• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Bzibzik tak , ta antykolkowa, z takà rurką w środku ale one wszystkie z dr Browna ją mają, jeszcE czytałam zeby maluszkowi mleko podawać ze strzykawki bo jeżeli zaraz wróci twoje mleko a przyzwyczai sie do smoka z butelki i nie bedzie chciał ciągnąć :)

Hej, u mnie jeszcze z 6-7 godzin kroplowka i koniec. Ten lek jest po to aby macica nie pracowała. No i jeszcze ostatni zastrzyk w dupke ze sterydem. Wczoraj lekarz dotykał brzuch i mówie że już jest dobry ale zobaczymy dalej. Napewno bede musiała brac tabletki na ta macice do konca aby znowu sie nie rozkreciłą. W poniedziałek mam badanie usg szyjki i dziecka no i po tym badaniu bedzie decyzja co dalej, jeśli wyniki ok to bede wychodzić, a jesli nie to waidomo co mnie dalej czeka... Gdybym nie trafiła do szpitala to pewnie niedługo była by akcja porodowa ale że tutaj jestem to prawdopodobnie to powstrzymaja i spokojnie bede mogła donosic.

Szczerbatka
mi mowili ż ma leciec 10-12 kropel na minute wiec tak to sobie kontroluje. A ty dostajesz sterydy dla piotrusia??

Montana to prawda z tym głaskaniem brzucha że od tego może sie stawiać i zaczac prace, ja mam teraz zakaz. Dotkne z 2-3 razy na dobę i tyle a wczesniej to non stop go głaskaliśmy z mezem.

Ale wiecie co jak ja widzę swoja sytuacje a sytuacje dziewczyny co ze mna leży to przestałąm sie tak bardzo przejmować. Ona jest w 24tc ciazy bliźniaczej. Szyjka ma 1cm i rozwarcie na 1cm ale najgorsze jest to ze jeden pecherz płodowy wbił się w ta szyjke i nie można ani jej zszyc ani założyć krazka bo peknie pecherz, przyjechała do Łodzi z kielc bo poród może być w każdej chwili a tylko tu mają taki sprzet aby ratować tak małe dzieci (teraz mają 500 i 600 gram) a na dodatek wyszły jej bardzo słabe proby watrobowe i inne wartosci z krwi... Wiec to jest dopiero zła sytuacja. Do konca musi lezec w szpitalu i nie wiadomo jak to sie skończy :-(:-(:-(

Bziumelka ja po zabiegu dostaje tylko kroplówke do poniedziałku rana. Na poród mi się nie ma, więc nie dostaje sterydów dla Piotrusia.
Bziumelka czy miałaś dziś na obiad ten "pyszny" makaron? :)
Ja leżę na sali z dziewczyną z Zielonej Góry (ok. 400km), która przyjechała z powodu obrzęku na nożce dziecka, a przy okazji odkryli, że ma za dużo wód plodowych. Za bardzo nie wiedzą co mają zrobić z ta nóżka, masakra powiem Wam
:(

Bziumelka no niestety nieraz takie sytuacje sie zdarzają ze ludzie rodzą duzo wczesniej ale na szczęście medycyna jest na tyle rozwinięta ze da sie takie maluszki uratować. Moja szefowa urodziła sie w 26 tyg ciazy i jest całkowicie zdrowa. A było to 33 lata temu, tyle ze w Anglii.

Szczerbatka owszem mialam ten makaron z soem i trzema mikro mieskami i nie przyprawiony.

Sluchaj ja to sie bardzo dobrze czuje, caly cczas sie tak czulam tylko ta macica :( u was tez tak grzeja na salach?? Bo u nas to ukrop:-( No i te wspaniale lozka, cale plecy bola.

Emilka pewni ze ssie rodza takie malenstwav ale to juz jest ryzyko.

reklama
Bzibziok moja Oleńka jest od samego początku na butelkach lovi anty kolkowych i ze specjalnym smoczkiem z maleńką dziurką . Dużo zależy od mleka bo mała bardzo ulewała wręcz chlustało jej z buźki i zmienialiśmy mleczko kilka razy aż w końcu trafiliśmy na hippa i teraz jest ok tzn ulewa się ale już nie chlusta i dużo rzadziej i w mniejszej ilości niż wcześniej . Podobno dzieci tak mają i to w końcu minie trzeba tylko cierpliwości ( choć ja byłam przerażona na początku jak szła fontanna za każdym razem ) .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry