reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Milena, ja też na pewno nie dotrwam do końca tak jak twierdzi lekarz. Ale do tego 37/38tc chciałabym być w dwupaku. Mam nadzieję, że szybko zleci ;-)
3 tyg to już niedługo, chyba macie już torby spakowane do szpitala?

reklama
Ja juz tak ostatecznie w sobotę się spakowalam bo tak to mialam wszystko na kupie w garderobie :) emek ma przygotowane rzeczy dla Nikodema do wyjścia bo sam to by nie wiedział co wziąść :)

ja juz tez spakowana i mały tez..rzeczy na wykscie to tez m dowiezie...to juz mu pokazałam który dresik ma wziasc:)

dzis wyparzyłam laktator i butelki, wyprałam posciel...jeszcze ttylko musze zamowic termometr i monitor oddechu i czekam na mojego skarba:)

Kasik no piekny brzuszek :) odpowiednio duży :)
Anulla a twoj to taki zgrabny , mimo iz nisko :)

Joasia a twoj duży juz :) a jeszcze urośnie :)

Smerfeta dobrze ze zrobią ci ten test u mnie Franio tracił tętno przy parciu i to było straszne bo wycisnęli go ze mnie przez to :( wiec tak jak Lilka pisze , upieraj sie przy CC

Co do stanikow to ja mam z AVY , niestety z alles ten co mi sie podobał taki sztywnieszy jaki wy macie był mi za mały :/ za duze cycochy i używam tego na wyjścia bo jakos wyglada sie w nich a tak
Do domu mam do karmienia z h&m i właściwie chodzę w nich 24h bo w nocy tez z wkładkami bo cieknie ze mnie niemiłosiernie , ne mogę nosić takich jak zwykłe bi ja uwielbiam sztywne i niestety nie wywine ich normalnie :/

Dziewczyny mam
Do sprzedania kropelki Sab simex na kolkę , z Niemiec . Moj M kupił mi 2 opakowania a ja potrzebuje jedno wiec mogę odsprzedać , płacił 10 € :) jak któraś chętna pisać na priva :)

Joasia ja mam podobny brzuch a i tc podobny wiec nie ma sie co dziwic ;)

Anulla Twoj brzuszek jeszcze malutki ale rzeczywiscie nisko, taka jego uroda. Mi mama wpiera juz od 2 tygodni, ze mi sie brzuch opuscil ale chyba nie bo bym miala ucisk na pecherz a nie mam.

Genna napisalam priv.

Milena zazdroszcze nowej kuchni, ja nawet na lodowke nie moge sie zdecydowac ;)

Magda tez mam ten stanik z alles, zobaczymy jak sie sprawdzi, wyglada ladnie.

Smerfeta kiedy bedziesz miala to ktg z oxy, dzisiaj czy jutro?

Ostatnia edycja:
Kasik parcie na pęcherz to ja mam ciągle :) A szczególnie jak mała się kręci i bawi się nim. A już w samochodzie to masakra, bo mam wrażenie że się go trzyma żeby nie kołysać się na boki :laugh2:. Tylko jak mówię, ja mam cały czas nisko, więc mam nadzieję, że to nie spowoduje przedwczesnego porodu. A w szpitalu nawet lekarze nic nie powiedzieli.

a co do wielkości, to ja myślałam, że on już taki duży, nie mogę nakładać niektórych kurtek, spodnie robią się za małe, problem ze schylaniem, a wy piszecie, że jeszcze mały. O szok, to co dalej będzie :laugh2:

aha - Kasik powtarzałam wyniki moczu i jest wszystko ok. Nie czekałam w kolejce, bo nikogo nie było. Czyli tak jak mówiłam - był źle przechowany. Pewnie u Ciebie też tak jest. Tylko masz gorzej, bo musisz go wieźć. Mój mąż tym razem mój pojemnik obłożył z zamrażarki pojemnikami utrzymującymi zimno, więc może to jest jakiś sposób :)

Ostatnia edycja:
Anulla ja mialam ucisk na pecherz w pierwszych miesiacach, musialam wstawac w nocy 3 razy, teraz wstaje raz ale wcale nie musze tylko z rozsadku. Zobaczymy czy doktorek kaze mi powtarzac badania moczu, moze nie.

Anulla, fajny brzuszek ale też pierwsze co to pomyślałam że nisko osadzony. Ale spoko nic sie nei martw tyle juz z takim chodzisz to te 10 tyg. jakoś wytrzymasz :tak:

Wstawiam foty łozeczka dla mojego synka i kosza mojżesza z płozami.A i jeszcze prezencik mały - czapeczka i buciki.

Załączniki

• 20150303_172922.jpg
    20150303_172922.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 66
  • 20150307_131553.jpg
    20150307_131553.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 62
  • 20150307_131638.jpg
    20150307_131638.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 62
  • 20150307_182510.jpg
    20150307_182510.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 62
  • 20150307_182529.jpg
    20150307_182529.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 57
Eh niestety nie widzę Waszych zdjęć :(

Już jestem po teście. Działo się sporo. Już byłam przebrana w koszule do porodu i trafiłam na porodowke. Były mocne skurcze ale prawie nic nie czułam, dwa razy tętno dziecka spadło ale później wszystko się unormowalo i trzeba było zwolnić porodowke dla innej :) Poobserwowali mnie jeszcze i najważniejsze ze tętno wróciło do normy. Wniosek z tego taki ze chcą poczekać jeszcze trochę by dziecko nie było wczesniakiem i pewnie do porodu nie wypuszcza mnie :-/

reklama
Kotuska fajnie wygląda łóżeczko i kosz. Pościel super ;-). No 10 tygodni nie muszę wytrzymać, ale te 37-38 to chciałabym. Ale bliżej jak dalej, więc damy radę :)

Kasik, ja jak więcej wieczorem wypiję, to co 2 godz łazienka. Z domu boję się wyjść dalej, że nie wrócę. A do tej pory chodziłam w nocy może 1, a czasami w ogóle.

Smerfeta, oj to nie skończysz wyprawki sama, tylko ktoś będzie musiał to zrobić za Ciebie. dobrze, że tętno się wyregulowało i jest ok. No ale rzeczywiście Cię nie wypuszczą jak tak się dzieje. Tylko mówili kiedy zamierzają rozwiązać ciążę? Pewnie za tydzień

Do góry