• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Madzielanek dzięki bo właśnie taki syrop moze mi na to gardło pomóc :sorry: A powiedz czy Ty juz odstawilas clexane ? Mój lekarz planuje odstawienie w 16 tc więc za 1.5 tygodnia a ja myśle sobie czy nie lepiej troche dłuzej go brac...? Nie mialam zadnych wskazan w wynikach do clexanu ale mialam poronienie 11 lat temu więc moze by dłuzej brać, ja i tak biore najmniejsza dawke 20 od 8 tc..

reklama
Aduś ze względu na poronienie mam brać te zastrzyki do końca ciąży. One rozrzedzają krew dzięki czemu jest lepszy przepływ krwi do maluszka i jego dotlenienie. Zmieniłam sobie clexane na fraxiparine bo ma takie samo działanie a kosztują 80 zł a nie 115 zł. Czytałam na kilku forach, że wiele dziewczyn je bierze po wcześniejszych poronieniach , dzięki czemu donoszą ciążę i rodzą zdrowe dzieci.

Aduś, no i git! Teraz już każda wizyta będzie tylko z dobrymi wiadomościami :)

Marcysiowa, super, że dziewczynki OK a szpital - jasne, że nic miłego ale jak trzeba to trzeba - niech popatrzą, zbadają i później do domku odstawią.

Coleta , ciesze sie ,ze u Was wszystko dobrze.

Adus, super!!!:-) na szczscie niepokoj i nerwy byly niepotrzebne. Dzidzia zdrowa a juz niedlugo poznasz kogo tam nosisz pod serduszkiem, corcie ,czy synka.:-)

Marcysiowa,zycze szybkiego powrotu do domciu i do mezusia

kurde,byłam dzis u dr na kontroli. Stwierdził,ze jestem bardzo chuda. Na początku zlecialo mi prawie 6kg a do tej pory weszło dopiero 2, wiec mam sporo do nadrobienia. jest juz polowa ciazy a ja nadal na minusie. Dziewczyny ile wy mialyscie dodatkowych kg w 20tygodniu?

miliaa ja na poczatku schudlam 6 kg i w sumie teraz ciagle nie tyje, brzuch mam maly ale wg poloznej jest prawidlowy jak na 17 tydz 5 dni dzisiaj, jeszcze przytyjesz, najwazniejsze to odzywiac sie zdrowo:)

dziewczyny bardzo dziękuje za kciuki i przepraszam,że tak późno piszę, ale późno wróciliśmy, potem spacer z psem no i przeczytać te wszystkie strony :-)

Aduś :-) wiedziałam,że Twoje badanie wyjdzie dobrze i bardzo się cieszę, że tak jest - tymczasem kuruj się w domku, ja polecam herbatę z cytryną i miodem

Marcysiowa :-) a to dobre - dwie ciąże bliźniacze to za dużo dla naszego doktora :-) teraz mam wizytę 6 maja. Cieszę się, że Twoje panny ładnie rosną, ale przykro mi,że idziesz do szpitala - podreperują co konieczne i wrócisz szybko do domku, zobaczysz

Coleta cieszę się,że Twoja córcia rośnie jak na drożdżach i ma się dobrze

u mnie równiez dobre wieści - widzieliśmy z mężem nasze dwa maluszki, jeden rozrabiał, aż cieżko było go pomierzyć, ma 4.32 i serduszko bije 160 na minutę, a drugi sobie smacznie spał, ale się obudził i dzięki temu dr również zobaczył,że z nim wszystko dobrze ( przezierność) i jest troszkę większy bo ma 4.52 i serduszko bije 170 na minutę. Mam powoli odstawiac luteinę :-) , no i w ogóle mam wszystkie wyniki dobre, więc same dobre wieści :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry