• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ewelina pokoik prześliczny, uwielbiam białe mebelki :-)

Madzia wow ale juz duzy hotel Zosieńki :-) śliczny !!

Aisa to Ci powiem że ja nigdy nie mialam problemów z kręgosłupem, przynajmniej nic nie wiedzialam o tym :baffled:,a w 3 trymestr wkroczylam z bólem rwy kulszowej i tak w sumie do teraz,juz 2 tygodnie ledwo chodzę, raz jest lepiej, raz gorzej. Jak wiecej pochodzę to poźniej poruszam sie jak paralityk. Niekiedy w nocy bolą mnie biodra a też z nimi nie mialam problemów. Lekarka ostatnio powiedziala ze nie jest to typowa rwa ale ucisk na nerw kulszowy. Mam nadzieje ze nie bedzie tak do samego porodu bo niekiedy juz płakać mi sie chce z tego bólu i bezradności.

Kasik brzuszek troszkę słabo widać bo masz luźną sukienkę, ale za to jaka piękna ta sukienka! :tak:

Ewelina u Ciebie już niezły balonik :-D Fajny pokoik urządziłaś dla maluszka. Mi też wyszła blizna po laparo na pępku – taka ciemniejsza krecha, a ogólnie to pępek mam mega miękki i płaski :szok:

Anulla
a Twój brzuszek dopiero zaczyna rosnąć :-D Zdradzisz nam ilu częściowy wózek kupiłaś i ile Cię ten zakup wyniósł?

Aisa u Ciebie już widać, że to brzuszek ciążowy:tak:

Magda a Twój brzuszek taki zgrabniutki. Ja też zakładam buty na stojąco i na razie nie mam problemów. Dziś tylko boli mnie coś w pachwinie, od czasu do czasu tak ostro że muszę zgiąć się w pół, dlatego za dużo dziś nie chodzę, a chciałam pojechać na jarmark świąteczny :-( A co do poduchy z kolcami, to mam taką samą. Raczej do ćwiczeń ją kupiłam niż do siadania choć też będę siadać by rozmasować cellulit ;-) Chce poćwiczyć trochę kręgosłup bo jako ciężarówki mamy usztywniony dolny odcinek kręgosłupa, a u mnie z wadą postawy to może być później nieciekawie. Tak samo z rwą kulszową - po ćwiczeniach jest duuużo lepiej :tak:

Co do leków to ja biorę jeszcze 1xduphaston, Acard (do 28 tc), kwas foliowy 5 mg, Prewenit Intensiw, żelazo i od czasu do czasu wit D3 i magnez... no i lactovaginal tak co ok 2 dni

Te bóle od rwy to są straszne. Wspólczuję. Ja rok temu w święta wylądowałam na IP bo wyłam z bólu i nie mogłam ruszać nogą. Potem się okazało, że to wada wrodzona stawu biodrowego, która właśnie się ujawniła. Nie życzę nikomu takiego bólu i Montana mam nadzieję, że szybko Ci ta rwa przejdzie.

Montana jak boli rwa kulszowa bo mnie bola biodra i boczki, taki dziwny bol, nie mocny ale ciagly i uciazliwy.
Mnie czesto mały uciska na nerw kulszowy, u mnie jest to w lewej nodze. Nagły, bardzo mocny bol ze nie jestes w stanie ustać na tej nodze, jak ja podniesiesz to przestaje ale nie mozesz przez jakiś czas stanąć. U mnie przechodzi dosc szybko na szczescie. Ale u niektórych dluzej trzyma.

Kasik mnie zaczynalo boleć tez tak lekko, tak na dole ale bardziej po lewej stronie, a po długim spacerze 2 tyg temu na nastepny dzień nie mogłam stanąć na lewą nogę, bo aż mnie kłuło po tej lewej stronie krzyża , myślalam ze przejdzie ale niestety, tak jak piszę jednego dnia jest ciut lepiej, to drugiego np po dłuższych zakupach boli. No nic pozostaje mi chyba tylko leżeć i nic nie robić :-D.

A wczoraj bylam oglądać porodówkę i wrażenia takie pozytywne.Salki przedporodowe przyjemne, jednoosobowe. U nas jako środek znieczulający używają gazu rozweselającego. Slyszałyście moze o czymś takim? Ciekawe czy potrafi tak rozweselić zeby o bólu nie myśleć :-D.
Ok idę do łózeczka może męzusia o masaż pleców poproszę hihi. Dobranoc wszystkim ;-)

reklama
Smerfeta, wózek 3w1 tak jak chciałam. Zapłaciliśmy 600zł. Od początku mi się podobał, koleżanka mi polecała i myślę, że będę zadowolona. Wózek nie ma żadnych oznak użytkowania, więc naprawdę fajna oferta:) I do bagażnika nam się idealnie mieści :) Gdybyśmy planowali kolejne dziecko, to pewnie byśmy kupili nowy. Ale chyba nie zdecydujemy się na drugie.

Czas tak szybko leci, niektóre z Was już niedługo rodzą :) A ja niedługo zaczynam 5 miesiąc, szok :szok:. Niedawno odbierałam pozytywną betę. I tak Wam zazdrościłam, że czas tak leci, a teraz nie wiem kiedy mi samej zleciało. W sumie to ja nawet ubranek nie mam - tylko body i koszulkę. Ale za to 4 kółka już są:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry