• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Olusia brzuszek cudny <3 aż trudno uwierzyć, że tam mieszkają dwa maluszki :rofl2: to jest dla mnie fenomen i nie do ogarnięcia heheh Jedno dziecko to cud, a dwójka … :rofl2:
No i gratuluję córci :-) będziesz szalała z różem :-p wiem coś o tym…. Hehe

Montana jaka ty zgrabniusia ! śliczny brzusio <3

Bzibciok jaka jeszcze kruszyneczka <3 niech rośnie jak na drożdżach Michałek .

Liska standardowe 120x60. Ja swojego starszaka przed 2-gimi urodzinami przeniosłam do większego już łóżka i drugiego pokoju bo musiałam przygotować psychicznie na siostrę ale spokojnie do 4-5 lat mógłby spać w łóżeczku i zmieściłby się na długość, a że takie duże dziecko śmiesznie już wygląda w takim typowo dziecięcym łóżeczku to nie ma sensu brać większego bo i tak pewnie wymienisz :;)
Kołyska na 72cm i maluch 6mies? Myślę,że taka kołyska to max do 3 mies. Moja mała ma 2 mies i 62cm,a jeszcze przecież jakiś zapas musi być dziecku żeby głową nie stukało jak ruszy nogami:-)

reklama
Dziewczyny, dobrze wiem ze dziecko moze wypaść jak juz zaczyna sie przewracać czy siadać , logiczne:-) większość kołysek to max 3 miesiące, zapytałam bo producent pisze ze to łóżeczko -kołyska ma starczyć teoretycznie do 6 miesiąca lub 8 kg. A iiii źle napisałam, 79cm nie 72 :-)

Szczerbatka, powodzenia , kciuki zaciśnięte

Ostatnia edycja:
Szczerbatka kciukaki za was , zeby sie udało i piotrusiowi nie przyszło do głowy wyciagnięcie tego :)

Lilka Nie ma Sensu isc do lekarza bo czuje sie juz Lepiej tylko kaszel jeszcze meczy i nic innego niz syropki ktore biorę mi nie da, antybiotyk mi nie grozi, tylko biedny Franio i ja cierpimy przez kaszel, mam nadzieje ze nic sie nie dzieje , brzuch trochę twardnieje i przy kaszlnięciu boli jak cholera , zwiększyłam magnez i buscopan biorę .

Ostatnia edycja:
Dziewczyny witam sie NADAL w dwupaku... Historia dluga a przez telefon ciezko mi pisac. W skrocie - mialam miec rano CC od wczoraj jestem w szpitalu. Juz wczoraj wieczorem na obchodzie stwierdzili ze nie ma powodu zeby juz konczyc ciaze przez CC ( to po co mnie w ogole przyjeli na oddzial? ) ale ze mam byc na czczo to jeszcze zadecyduje prof rano. Prof rano stwierdzil ze " z takim rozwarciem mozna zyc" i trzeba z CC czekac jak najdluzej i ze mi nie zrobia ot tak. I taka historia .... Jutro wyjde do domu a oni maja mi podac nowy termin kiedy mam przyjsc... przy czym ma byc jak najpozniej ale tak aby nie zaczal sie porod... Ale "falstart" co ..;)
Wczoraj to bylam wsciekla, nie zmruzylam oka i glowe mi rozsadzalo. Dzis jest lepiej,wiem ze chca jak najlepiej dla Goski ale idzie zwariowac z ta koncowka ciazy...

Wroce do domu to nadrobie was wszystkie.

Esiek no widzisz a jednak kurcze wiadomo że im później tym lepiej tylko po co wprowadzają człowieka w bład i stresują. No ale nic to musisz na Gosię jeszcze chwilkę poczekać.

szczerbatka kciuki zaciśnięte za zabiego oby wszystko się udało

Agawi również za wizytę kciuki zaciśnięte.

Brzuszki macie fajoskie, ja już zapomniałam o moim:)

Dziewczyny, jak to jest z tym badaniem krzywej cukrzycowej? Ja mam zrobić jutro obciążenie z 75 g glukozy. I powiedzcie mi jak sie czułyscie po tym ? Miałyscie zawroty głowy itd.? Musze zrobic badanie bo mimo prawidłowego wyniku cukru we krwi to w moczu mam go prawie 500 mg ! Tzn. miałam jakis czas temu jak jeszcze brałam metypred. Czytałam ze sterydy mogą zwiększać cukier w organizmie. Czy któraś też tak miała. Tzn. cukier w moczu a mimo to dobry wynik krzywej?

Kotuska ja miałam Zrobic to badanie w piatek ale Przez choróbsko musiałam przełożyć , u mnie w labo mozna troszke cytrynki wcisnąć :) ale po ostatnich syropah dla ciężarnych (słodkich jak ......) to raczej nie bedzie problem :)
A ile masz oznaczeń? Ja musze miec 3, najgorsze siedzenie w labo i czekanie
Co do zawrotów to zalezy czy lubisz słodki syropek :) ale dziewczyny pisały ze do przeżycia tylko najgorzej ze na czczo musisz byc i pewnie dlatego tu występują czasami zawroty, bo jeżeli nie możesz wyjść bez śniadania z domu to możesz czuć sie gorzej

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki ;-). ALe dziś mi się dziś świetnie spało.
Esiek kurczę rozumiem twoje rozczarowanie, bo najpierw mówią ze bedzie CC, człowiek sie nastawi a potem jednak karzą czekac, no cóż na pewno racją jest że dla Gosi jeszcze lepiej jak pobędzie w brzuszku.
Agawaa mega kciuki za dzisiejszą wizytę, amm nadzieje ze dziś żadnych plamek ani nic innego nie znajdą u waszego dzieciątka.
Szczerbatka kciuki za dzisiejsze badania, mam nadzieje ze po dzisiejszym badaniu stwierdzą ze mocz zaczął łądnie schodzić i nie bedzie potrzeba zakladac tego szanta. Daj kochana znac poźniej co tam u Was.

Ja krzywą cukrową chyba bede robić w przyszlym tyg, lekarz sam mi powiedzial ze można cytrynę wcisnąć dla poprawy smaku, ale dla bezpieczeństwa i tak chyba wezmę mojego M na to badanie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry