• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Esiek wyobrażam sobie jak się czujesz, też bym się nie mogła doczekać, no ale lekarze wiedzą co robią, każdy dzień w brzuszku to plus dla dziecka :tak:

szczerbatka kciukasy za udany zabieg i żeby Piotruś nie kombinował z wyjęciem tego ustroństwa ;-):-)

Kotuska a Ty bierzesz nadal sterydy? Ja od środy mam zacząć powolutku zmniejszać (3 dni o 2,5 mg, 7 dni o kolejne 2,5 zrobić subpopulacje i przyjść na wizytę do immunologa). Rozumiem, że tą krzywą cukrzycową masz zrobić wcześniej z powodu wyniku moczu? Bo tak normalnie to się chyba robi coś około 24 tc.

reklama
Kasik, sterydy odstawiłam 2 pazdziernika.Miałam 2 razy mocz badany i 2 razy miałam cukier w okolicy 500 mg.Natomiast we krwi 95 mg a norma do 100mg. Stresuje sie bo mój tata jak i całe jego rodzenstwo wraz z babcią mają cukrzyce.I dlatego zamiast 50 to 75 glukozy mam jutro sobie zaaplikowac. Metypred odstawiałam tak;brałam 3x1 potem 10 dni 2x1 potem 10 dni 1x1 i odstawiłam.

Kotuska ja ledwo wypilam glukoze bo mnie mdlilo bardzo, mega slodkie jak dla mnie no ale jak trzeba to trzeba . Po wypicu czulam caly czas na zoloądku i mdlilo ale bez jakis wiekszych problemow .

Agaawa ano bedzie ciezko ciezko wiazac sznurowadla... juz ciezko jest powoli.... m mi pomaga... :-) no ale jak sama jestem to musze jakos poradzic sobie... - pij duzo zebys sie nie odwodnila... a kojarzysz co jadlas wczesniej? trzymam kciuki na wizycie!! wszystko bedzie dobrze!!

lilka-1986 chcialabym parke bo wiesz jeden maluch robi akrobacje w moich brzucu i figle wiec moze jakis sportowiec... he he no moze bedzie chlopczyk... no ale poczekamy zobaczymy...nie nastawiam sie.. jeszcze czekam cierpliwie do polowkowego.... by sie potwierdzilo do konca... chociaz czasami roznie bywa !! :tak:

szczerbatka trzymam kciuki na zabieg... oby sie udalo !!:tak:

elleni mnie do tej pory trudno uwierzyc... jestem w szoku ze sie udalo i ze mam dwojke...;-) to jakis cud!! odnosnie rozo to wiesz bede miala ubranka rozowe, ale tez inne i neutralne.. nie chce miec tylko rozowych ubranek bo dziewczynka, czy niebieskich bo chlopiec... maluszkowi w kazdym jest ladnie...:happy:

Esiek zawsze to lepsze dla Goski :)ale mogli wczesniej o tym pomyslec a nie stresowac ciebie i malej... masakra jakas!!:tak:

Kotuska a czemu jutro robisz to badanie obciazenia glukozy?;-)aa z powodu ze w moczu masz tyle cukru? no lepiej go zbadaj sobie!

esiek - bez sensu że tak ci z tym terminem mieszają... domyślam się że też bym się denerwowała w tym szpitalu na twoim miejscu... co prawda, może lepiej się wstrzymać, ale ja też już się malucha nie mogę doczekać, a ty już pewność miałaś że dziś się spotkacie...

szczerbatka - powodzenia podczas zabiegu

kotuska - da się przeżyć tą glukozę, ja dwa razy robiłam, co prawda do przyjemności może nie należy, ale wszystko dla malucha da się znieść:)

Esiek, no to namieszali. Fakt lepiej żeby niunia dłużej w brzuszku była ale teraz zaś nie wiesz na czym stoisz i ta niepewność i czekanie...

Kotuska, ja jestem skrajnym przypadkiem który zasłabł po glukozie ;) Miałam 50 g i pobranie po godzinie.

reklama
Nie no dziewczyny brak mi slow - powinnam wiedziec ze jak w Polsce sie mowi "planowane CC" to nie ma bata i z tego planu nic nie wyjdzie. A ja sie napalilam jak szczerbaty na suchary i mam. Jakbym naszej sluzby zdrowia nie znala.

A do tego jednak wczoraj od 17.00 do dzis do 10.00 bylam na czczo i bylam gotowa zabic za lyk wody i bulke wiec wiecie jak to jest, trzymac babe w ciazy na czczo po nic. A jeszcze pielegniarka rano zalozyla mi wenflon wiec bylam nastawiona ze tak gadaja ale zrobia. A tu dupa.

A Goska chyba tez ma zal bo tak mnie oklada od rana ze hej.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry