• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Myślałam, że dziś już lepiej na dworze, jednak wyszłam po zakupy i umarłam. Moczę nogi w lodowatej wodzie i aż szoku dostałam, taka zimna.. ale już lepiej. Kupiłam też sobie witaminki Pharmaton Maturelle 60 szt.

reklama
Witam Was w sobotnie przedpołudnie.
Ja już obdzwoniłam pół Trójmiasta, bo stwierdziłam, że dziękuję postoję i gronkowca z Klinicznej nie biorę i szukałam alternatywy.No i znalazłam, bo kolposkopię robią również w Invikcie. Co prawda na NFZ czeka się 2 miesiące,
ale prywatnie nie ma problemu. No i zarejestrowałam się na 3 lipca (termin ten sam, co w szpitalu), bez łaski.
Ale cytologię też powtórzę. Przynajmniej będę mieć 100% pewność.

Życzę Wam udanej soboty. Korzystajcie ze słońca, ale z umiarem.
A ja zabieram się za sernik na zimno z truskawkami. Bo poprzedni zniknął w 1 dzień!!! :-)

5-ycz-WamUdanej-soboty--9450.gif

bukiet-kwiatow-polnych-truskawki.jpeg

Lawendowa a robiłaś tą cytologię z programu " Profilaktyka raka i szyjki macicy" ?? Bo oni przy wyniku III PAP dodają do wyniku załącznik z placówkami, które wykonuja na nfz dalszą diagnostyke/
http://www.rakszyjki.org/
zaraz poszukam gdzie wykonuja kolposkopię na nfz
Tu jest stronka z Waszego województwa
http://www.zdrowiekobiety.org/ ten wcześniejszy link tyczy się śląskiego :)
Tu masz wykaz gabinetów które wykonują cytologię
http://www.zdrowiekobiety.org/cytologia/katalog/gdansk---miasto#Gdańsk - miasto
zadzwoń i sobie powtórz, jeśli wcześniej robiłaś prywatnie. Czasami nie potrzeba wizyty u lekarza, bo położna pobiera.

Ostatnia edycja:
Sony, cytologię robiłam na prywatnej wizycie. Już dawno nie robię cytologii na NFZ i nie dostałam wykazu placówek.
Ale skoro Invikta robi kolposkopię, to wolę iść tam, niż kłaść się do szpitala i w znieczuleniu odbywać zabieg. I tak, czekają mnie jeszcze 2 znieczulenia w tym roku. To byłoby trzecie. I nie szkodzi, że krótkie, ale to zawsze obciążenie dla organizmu.

Lawendowy w Invikcie tez Ci pewnie zrobia kolposkopie w znieczuleniu ogolnym tylko ze takim krotkim.. Ja tez bym zrezygnowala z Klinicznej po tym co o niej juz usluszalam..
3 lipca bedziemy z Tobą myslami, bedzie wszystko dobrze i moze przekonasz sie spowrotem do Invikty przy okazji tego zabiegu

Lawendowy Sen podobno jak jest wszystko w porządku z jajowodami to HSG nie jest straszne ... podobno ... ja mam jeden ucięty, więc to było bardzo straszne, prawie zemdlałam ... i po co? aby tylko potwierdzić,że mi coś ucieli ... a w UK ciapak chciał, abym jeszcze raz zrobiła, bo koniecznie chciał wiedzieć w którym miejscu i tak zrezygnowałam z ciapaków i ich pomysłów leczenia

reklama
Nie umiem wkleić takiej ładnej tabelki jak zrobiłam:((
Lp.LoginData poroduPłećImię
1MISIA4 lipiec 2013córkaLidia
2TRZCINKA7 lipiec 2013córka
3COLETA6-7 lipiec 2013córkaLena
4KWISIA2-7 lipiec 2013córkaZuzanna
5MILIAA14 sierpień 2013synMarcel
6SZNURKI20 sierpień 2013syn
7ELONA 21 sierpień 2013córka
8MADZIALENAK28 sierpień 2013synSebastian
9KATE11 wrzesień 2013córkaHania