• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Witajcie :)
Widzę że na form dobre nastroje panują i wszystko jest ok.
Nie było mnie trochę bo mam jakąś plagę na sprzęty w domu - najpierw aparat później laptop, komputer stacjonarny i suszarka do włosów! Masakra...
Marcysiowa - zadowolona z łóżeczek jesteś podobno - ja w przyszłym tyg.zamówię je chyba. A za dostawę raz czy dwa razy płaciłaś? Bo nie wiem jak zamawiać...pewnie 2 razy bo to ciężkie...

Co do ciuchów - ja też mam tylko ciążowe spodnie a reszta póki co 'normalna'. Chociaż za czymś większym muszę się rozejrzeć bo ciasnowato się robi. Obwód brzucha mam już 98cm!
Poza tym chłopcy ładnie rosną i wiercą się w brzuchu :)

reklama
Zmotywowałyście mnie i gruntownie przejrzałam szafę i przymierzyłam rzeczy, które wydawało mi się, że będą dobre - część okazała się za mała, część OK i jeszcze na trochę (mam nadzieję, że do końca) wystarczy, więc z zakupów dla siebie planuję kupić już tylko koszule do szpitala :-)
Pan listonosz przyniósł też przesyłkę - 3 body dla Małej - w jej "garderobie" też muszę zrobić spis bo wydaje mi się, że jeśli chodzi o ciuszki na początek mamy sprawę załatwioną.

dziewczyny, mam pytanie (glupie) ale wlasciwie nie wiem jak to jest a sie lekarza nie pytalam.

jak to jest z liczeniem dni ciazy? dzisiaj mam 7tydz - czyli ja zaczynam 7 czy 8?
jesli jutro jest 7tydz1 dzien to znaczy ze jestem w 8 tygodniu?

wiem ze pytanie z tych glupich, ale jakos sie zaplatalam a chialabym zeby to jednak byl 8 a nie 7 :))

Suwaczek pokazuje ile masz ukończonych tygodni i ile dni czyli jak masz 7tc i 1dz to znaczy, że 7 tygodni ciąży już za Tobą a leci Ci pierwszy dzień z 8tc.

Milagros- ja liczylam jak 7tydz1dzien ze to 8 tydzien ciazy. Tak tez mi liczy aplikacja pobrana na telefon, wiec chyba ok :)

Widze dziewczyny, ze wiosny za oknem brak ale my juz czujemy ten powiew i robimy przeglad szaf. Ja mam 3 pary spodni ciazowych i legginsy z hm ciazowe ( polecam miekkie, tylko bardzo dlugie) a na gore na razie niosze luzniejsze bluzy i tuniki. Kupilam jedna ciazowa koszulke. Za to ja dzis niestety zajrzalam do sklepu w drodze od lekarza i sie nie mogla powstrzymac. Co widac na fotkach.
P1030014.jpg

P1030013.jpg

P1030015.jpg

Marcysiowa
- ja tez sie chyba skusze na to lozeczko, tym bardziej ze dobra cena razem z materacem.Tylko musze sie dowiedziec czy bezposredni wysla do Anglii, czy musze zamawiac na rodzicow adres a potem przesylac.

Załączniki

• P1030013.jpg
    P1030013.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 81
  • P1030014.jpg
    P1030014.jpg
    34,5 KB · Wyświetleń: 83
  • P1030015.jpg
    P1030015.jpg
    37,2 KB · Wyświetleń: 78
dziewczyny śliczne ciuszki ciążowe i te dla maluszków Trzcinki cudne :-) ja najprawdopodobniej będę musiała pomyśleć o jakiejś sukience, bo w maju mam spotkanie klasowe matura po 20 latach :szok: szok jak ten czas leci... a co do mojego tycia to po Waszych wpisach zaczynam się trochę bać mojego tycia, bo ja w zeszłym tygodniu poczułam że moje ubrania ( spodnie) mnie cisną i zaczęłam nosić luźniejsze, a u mnie dopiero 7 tydzień, nigdy nie należałam do tych grubszych, raczej do chudszych, może to dlatego, a może że mam wielki apetyt

dziekuje dziewczyny!

o ile przyjemniej mi teraz jest ze juz jest 8 tydzien jutro :)

ja sie tak boje tego pierwszego trymestru sztraszliwie ze kazdy kolejny dzien to dla mnie duzo.

strasznie zazdroszcze juz wam ze jestescie tak zaawansowane juz. chialabym juz sie w spodnie nie miescic i kupowac ciuszki... a tu taka jeszcze dluga droga ;)

reklama
Gotadora ja też szybko musiałam zostawić guzik jeansów rozpięty. Zakładałam na to dłuższy sweterek i nie było widać. Uroki ciąży bliźniaczej.

Ja na razie z ciuszków mam tylko bodziaki i parę śpiochów po siostrze. Jak moje małe się urodzą to planuję je ubierać body + śpiochy. Nie będę na razie nic innego kupować. Stawiam na wygodę dzieci. Na odwiedziny będę mieć bardziej wyjściowe body i śpiochy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry