• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Madzua no to prawie wszystko mam :D a co do pakowania to probowalam sie upchnac do malej walizki ale sie nie udalo :p
A dzis zaczelam pranie juz trzecia pralka leci a jeszcze na cztery zostalo :)

reklama
Ja sie zaopatrzylam w proszki Lovela ostatnio jak byly w Biedronce, mialam prac od poniedziałku ale teraz jak wyjde ze szpitala to moze jakos po tygodniu zaczne prac a z prasowaniem moze poczekam,muszevjuz dmuchac na zimne

Ja już po wizycie, szyjka ok, przepływy i łożysko też, na razie nic nie zwiastuje aby mała chciała wyłazic ;-) niestety z wagą chyba lepiej nie będzie bo tylko 150g przybrała przez 2 tygodnie i waży ok. 2300 więc wypada 35tc a kończę 38tc ... mam nadzieję że przynajmniej trochę się pomyliła moja gin z tą wagą i do 9.12 chociaż te 2700-2800 jednak będzie, zobaczymy ...

Kasik doppler to przepływy w pepowinie i dwóch tetnicach macicznych. Na usg po włączeniu dopplera widać kolorowy obraz, jezeli dobrze kojarzę to czerwony i niebieski i jeden to przepływ matki do dziecka a drugi na odwrót; lekarz te przepływy właśnie mierzy i wiadomo czy maluch otrzymuje to co trzeba. Nie wiem niestety jak jest to zwiazane z sterydami bo mi lekarka mówiła w tym kontekście tylko o powiazaniu z lekami na rozrzedzenie krwi (acard i zastrzyki), pewnie dlatego że sterydów nie brałam ... Aha i dopplerem można też sprawdzać np. serducho dziecka czy obraz łożyska.

Montana w 28tc moja ważyła 720g więc nic się nie martw!:-)

A co do proszków-jako pierwszy kupilam Jelp ale jest drogi i jakoś nie widzę w nim nic szczególnego, ostatnio kupiłam też Bobini i zapach, konsystencja i ogólnie działanie podoba mi się bardziej a jest tańszy.
A ta Lovella jest taka fajna :confused::confused: Bo widzę że chyba większość ją kupiła ...

Infinity dzis sie zaglebilam wlasnie w temat wagi plodow i ponoc na USG duze pomylki sie zdarzaja, a w rzeczywistosci dzieciaczki rodza sie z wieksza badz mniejsza waga. Na pewno Twoja niunia bedzie wazyc minimum 2700. Dobrze ze jeszcze sie nie pcha na swiat to nadgoni wagowo. Bedzie poprostu kruszynka, ktora pozniej nadrobi :-) . A powiedz mi mierzyla Ci lekarka mala tzn jej dlugosc? Mi jakos od 20tc lekarz nie mierzyl Zosi. A jesli za 2 tyg nie bedzie nic wskazywalo na porod to mimo wszystko zrobia Ci CC czy beda czekac jeszcze?
Co do proszkow ja mialam kupowac Dzidziusia z tego wzgl ze jest tanszy od LOVEli, bo normalbie Lovela kosztuje 22-24 zl, ale na szkole rodzenia polozna bardzo polecala ten proszek. Kumpela tez uzywala i chwali sobie. No ale zobaczymy w praniu hihi. mi mama kupila 2 proszki z Loveli do bialego a ja kupilam plyn do plukania i proszek do kolorow :-) .

Agaawa w normach sie miescisz, chociaz po glukozie wynik przy gornej granicy. Pewnie lekarz zleci ograniczenie slodkosci :tak:. Wazne ze nie przekroczylas 140.
Ja na czczo mialam 77 a po 2 h bylo 93.

Montana faktycznie gdzieś ok . połowy przestają mierzyć długość całkowitą i wyznacznikiem staje sie waga, plus pomiary poszczególnych części z których usg oblicza tą wagę.
Jeżeli chodzi o mnie to cc mam 9.12 czyli za 1,5 tygodnia i to się nie zmieni. Będzie to 40tc i mała będzie w pełni 'gotowa' a z wagą widać że czekanie dłużej niz do 40tc nic nie pomoże bo pod koniec jak widać i tak przyrost zwalnia, poza tym łożysko też się już starzeje itd. A pomyłka może byc +/- 300g i na to liczę, plus to że do terminu trochę też na pewno urośnie ...

Magda ja przestudiowalam bloga i dlatego kupiłam Jelp z 2 miejsca bo płatki mydlane to już chyba przesada ;-) a teraz Bobini czy jakoś tak, chyba na 3 jest i ten mi bardziej pasuje i do tego 9zl kosztował ... a Lovella właśnie gorzej wypada datego zastanawiam się w czym tkwi jej popularność bo raczej nie w cenie ;-)

reklama
Kasik zgodnie z definicją od Infinity to na połówkowych miałam badanie przepływów przez tego całego dopplera ;-) na ekranie widziałam czerwone i niebieskie kolory i lekarz mówił że kolorki wyznaczają mu kierunki przepływów

Anulla u mnie taka lampka z kuleczek mimo że fajniutka też nie bardzo znalazłaby miejsce :sorry:

Agaawa u mnie też dość wysoko wyszedł cukier, ale u mnie na czczo 83, po 1 h - 139, po 2 h - 110. Też przestraszyłam się, że za wysoko i wertowałam neta. Znalazłam info, że po 2 h może być do 140 więc pewnie będziesz musiała ograniczyć słodycze... ja z resztą pewnie też

Infinity oooj już tylko 1,5 tyg! :-D a mi się wydaje, że dopiero co cieszyłaś się z pozytywnej bety ;-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry