• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ona - wow! Spory brzuszek! I juz tylko 4 dni ? ja czekam do 16. Zdjecie wstawie jutro.
Anulla 86- zadzwon do bociana - ja tez tam miałam transfer i doktor G. zawsze odpowiadał mi na pytania jak miałam jakies watpliwości- bo wtedy jeszcze mieszkałam w mielcu. A clexane brałam prawie do 4 miesiaca a lutke prawie do konca z przerwami - ze wzgledu na krótką szyjkę.
Dziewczyny jak wy teraz narzekacie na zakładanie butow czy rajstop to co bedzie na koniec ciązy? Mi tak naprawde dopiero od kilku tyg jest ciezko sie schylic.
Jesli chodzi o rozstepy - to ja tylko olej kokosowy i palmers- polecam wszystkim choc czytałam że jak ktos ma skłonnosci to i najdrozsze kosmetyki i codzienna pielegnacja nie pomoze ; 9 Mi na szczescie nie wyszło nic. zobaczymy po porodzie.
Dobrej nocki

reklama
Anulla to faktycznie trafiła się okazja z wózkiem :-) niech się dobrze sprawuje :-)

Smerfeta wiesz jak długo masz brać ten kwas foliowy 5 mg? Bo ja nie pamiętam a kończy mi się powoli opakowanie. Biorę jeszcze witaminy prenatal classic i w nich też jest spora dawka kwasu. Zapomniałam się zapytać mojej gin ostatnio na wizycie.

Anulla to dobrą ofertę na wozek trafiłaś :) W Gdańsku używane też tak mniej więcej tyle kosztują, tylko ze jeszcze nie interesowalam się na tyle by stwierdzić w jakim są stanie. Też bym chciała tak fajnie trafić :)

Aisa o kwas foliowy nie pytałam do kiedy będę go brała. Mi dr z miesiąca na miesiąc nakazuje brać i daje nową receptę

Aisa ja kwas foliowy mam brac przez cala ciaze.

Lionessa na cos trzeba ponarzekac jak innych dolegliwosci brak ;) a tak serio to mysle, ze u mnie jest to w glowie, zeby bron Boze nie ucisnac brzucha i dlatego tak sie cackam z tymi skarpetkami i butami. Wczoraj nawet zdjelam domowe leginsy bo stwierdzilam, ze sa chyba przy ciasne ;) No i fakt, ze zawsze bylam szczupla i nie znalam tego problemu tez robi swoje bo moj M sie smieje, ze on ma ten problem cale zycie ;)

Dziewczyny ale bruszki fajne macie, mój jest podobny do Magdy ale jak wroce z pracy to zrobie zdjecia swojego:-)

Emilka
to ja mam takie cos samego jak ty, łapie mnie silny skurcz miesnia w lewym udzie i az nie moge chodzic, ale to nie zawsze całe szczescie.

Dziewczyny współczuję wam tych dolegliwości ciążowych. Ja czuję się znakomicie. Jedyne co mam od poczatku ciąży (ale nękało mnie też już przed tylko teraz sie nasiliło) to zaparcia i ten jeden hemoroid który co jakis czas sie pojawia i potem znowu znika. Właśnie w sobote znowu sie pojawił:-(. Co do zakładania butów to ja to robie normalnie tak jak wcześniej, oczywiście troche mniej wygodnie ale daje rade, nawet paznokcie u stóp sobie maluje :-)

Boli ten mięsień i czasami w jednym miejscu delikatnie plecy i to wszystko. Brzuch mi mało przeszkadza, można powiedzieć że robię wszystko to samo co przed ciaza. Oczywiscie staram sie nie wchodzic na drabiny, dłużej schylać bo wiem że to nie bezpieczne dla dziecka ale spokojnie bym mogła. Także dla mnie ciąża to nic strasznego, nekaja mnie za to sprawy nie zalezne ode mnie wczesniej, plamienie, potem ten twardy brzuch gdyby nie to to bym nie wiedziala ze w ciazy jestem :-D

Anulla fajny wozek, wychodzi na to że my najmniej poszalalysmy z wozkami :-) Ale każda lubi co innego.
A czemu nie decydujecie sie na kolejne dziecko??

Magda_7891 brzuszek śliczny J i widzę masz motylka na boku tak jak ja :-p

Dziewczyny macie wszystkie cudowne brzucholki. Jejciu jak mi się chce znów taki brzuszek żeby ktoś od środka pukał ale chyba dwójka brzdąców to już ponad moje siły …. Z trójką zwariowałabym chyba hahahha :szok: :-p

Ona jak ja miałam cięcie to na drugi dzień przywieźli do mnie dziewczynę na sale, też po cc,której synek Antoś się nazywał :-) o, tak mi się przypomniało :-pjednego dnia leżała ze mną moja imienniczka z córcią Oliwką, a drugiego Antosia przywieźli :rofl2:

Ja tez jak Bziumelka bardzo dobrze znoszę ciaze. Nie miałam mdlosci ani nic. Brzuch nie bolal nic a nic przez cała ciaze, nawet do tej pory nie twardnieje. Jedyne co to miałam plamienia i 2 razy krwawienia i to mnie bardzo wystraszyło. Ale od 18 tc zero plamien. Za to ten wyrostek niezwiązany z ciaza sie pojawił i teraz siedze jak na bombie, nie wiadomo kiedy wróci.

Emilia mnie od wczoraj kluje cos w dole brzucha po prawej stronie, z przerwami, nie mocno i tez sie martwie czy to nie wyrostek. Podobno przy zapaleniu wyrostka bol sie nasila przy podniesieniu prawej nogi a u mnie nic sie nie dzieje.

reklama
Cześć dziewczyny! Ale macie przeróżne dolegliwości. Ja odpukać czuje sie naprawdę niezle.

Anulla bardzo ładny wozeczek. Oby sie dobrze sprawował. A czemu nie chcesz drugiego dziecka? My tez nie nastawiamy sie na drugie, bo wiek juz nie ten, ale pójdziemy na całość pod końiec urlopu macierzyńskiego i bedzie co ma być:))

a my w ferworze walki. Wczoraj od rana przenosiny wszystkich rzeczy z naszej sypialni do dużego pokoju. Maż rozkręcał żyrandole, przenosił meble. Narobilosmy sie ledwo nogami wloczylam. A dzisiaj od rana fachowcy malują. Wiec dzisiaj mniej roboty. Potem bedzie lepiej,bo będę sobie mogła powolutku sprzątać nic mnie nie gońi, posegreguje rzeczy, planuje cześć wywalić. Bedziemy jeszcze meble przymierzac w innym ustawieniu. Kolor ścian wyszedł cytrynowo- kanarkowy. Jest sporo jaśniej, wcześniej mieliśmy bardziej pomarańczowy, taki ciepły kolor. Ale było ciemno. Wiec chcieliśmy sporo jaśniejszy. I mamy. Myśle ze jak dojdą meble, to sie nam jeszcze inaczej ten kolor spodoba. Idealnie by było, gdybyśmy mieli niebieskie lozeczko. Ciekawe, czy mozna gdzieś zamówić kolor niebieski?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry