• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Lekarz powiedział, że progesteron jest "wyrzucany" pulsacyjnie i mam się tym nie martwić. Kazał zrobić jeszcze betę za 4 dni i tym się kierować. Powiedział, że nie ma potrzeby zwiększać dawki leków.
Tequila, myślisz, że powinnam sama zwiększyć czy go posłuchać?
A bierzesz acard i heparyne?
Bo jak wezmiesz duzo progesteronu to zagescisz krew i moga sie robic zakrzepy i zarodek moze obumrzec bo nie bedzie dobrze odzywiony.
Z progesteronem tez trzeba uwazac.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Lekarz powiedział, że progesteron jest "wyrzucany" pulsacyjnie i mam się tym nie martwić. Kazał zrobić jeszcze betę za 4 dni i tym się kierować. Powiedział, że nie ma potrzeby zwiększać dawki leków.
Tequila, myślisz, że powinnam sama zwiększyć czy go posłuchać?
A jak wysoka jest beta?
Znam dziewczyny które same zwiększyły dawki leków i wszystko było ok, bo progesteronu nie da się przedawkować,w takich dawkach jak ci napisałam jest bezpieczny i mój lekarz uważa że jest to odpowiednia dawka na początek
Ja osobiście nigdy sama nie podjęłabym takiej decyzji sama, na własną rękę ale możesz zadzwonić do lekarza i zapytać czy dla twojego spokoju może ci dodać duphaston
Najważniejsze to ufać lekarzowi, jeśli mu ufasz zrób jak mówi

Hej hej ja leze, raz wstalam i posiedzialam, potem z polozna krotki spacerek, teraz czekam zeby przyszla i zeby mi pomogla sie wczlapac pod prysznic...
Maly w stanie stabilnym, nie podlaczyli go do respiratora, tylko wspomaga mu oddychanie CEPAPEM, a to duza roznica, bo respiratorki robia to za dzieci, a cepapy tylko pomagaja. Dostal 6 pkt, potem w kolejnych minutach doszedl do 8.
Jakis czas temu byla Pani od noworodkow i wycisnela krople siary dla niego do jedzonka. Potem ja mam to robic laktatorem i nosic.

A bierzesz acard i heparyne?
Bo jak wezmiesz duzo progesteronu to zagescisz krew i moga sie robic zakrzepy i zarodek moze obumrzec bo nie bedzie dobrze odzywiony.
Z progesteronem tez trzeba uwazac.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Biorę fragmin. Beta w 11 dpt 181,69. Jutro idę na drugie badanie.
Chyba jednak go posłucham i nie będę brać więcej. Wierzę, że wie, co robi.

u mnie bez szału.. na razie czekam na lekarza jutro i staram sie nie googlac bo nic optymistycznego nie znalazlam.. a progesteron mi sie buja miedzy 80 a 100 - ogolnie to czuje jak mam wyrzut bo chce mi sie plakac.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Z płaczem mam podobnie :) Środa tuż tuż, na pewno z maluchami wszystko jest OK! I trzymaj się z daleka od dr Google, to najgorszy doradca :-\

reklama
Martini a możesz podać linka do szpitala bo w moim nic takiego nie piszą.
Chciałabym juz się zająć ta wyprawka. A mnie cos bierze jak czytam w Google listy wyprawek - tym bardziej ze każda inna

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry