Syllkaa racja z tym laktatorem, u mnie, mimo że prywatny szpital nie mają a za bardzo mi zależy żeby ryzykować więc kupiłam. Ciuszki mam też 50 ale u mnie jest 100% pewne że użyje i to pewnie całkiem długo, na początku nawet te mogą być za duże ...
Montana super fota:-) serduszko zazwyczaj u małej jest 140-150 ale kojarzę że może chwilowo przyśpieszać, chyba akceleracjaczy jakoś tak się to nazywa i jest normalne.
madalikara ja kupowałam od tego sprzedającego i wg. mnie najlepiej sugerować się podanymi wymiarami z aukcji (głównie biodra - zmierz spodnie w które teraz wejdziesz w biodrach). Ja jak kupowałam ważyłam ok. 68 przy wzroście 170, wyszło mi że powinnam wziąć S a wzięłam M i są lekko luźne, szczególnie że materiał jest elastyczny, jestem pewna że w S też bym spokojnie się zmieściła. I nie warto kupować większych na zapas -ja mam swoje już kilka miesięcy i nic się nie zmieniło bo rośnie głównie brzuch a reszta tak minimalnie że spodnie się naciągają a luz i tak mam ...
Co do apteczki to zamówiłam m.in. laktator, muszle Medeli na obolałe piersi ;-) które poleciła mi położna środowiskowa, butelkę Lovi i kilka rzeczy dla małej:
[TABLE="width: 525"]
[TR]
[TD]Lp.[/TD]
[TD]Nazwa[/TD]
[TD]Kwota[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]1[/TD]
[TD]Natrium Chloratum, Gilbert 0,9%, 100 ampułek po 5ml (sól fizjologiczna)[/TD]
[TD]23,19[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2[/TD]
[TD]AVENT, laktator ręczny Natural + zestaw z kosmetyczką[/TD]
[TD]114,99[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3[/TD]
[TD]OCTENISEPT, Płyn, 250ml z dozownikiem[/TD]
[TD]27,89[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4[/TD]
[TD]Bobotic Forte, krople doustne, dla dzieci i niemowląt od 28. dnia życia, 30ml[/TD]
[TD]13,89[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5[/TD]
[TD]KiD-Vitum, Witamina K i D, 36 kapsułek twist off[/TD]
[TD]15,39[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6[/TD]
[TD]CANPOL aspirator do nosa[/TD]
[TD]15,39[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7[/TD]
[TD]LOVI, butelka PP Aktywne ssanie, 150ml[/TD]
[TD]17,59[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]8[/TD]
[TD]MEDELA silikonowe wkładki laktacyjne osłona piersi 2 sztuki[/TD]
[TD]29,99[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]9[/TD]
[TD]Alantan - Plus, maść, 30g[/TD]
[TD]5,39[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]10[/TD]
[TD]Leko gaziki do dezynfekcji saszetki 10 sztuk[/TD]
[TD]3,69[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Zamówiłam też na Allegro smoczek Avent Soothie, chyba najbrzydszy jaki jest na rynku

ale tez jako jedyny polecony przez położną która powiedziała że jak już chcemy używać to tylko taki bo nie zaburzy odruchu ssania - cóż, zobaczymy czy to prawda ...
I jeszcze nabyłam taki bambusowy kocyk-otulaczek bo brakowało mi czegoś lżejszego i mniejszego do otulania/przykrycia: