• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
dorex3 :-) dziękuje ... mi piersi szczególnie na wieczór bolą, takie jakby dwa kamienie :baffled:

Sznurki trzymam kciuki za dobre wyniki &&&& :-) na pewno będą dobre!

gotadora, nie martw się też jak będziesz miała mało objawów. Ja tak miałam. W zasadzie tylko senność, duże piersi i częste sikanie. Nic innego - ominęły mnie mdłości, mdlenia i wszelkie inne niefajne historie. Każda z nas jest inna i inaczej też przechodzi ciążę.

U mnie wybór łóżeczka zaakceptowany przez męża -kupujemy :)

Gotadora - ja mimo bliźniaków miałam też bardzo mało objawów. Trochę piersi urosły, od czasu do czasu coś zakuło. W 8 tc pojawiły się mdłości - ale do wytrzymania i mięsowstręt, ale gdzieś koło 12 wszystko ustąpiło. Do jakiegoś 26-28 tc było super (nie licząc zgagi), ale teraz jest coraz ciężej - brzuch spory, maluchy też, ciężko oddychać, spać, leżeć - generalnie chciałaby na 4 tygodnie zapaść w sen zimowy:tak:

Chodzić też ciężko, bo przyrost wagi +16 i kolana bolą od obciążenia, z resztą nawet po wykonaniu najdrobniejszej czynności czuję się jakbym przebiegła maraton;-)

Ale moje malutkie kopaczki wynagradzają to wszystko :-)- chociaż nieraz jak przyfasolą w wątrobę albo jajnik:szok:

ja to do tej pory najgorzej w całej ciąży czułam się w 22-24 tc, bolała mnie często głowa, nie bardzo mogłam chodzić bo więzadła tak mnie nawalały... przekręcenie się z boku na bok trwało 2 minuty.... no i krew mi z nosa leciała... zaparcia, wzdęcia itp....
teraz to jest raj:-D, śpię jak dziecko(raz wstaje na siusiu;-)), nic mnie nie boli(czasem zakłuje jak za dużo w ruchu jestem).... jem wszystko na co mam ochotę tylko w małych ilościach bo w dużych nie wchodzi:-) na wadze + 4,5 kg
zaraz pędzę do sklepu po kawę bezkofeinową bo pierwszy raz od początku ciąży kawy mi się baaaardzo chce:-D

Hej Wam, ja w tej chwili +10kg na wadze, czuje sie roznie, fizycznie troche gorzej- po novy miednica, w ogole przy przekrecaniu potrafi mi strzelic jakby mi sie łamała- straszny dzwiek :P U mnie zaczynają się sny typu tego, co miałam na długo przed ciążą- że nie umiem sie zająć własnym dzieckiem. Do tego...cały czas śni mi się syn, a nie córka... i taki bobas troszkę większy. Nie umiałam podać cyca, a jak już to zrobiłam to mały jadł 5 minut i koniec...no i na spacer zabrałam go bez czapeczki, ubranka, kocyka- w tym, w czym był w domu...Chyba lęki mnie łapią przed macierzyństwem.

gotadora...ja cie doskonale rozumiem...teraz nie bylam juz prawie 4 tygodnie na badaniu i juz zaczynam swirowac, ze cos jest nie tak...
co do bolacych piersi, moje tez byly jak kamienie, wrecz glazy, ktore po przewroceniu z boku na bok w nocy spadaly na siebie nawzajem...bolalo...ale zainwestowalam w stanik sportowy, polecam ci,bo mnie pomoglo. spie teraz sobie w nim i jest ok. kupilam taki bezszwowy z gatty, kosztowal mnie 19zl:-D

sznurki...trzymam kciuki za wyniki!! &&

polecam wam ksiazke, ktora wlasnie pochlonelam wlasciwie w kilka godzin "macierzynstwo non-fiction" J. Woźniczko- Czeczott... !!:tak: rewelacyjna!

reklama
Gotadora ja objawy miałam dopiero ok 9/10tc. Dobrze poczułam się dopiero ok 14/15tc.

Dziewczynki nie boicie się wszystkiego kupować? Ja jeszcze mam stresa. Nie wiem kiedy się go pozbędę.

Mam głupi objaw ciążowy - rano jak mąż wstanie do pracy a ja jeszcze śpię mam koszmary senne. Każdy kolejny równie beznadziejny i stresujący. Próbowałam wstać rano jak mąż wychodzi ale to ponad moje siły (przed 7 rano). Ma któraś tak?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry