraz cm ale 320gram, to nie jest chyba źle...

LISTOPAD
1. ESIEK (3 listopad) córka Małgosia
2. FOOTE (5 listopad) syn Jerzy
3. Bzibziok (7 listopad) syn Michał
4. LOLITKA200 (9 listopad)
5. EMA51 (27 listopad) syn Jan

GRUDZIEŃ
6. zula_5 (6 grudzień), bliźniaki
7. _Infinity_ (12 grudzień), córka Lenka
8. Ona232 (12 grudzień), syn Antoś
9. Lionessa75 (16 grudzień), syn
10. Mundek (29 grudzień), syn
____________[/FONT]

2015

STYCZEŃ
11. Hope84 (1 styczeń) córka Nina
12. szczerbatka (13 styczeń) syn Piotruś
13. Magda_7891 (19 styczeń) córka Zosia
14. Bziumelka (20 styczeń) córka Sonia
15. Oktavi (22 styczeń) córka Jagienka
16. Emilia M (29 styczeń) syn Filip

LUTY
17. ewelina.br (4 luty) syn Filip
18. Medalikara (14 luty) córka Helenka
19. Genna (20 luty), syn Franuś

MARZEC
20. montana8 (2 marzec) córka Zosia
21. Agaawa (3 marzec) syn Piotruś
22. Syllkaa (11 marzec) syn
23. Finesse (29 marzec)

KWIECIEŃ
24. Smerfeta (1 kwiecien)
25. Kotuska83 (9 kwiecien)
26. Jazzabell (10 kwiecien) bliźniaki
27. Kasik36 (10 kwiecien)
28. Olusia7982 (15 kwiecien) bliźniaki

MAJ
29. Liskka (12 maj)
30. Anulla28 (20 maj)
31. Aisa79 (25 maj)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ktg bez skurczy wiec decyzja - ide do domu a CC ustalone na 3 listopada. Boshe za 5 dni juz zobacze Goche !! Prosze o zmiane w kalendarzu. Moje krwawienie nie wiadomo skad i stwierdzilisny ze lepiej jak bede lezec w domu niz na patologii, w razie co mam dzwonic czy w dzien czy w nocy wiec jade spokojnie do domu.

Wiecej napisze potem.

reklama
Syllkaa witaj :-) I nie przejmuj się na zapas - moja mała na połówkowym w 20t6d czyli tak jak masz dokładnie dzisiaj ważyła tylko 280g i była prawie 2 tygodnie do tyłu w stosunku do normy, później zaczęła nadrabiać. Ja na polepszenie przepływów brałam Acard ale przy poważniejszych problemach bierze się faktycznie zastrzyki - choć u Ciebie wg. mnie widać że te zwężone tętnice maciczne przynajmniej na tą chwilę nie przeszkadzają we wzroście synka :tak: Łożysko na połówkowym miałam częściowo przodujące ale do 30tc się przesunęło, wydaje mi się że nawet w całkowicie przodującym na tym etapie nie można na 100% powiedzieć że się to nie zmieni... Przy tym łożysku trzeba bardziej uważać ale też nie można zakładać że stanie się coś złego - mi się nie przytrafiły żadne krwawienia czy inne komplikacje, także bądź dobrej myśli :tak:

Esiek no to przed Tobą 5 dni totalnego lenistwa, chyba że Gosia zdecyduje inaczej ;-) Kciuki żeby wszytko poszło zgodnie z planem bo jednak takie niespodzianki są stresujące.

Dziewczyny możecie polecić coś do przechowywania ściągniętego mleka? Nie wiem czy jakieś pojemniki (jakiej firmy?) czy tańsze torebki/woreczki (tylko czy spełniają swoją funkcję i są wygodne?) :confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry