• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Infinity - ja licze ze przy porodzie polowa kg zniknie ;) rozstepow nie mam ani jednego ale waga idzie teraz w zastraszajaym tempie. No ale tlumacze sobie ze 3kg ponad to Gocha, macica i lozysko i wody to tez z 2kg wiec nie jest zle. Najbardziej mnie martwi cellulit bo tego nie wiem jak sie pozbede a jest z nim dramat na udach i tylko tam :/ chyba skonczy sie na laserze jakims bo na to cwiczenia i dieta nie pomoze.

reklama
Magda super ze wizyta uspokoila, No moze faktycznie te bóle to więzadla. Najważniejsze ze z córeczką jest wszystko dobrze i ze nie pcha sie jeszcze na ten świat ;-).
Esiek właśnie ze z cellulitem sobie świetnie mozna poradzić ćwiczeniami, dietą i masażami :tak:. Gorzej jak są rozstępy, bo ich sie nie da zniwelować jedynie kremy czy zele zmniejsza ich widoczność, wiec tylko sie cieszyc ze nie masz rozstepow. Ja poki co tez nie mam i mam nadzieje ze tak zostanie ;-)

Esiek no wim ze ten mój suwaczek jest nieaktualny ale najnormalniej w świecie nie mam czasu go zmienić bo nawet Was czytam na raty. Jeszcze ie zdążyłam zamówić tego kocyka i ochraniacza minki co mi linka wysłałaś. A i puki pamietam mowiłaś kiedyś o dobrym fotografie do sesji noworodkowej możesz mi podesłać bo chyba malutkiej zrobimy, chociaż ona czasem takie pozy przybiera jak na tych zdjeciach i mąż cyknie fotkę, ale chciałabym mieć profesionalną.

Co do torby dziewczyny to ja spakowałam w 36 tc jak trafiłam ze skurczami do lekarza, w panice wrzucałam wtedy co popadnie i jak już na spokojnie zobaczyłam co ja tam zabrałam to za głowę sie złapałam.

Dzewczyny moja Cysia dzisiaj kończy tydzień a mnie się wydaje jak by urodziła się wczoraj.

Kurde gdzie te suwaczki się szuka ????????

Magda ja właśnie na poprzedniej wizycie miałam wpis w ostatniej rubryce, też zastanawiam się co dalej, pewnie nowa karta ;-) A z tą wagą to mi też kazali jeść i cały czas odpoczywać żeby mała sobie ładnie rosła i czuje że skończy się że nie tylko ona urośnie :-D

Esiek ja ciążowych rozstępów (odpukać!) na razie nie mam ale widzę że teraz brzuch przybrał jakieś zastraszające tempo wzrostu więc zaczynam się obawiać bo z okresu dojrzewania niestety trochę ich mam :-(. A cellulit w ciąży zazwyczaj jest wodny i dość łatwo się go pozbyć - w większości sam minie po porodzie jak organizm sobie gospodarkę wodną sam ureguluje :tak:
Ewelina pewnie by się przydał nawet przy karmieniu piersią albo przy wprowadzaniu innych pokarmów, herbatek no i docelowo przy przejściu ma modyfikowane. Ja na razie nie kupuję - będę w małym garnuszku wyparzać chyba że nie dam rady karmić piersią to wtedy pewnie zainwestuje bo i butelek trzeba będzie dokupić a co chwilę myć pewnie nikomu się nie bedzie chciało ... ale zakładając karmienie piersią wydaje mi się że nie jest niezbędny na początku.

Ja z butelkami mam lekki mętlik bo moje typy raczej kiepsko wypadają w opiniach dziewczyn z forum ;-)wiadomo że to sprawa indywidualna ale jak zaczęłam czytać w necie opinie to pewne kwestie się faktycznie powtarzają więc może coś w tym jest.
Ostatecznie zdecydowałam się na pewno na Lovi 'aktywne ssanie', drugą będę miała z zestawu od laktatora (Avent). I właśnie myślę czy nie poprzestać na tych 2. Ewentualne rozważam dr. Brown'a :huh:

Właśnie - może któraś z Was się orientuje czym się różnią butelki dr. Browna z wąską i szeroką szyjką? Czy chodzi tylko o wygląd-kształt czy mają inne działanie antykolkowe (któreś są lepsze?)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam jedną aventa małą która dostaliśmy w szkole rodzenia w gratisie ;) i teraz mętlik bo chciałam kupić zestaw startowy z tommee czyli 2 małe + 2 większe ale po ostatnich opiniach się zastanawiam ;) czy nie kupić różnych i zobaczyć która nam podpasuje.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry