• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Gotadora, co prawda nie próbowałam takiego sernika z paczki, ale ten z przepisu mojej mamy wychodzi naprawę pyszny.

Sernik na zimno

Przepis na dużą formę

- 1,5 kg serka waniliowego
(kupuję Vitello z Biedronki)
ale może być zwykły waniliowy

- 1/2 kostki margaryny Kasia

- 1/2 szklanki cukru
(jeśli ktoś woli słodszy, to można dodać 1 szklankę)

- 1/2 opakowania cukru wanilinowego

- 5 łyżeczek żelatyny

- 2 opakowania galaretki truskawkowej

- truskawki

Margarynę ucieramy z cukrem i z cukrem wanilinowym. Stopniowo dodajemy serek waniliowy.
Całość mieszamy, albo miksujemy na jednolitą masę. Żelatynę zalewany zimną wodą. Kiedy się rozpuści podgrzewamy, aby była płynna. Jak trochę ostygnie dodajemy stopniowo do masy serowej i miksujemy.
Gotową masę wylewamy do formy. Przed ułożeniem truskawek można trochę schłodzić, żeby owoce się nie zatopiły.
Układamy truskawki i zalewamy galaretką truskawkową.
Galaretkę również wylewam stopniowo.
I gotowe. Teraz wystarczy poczekać, aż wszystko zastygnie.

Smacznego!!!

reklama
Jak dobrze ,że chociaż u Was gwarno :-) bo tam obok cisza...

Mam do Was takie pytanie , czy to normalne ,że jeszcze mnie piersi nie bolą?
Biorę luteinę 4x6 od wczoraj, przedtem 3x4...wiem ,że to progesteron jest za ból piersi odpowiedzialny, więc czy to oznacza,że powinnam zwiększyć dawkę?
obiecałam sobie ,iż nie będę szukała objawów , ale chyba nie potrafię :zawstydzona/y:

Asia ból piersi nie jest żadnym wyznacznikiem, mnie bolały piersi od zewnętrznej strony w ciąży ok 7 tygodnia przez kilka dni.
Prędzej bym sobie zbadała poziom progesteronu niż czekała na jakikolwiek ból.

Gotadora, wlasnie odwiedzilam twoja strone .... i...... Musze sie ciebie spytac co ty jesz ze te twoje dzieciaki tyle waza? Moja jest jedna a jeszcze do 400g nie dobila! Szok!

Milagros :-) dziękuje ... ja myslę,że tak normalnie jem, tzn nie jadam fast foodów, tylko co sama zrobię lub jeśli gotowca to tylko z miejsca gdzie dają domowe jedzenie ... no chyba,że to lody, bo odkąd maluchy ze mną są to je polubiłam, szczególnie magnum, co nawet mój lodowy mąż nie za bardzo lubi, bo mówi,że są tłuste ... chciałabym się odżywiać jak Madzialenak ale póki co nie potrafię

Lawendowy Sen dziękuje za przepis :-)

Asia z tego co czytałam to nie każdą kobietę bolały piersi, to nie jest wyznacznik - ale na pewno niedługo zaczną Cię boleć :tak:

ps. Asiu nie można od tak sobie zwiększać/zmniejszać dawki progesteronu - najlepiej go zbadać na jakim jest poziomie, to lekarz powinien dezydować jaka dawkę należy brać, ale - jak tu już większość z nas wie jest wiele klinik, które "lecą schematem", bez badania jego poziomu, a jest on bardzo ważny - dlatego lepiej jest mierzyć jego poziom nawet bez wiedzy lekarza

Ostatnia edycja:
Gotadora mi lekarz nie zmieni dawki , bo w mojej klinice nie bada się progesteronu, jak kilka dni po trensferze sama sobie zbadałam i pokazałam mu wynik, to stwierdził,że to bez sensu i miałam wrażenie ,że jest zły

reklama
Gotadora mi lekarz nie zmieni dawki , bo w mojej klinice nie bada się progesteronu, jak kilka dni po trensferze sama sobie zbadałam i pokazałam mu wynik, to stwierdził,że to bez sensu i miałam wrażenie ,że jest zły

Asia mój doktor też stwierdził, że bez sensu ale ja go przechytrzyłam i zwiększyłam sama dawkę luteiny z 3x4 do 3x7 tabletek. Mój poziom progesteronu w 9 dpt wynosił 8,7 czyli zdecydowanie za mało.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry