• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny - trzymam kciuki za wizyty i za rocznicę.
Dorex - ja jestem dzieckiem chowanym na sztucznym pokarmie i żyję, nie mam żadnych problemów zdrowotnych, uczyłam się nieźle itd. Gratuluję szybkiego powrotu do formy.

Hej laseczki

Dzisiaj się okazało że mam cholestazę ciążową....jutro na patologię się kładę i już do cc będę leżała...
Tak mnie wszytko swędzi że ledwo żyję....masakra - dobrze że to już na końcówce ciąży mnie dopadło....
Tak więc wszytskim życzę udanych wizyt i badań - i dużo zdrówka Mamuśki :-D
Trzymajcie za mnie kciuki - jeszzcze ze 2 tyg.bym chciała wytrzymać....

Oskaa wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu :-) ja też mam w tym miesiącu rocznicę ślubu ale już 8 :szok: - 18 czerwca :-). Co do moczu to powiedz jak go pobrałaś? Powinnaś przed nasiusianiem do pojemnika się podmyć, następnie spuścić troszkę moczu a resztę do pojemnika.

Różyczka bidulko, współczuję cholestazy, oby sobie poszła jak najprędzej. Trzymaj się jak najdłużej w 3 paku.

Sony
zazdroszczę przytulanek. Ja i mąż strasznie się boimy, że zaszkodzimy :-( i już od grudnia nic :-( Jakoś nie mogę sobie przetłumaczyć , że nic złego się nie stanie, mam barierę psychiczną.

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczyny,

Sony,gratuluje synka :-)
Znam Pawelka, ktory jest przeciwienstwem tego co piszesz ;-)

Lawendowy,
ale mnie przestraszylas. Maly udar :szok: Jak sie czujesz?? Skoro Ty juz kiedys mialas wylew do mozgu unikaj slonca jak ognia,albo najlepiej nos jakis seksowny kapelusik :tak:

Ikasia, gratuluje malej kijanki ;-)

Adus, niestety w szpitalu sie czlowiek naoglada i naslucha roznich przypadkow. Dlatego zycze Ci aby szybko Cie wypisali do domu. Uwazaj na siebie i maluszka a wszystko bedzie ok.

Madzialenak,
jestem wlasnie w pelnym zamowieniu butelkowo-smoczkowym. Kupuje Tommee Tippee. Najgorsza czarna magia dla mnie sa smoczki. Pozamawialam po 2 z kazdego rodzaju bo chyba w praktyce dopiero sie naucze co do czego ;-) Butelki mam 3 sztuki: 150ml, 260ml i 340ml bo ja juz tak do 6 miesiaca zamowienie skladam na allegro aby bylo za jedna przesylka.

Miliaa, laktator najpeiej elektryczny. Widzialam w ubieglym roku ile czasu moja siostra spedzala przy odciaganiu pokarmu i chyba jakby miala to robic to recznie to by nie dala rady.

Pingwinek ,podobnie jak Ty nie moge zdecydowac sie na imie. Juz prawie wybralismy ale ciagle pozostaje kilka procent watpliwosci.

Rozyczka, wspolczuje bardzo cholestazy. Trzymaj sie cieplutko.

Ostatnia edycja:
Różyczko trzymam kciuki :-)

madzialenak ja zawsze jak oddaję mocz do badania ogólnego to nie podmywam się, tylko spuszczam pierwszy "siur" :-D a środkowy do pojemniczka. Podmywam się przed oddaniem na posiew, bo wiem, ze tak trzeba.

Co do seksu, to ja sie bardzo bałam od początku, ale ileż można wytrzymać :-D;-) I powiem Wam, piekny jest ten seks w ciąży :zawstydzona/y::tak: No, ale odkąd poczuliśmy małego ruchy, to mąż chyba ciut spanikował :-p

Misia, ale super sukienka. Też chce taką :-)
A wózek, rewelacja :tak:

Osska, najlepsze życzenia z okazji rocznicy. A jutro kciuki, kciuki, kciuki, za połówkowe.

Sony, u mnie też było dzisiaj spaghetti bolognese. Tylko ja nie kupuje gotowego mięsa mielonego, bo jak mówi mój M, że tam to pewnie pies z buda został zmielony :-), tylko kawałek szynki i sama miele.

Milagros, za Ciebie Kochana również trzymam kciuki. Udanej wizytki życzę.

Rózyczka, trzymaj się i nie dawaj. Pokaż cholestazie drzwi, niech sobie idzie i nie wraca.

Ostatnia edycja:
Agapl, dziękuję Kochana, już lepiej. Trochę odpoczynku dobrze mi zrobiło.
13 lat temu miał wylew - krwotoczny udar mózgu, ale było to powikłanie po operacji. Do tego doszedł niedowład prawej strony. I generalnie nie powinnam bywać na słońcu. Ale powiedz dzieciom, że będziemy się kisić w szkole, kiedy na dworze ładna pogoda. Także teraz faktycznie pozostaje mi kapelusz z dużym rondem :-)

reklama
Rozyczka...kurde, a skad się to bierze? i co to w ogole jest ta cholestaza? dasz rade jeszcze 2 tygodnie! jestem pewna:tak:

madzialenak...ja tez nie mogę seksu wcale uprawiac, od grudnia nic...tak samo, z reszta na początku ciąży miałam krwawienia, plamienia, ciagle cos, wiec się balam, ale chec duza była...później jakos można było, ale mnie się nie chciało, no a teraz to już maz nie chce, bo dotyka brzucha i czuje Marcela, wiec ma wrazenie, ze moglby mu zrobić krzywdę a ja wcale nie nalegam, bo tez się boje. poza tym to lozysko, przez to tez bym się bala... dla mnie lepiej nie ryzykować...
ale w myślach już mam piekna pyszna kolacje dla nas dwojga, romantyczny wieczor przy muzyce i swiecach a Marcel na pare godzin do babci:-D

ja dziś na obiad robie placuszki, polewam je musem z truskawek...pycha! przeczytałam gdzies w gazecie dla niemowląt przepis i chodzil za mna już od kilku dni:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry