• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Bzibziok Michałek jest śliczny, nic tylko leżeć i się przyglądać :-)

Olusia mamy podobne brzuszki, z tym, że ja ma tylko jednego dzidziusia ;-)

Montana malutki masz brzuszek, ja mam chyba większy :tak::-)

reklama
Emilia_M, właśnie też myślimy o takim co się zmienia potem w łóżko i ono jest 70x140. U nas na mieszkaniu jest problem bo sypialnie mamy małą i żadne łóżko oprócz kołyski się nie zmieści. Mamy pokój osobny gdzie chcemy zrobić pokoik dla dziecka i tam właśnie wstawić to łóżeczko. A na noc szukamy kołyski która by stała w naszej sypialni. Myślicie że kołyska na 72cm starczy do 6 miesiąca?

Emilia_M, właśnie też myślimy o takim co się zmienia potem w łóżko i ono jest 70x140. U nas na mieszkaniu jest problem bo sypialnie mamy małą i żadne łóżko oprócz kołyski się nie zmieści. Mamy pokój osobny gdzie chcemy zrobić pokoik dla dziecka i tam właśnie wstawić to łóżeczko. A na noc szukamy kołyski która by stała w naszej sypialni. Myślicie że kołyska na 72cm starczy do 6 miesiąca?
Z Kolyskami i koszami to chyba nawet nie do końca chodzi o długość tylko bardziej o to ze dziecko zaczyna sie wiecej ruszać jak rosnie, niektóre szybko siadają i poprostu byłoby to niebezpieczne, maluszek moze wypaść. Takie rzeczy chyba starczają do ok 4 miesiąca. Ja wlasnie mam kosz i planuje na poczatku mieć go w koszu koło sobie. Łóżeczko jeszcze nie przyszło, ale jak przyjdzie to chyba wstawię je do salonu na początek bo tam zamierzam spac z małym (jest na dole i blisko kuchnia). A jak mały podrośnie to pojdzie na gore do swojego pokoiku.

Liska. Kolyska 72 u mojego synka wystarczylaby tylko do 3 miesiaca. Urodzil sie 53cm ale rosl po 5cm na miesiac. Ponadto jak juz napisane: to zbyt niebezpieczne miec 5-6 miesieczne dziecko w kolysce. Niektore juz siadaja i do tragedii nie trzeba duzo

Czyli wyglada na to ze max 3-4miesiace . A potem bede musiała sie ewakuować do drugiego pokoju.

Emilia, wiem widziałam, tylko to jest kolejny mebel, i tez na jak długo starcZy? U nas z miejscem w sypialni cienko

Ostatnia edycja:
reklama
Czyli wyglada na to ze max 3-4miesiace . A potem bede musiała sie ewakuować do drugiego pokoju.

Emilia, wiem widziałam, tylko to jest kolejny mebel, i tez na jak długo starcZy? U nas z miejscem w sypialni cienko.
Nie wiem dokładnie jakie sa ich rozmiary ale mojej znajomej dziecko spalo w takim jak miało juz ponad rok. Tylko wlasnie nie wiem czy sa rozne rozmiary czy jedno jakies standardowe. Maly miał dokładnie rok i dwa miesiace jak sie przeprowadzili do większego mieszkania wiec juz kupiła mu duze łóżko, ale pamietam ze jeszcze spokojnie sie mieścił i pewnie mogłaby jeszcze tam troche pospać gdyby nie przeprowadzka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry