• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

hola a nie masz wcześniej wizyty u gina?ja mam za tydzień, tak liczę,że coś się tam już wyklaruje w którąś stronę:-) a do tego mój maluch jest tydzień większy, czyli powinien wyglądać jak w 15 tc;-) zobaczymy...Melunia, czy Mel? :-D
a jak się czujesz? wszystko dobrze?dajesz radę w te upały?

reklama
Aduś mi dr mówił abym starała się spać na lewym boku, jest to trudne ... ale znalazłam taki filmik z UK gdzie dr też o tym mówi i mówi,że chodzi o to, aby nie spać na plecach czy prawym boku ciągle przez 8 godzin, że jak się obudziśz na plecach to żeby nie panikować, bo chodzi o to, aby nie spać tak ciągle przez wiele godzin

Dzięki dziewczyny za podpowiedź.
Milagors ja sie przekonałam do Zaspy jak tam lezałam przez 10 dni, Ty byłaś na krótkiej wizycie i może poprostu trafiłaś na kogos nie fajnego. Mnie potraktowano tam poważnie i przede wszystkim potrafili mi pomoc w porę i to cenię bardzo. Tam z tego co wiem nie męczą kobiet do ostatnich sił i b. szybko decydują sie na cc. Ordynator połoznictwa to bardzo fajna kobieta.. Ja jednak panicznie boje się komplikacji przy sn i to jest silniejsze ode mnie.. boje sie nawet wpaść w histerię :-( może to już jakaś trauma po poprzednich ciązach, zabiegach i innych...mój gin mówił coś kiedys że napisze mi rekomendacje na cc ale myśle czy to wystarczy?? Tym bardziej ja po zdjęciu szwu i odstawieniu fenoterolu moge np. mieć szybszą akcję często tak bywa ale wcale nie zawsze.. Jakoś po pobycie w tym szpitali mimo iz mam o nich dobre zdanie jeszcze bardziej przeraziła mnie wizja sn..panicznie się tego boję i nic na to nie poradzę:-( W ostateczności odwiedze Pana psychiatre, nie mam z tym problemu.

Cześć dziewczyny. Postanowiłam się wtrącić w temacie Zaspy. Ja tam rodziłam Synka. Byłam mega nastawiona na poród naturalny, ale skończyło się cesarką. Strasznie się bałam wybierając szpital, że będą mi do końca kazali rodzić naturalnie,nawet jak poród będzie trwał już dobę, a z dzieckiem będzie źle. Bo tyle się słyszy o takich przypadkach. I wtedy zaczęłam czytać raport "Rodzić po ludzku" i zwracałam uwagę który szpital w gdańsku ma największy odsetek cc. Największy miała Zaspa, a najmniejszy Wojewódzki. To się sprawdza, jak rozmawiam z koleżankami. Wojewódzki jest bardzo nastawiony na naturalny, cc psuje im niby statystyki. Tam można się wykończyć. Na zaspie luz. Jak się zaczęła w końcu akcja i miałam skórcze parte, to nie dali mi się zmęczyć. Parę parć, mały się kompletnie przesunął w kanale rodnym i od razu decyzja o cesarce. To był moment. No i nic dziwnego, że Go nie wycisnęłam - 4080, 60 cm... A ja taka chudzina... :-) Podsumowując - ja na Zaspę złego słowa powiedzieć nie mogę. Nie pozwolili na jakiekolwiek zagrożenie życia dziecka. Dostał 10 punktów. Ale to był rok 2007. Może coś się zmieniło...?

Fusun super że sie odezwałaś :-) trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo 26.06 to juz za tydzień.
Podzielam Twoje zdanei o Zas[ie mimo iz tam nie rodziłam ale planuje właśnie tam, neonatologia chyba najlepsza na Pomorzu. I własnie jak tam leżałam to co rusz jakaś cesarka i też słyszałam dużo opinii że nie dopuszczaja tam do męczarni kobier przy sn.. Dziekuje że potwierdziłas moją opinię :tak:

Gotadora dziekuje za wyjasnienie w temacie leżenia na wznak:tak: Ja jak zasypiam leże na boku i budze sie też na boku.. z racji tego że ja w dzien też tylko leże ciągłe leżenie tylko na bokach byłoby b. męczace latego tez przekładam się na plecy na jakiś nie długi czas ale widze że chodzi o kilkugodzinne leżenie , pocieszyłaś mnie:tak:

Milagros proszę :-)

Terminy porodów ciężaróweczek po in vitro

1. MISIA (4 lipiec)
  2. TRZCINKA (7 lipiec)
  3. COLETA (14 lipiec)
  4. SZNURKI (20 sierpień)
  5. ELONA ( 21 sierpień)
  6. MILIAA (24 sierpień)
  7. MADZIALENAK (28 sierpień)
  8. KATE (11 wrzesień)
  9. ADUŚ (26 wrzesień)
  10. PINGWINEK (28 wrzesień)
  11. SONY (18 październik)
  12. OSKAA (22 październik)
  13. GOTADORA (24 październik)
  14. AGAPL (26 październik)
  15. MILAGORS (28 październik)
  16. AVOCADO (24 listopad)
  17. HOLA (27 listopad)
  18. MALINUŚ (14 grudzień)
  19. MARTKA (27 grudzień)
  20. IKASIA ( 18 styczeń 2014)

Różyczko gratulacje, niech chłopcy się dobrze chowają.

Cudo! Ale bym chciała się w nim znaleźć!!

Co do oddziału neonatologii na Zaspie, to też się zgadzam. Jest najlepszy. Natomiast muszę jeszcze przestrzec przed Kliniczną. Jest bardzo wiele przypadków gronkowca u osób, które tam przebywały (niekoniecznie rodziły) lub u dzieci tam urodzonych. O gronkowcu na Klinicznej słyszy się od lat. Poczytajcie fora.

Leżenie na lewym boku - też prawda. Im wyżej będzie w ciąży tym bardziej będziecie odczuwać, że leżenie na plecach nie jest fajne. Ja śpię tylko na lewym boku, inaczej nie umiem. Ale pamiętam jak pod koniec ciąży poszłam do kosmetyczki na regulację brwi. Musiałam się położyć na wznak (chociaż głowę miałam uniesioną), ale zrobiło mi słabo. Chyba ucisnęłam tą żyłę główną.

no a ja odebrałam wózek :-) wiem, powinnam poczekać na męża aby złożył, ale kto by wytrzymał? umęczyłam się z gondolą, takie w środku usztywnienia są, które trudno mi było naciągnąć, no i teraz ledwo łaże ... mam nadzieje,że Alma do rana wytrzyma, no i królik też, bo miałam mu nazrywać mleczu, a tu post będzie :baffled:

reklama
Gotadora, tak bym chciała... Wiem już nawet kiedy bym rodziła. To głupie, wiem... 7 marca 2014 r. Miałabym w rodzinie kolejne urodziny w marcu: mąż, synek, córka męża (z 7 marca zresztą) i moje wyczekane dziecko byłoby czwarte z marca....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry