• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Madzielanek wszystkiego naaaaaj z okazji 8 rocznicy :-) super ze kolejna juz w trójeczke!

Misia
dzielnie sie trzymasz w dwupaku z taka duża juz panna..3700 to juz sporo :tak:

Lilonka współczuje przeżycia.. dziwne że po cc łożysko mogło zostać.. może wstaw jakies foty Twoich smerfików :tak:

Mnie dziś w sypialni zaatakował szerszeń...:-( masakra.. ucieklam do salonu i dzwonilam po faceta mojej ciężarnej sąsiadki..bałam się go okrutnie :-(
Dziewczyny czy żeby mieć cc można dostać opinię od psychoatry że panicznie boję sie sn?? bo chyba sam fakt ivf nie przesądzi o cc? co myslicie...?

Aduś samo in vitro nie jest wskazaniem do cc, musisz mieć dokument od lekarza potwierdzający z jakiego powodu masz mieć cc. Wiem, że Miliaa ma załatwiać teraz zaświadczenie od psychiatry bo jest w podobnej sytuacji jak Ty.

Adus a czego ty sie boisz? Bolu czy komplikacji? Moze to dziwnie zabrzmi ale ja sie porodu doczekac nie moge... Ale moze dlatego ze zdecydowalam sie na swissmed... Po wizycie na zaspie nie chce tam wracac. Boje sie tej znieczulicy poloznych, anestezjologa ktorego nie bedzie... ja chce rodzic naturalnie ze znieczuleniem. I mam nadzieje ze mi sue uda :)

Aduś - ja pytałam lekarza, czy mam brać od psychiatry, ale powiedział, że jak mam od neurologa i ortopedy - to wystarczy. Ale fakt - mój lekarz pracuje w szpitalu, gdzie chcę rodzić i wydaje mi się, że nikt jego zdania nie bedzie kwestionował. Aczkolwiek spotkałam się z opinią niekt. lekarzy, że jak ktoś tak bardzo się starał, że aż do in vitro doszedł, to cc powinno być.

Ja dziś intensywny dzień mam. Od rana pediatra i usg Gośki, teraz zrobiłam obiad i jadę na swoją wizytę i po Gonię do szkoły. Zjemy obiad i jedziemy do prof. hematologa. Nie wiem już, o którą bardziej się matrwię. Gosia załatwiła sobie dziś jeszcze usg tarczycy, bo gdy ten skończył usg brzuszka, zapytała, czy tarczycę ma zdrową (nie wiedziała, gdzie to jest). No i doktor powiedział, żeby położyła się raz jeszcze i zrobił jej usg tarczycy gratis. Że też ja się tak nie umiem zakręcić nigdy :-)

Dzięki dziewczyny za podpowiedź.
Milagors ja sie przekonałam do Zaspy jak tam lezałam przez 10 dni, Ty byłaś na krótkiej wizycie i może poprostu trafiłaś na kogos nie fajnego. Mnie potraktowano tam poważnie i przede wszystkim potrafili mi pomoc w porę i to cenię bardzo. Tam z tego co wiem nie męczą kobiet do ostatnich sił i b. szybko decydują sie na cc. Ordynator połoznictwa to bardzo fajna kobieta.. Ja jednak panicznie boje się komplikacji przy sn i to jest silniejsze ode mnie.. boje sie nawet wpaść w histerię :-( może to już jakaś trauma po poprzednich ciązach, zabiegach i innych...mój gin mówił coś kiedys że napisze mi rekomendacje na cc ale myśle czy to wystarczy?? Tym bardziej ja po zdjęciu szwu i odstawieniu fenoterolu moge np. mieć szybszą akcję często tak bywa ale wcale nie zawsze.. Jakoś po pobycie w tym szpitali mimo iz mam o nich dobre zdanie jeszcze bardziej przeraziła mnie wizja sn..panicznie się tego boję i nic na to nie poradzę:-( W ostateczności odwiedze Pana psychiatre, nie mam z tym problemu.

Adus, bylam tam 2 razy na sorze.

No a ja panicznie sie boje panstwowych szpitali. Taka mam fobie. Nawet operacje robilam prywatnie mimo tego, ze baaardzo drogie to bylo. Na prawde licze na swissmed i ze mnie przyjma... Jak nie to polece do kraju meza rodzic, tam znieczulaja kazda kobiete ktora chce.

reklama
Milagors a dlaczego swissmed miałby cie nie przyjąć? płacisz 6tys za caly porod, lacznie z pobytem i wizytami przed i przyjmuja cie z otwartymi rekoma :tak: Minusem swissmedu jak dla mnie jest brak specjalistycznego sprzetu dla noworodkow i wczesniaczkow, tutaj najlepsza jest Zaspa i Kliniczna pod tym wzgledem.. Jesli cokolwiek sie dziejr z dzieckiem ponad ich mozliwosci to przewoza dziecko do tych szpitali a to jest czas..w takich sytuacjach mega wazny. Nie wydaje mi sie zeby byl problem ze znieczulenie przy sn w tych szpitalach. Przeciez cesarki robi sie tam praktycznie o kazdej porze wiec anestezjolog zawsze bedzie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry