reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziecko jest chronione, tylko nie dopuszczaj do gorączki to będzie ok.
A teraz pomyśl sobie, że ja przy covidzie miałam półtoraroczne dziecko bez objawów, zamknięte w domu bez wychodzenia na plac zabaw, myślałam że mi chałupę rozniesie i nie było możliwości, żeby sobie poleżeć [emoji23]

Zadzwoń do lekarza poz, powiedz o swoich objawach. Ja dostałam skierowanie na test jak powiedziałam, że jestem w ciąży i mąż stracił węch i smak, mimo że on nie mial jeszcze testu to ja od razu dostałam skierowanie. Mnie objawy dopadły 2dni po teście dopiero.

Izolacja to jeden bardzo ważny argument a drugi to jakby, odpukać, coś się działo od razu wiesz gdzie masz jechać. W każdym województwie są szpitale dla kobiet w ciazy z covidem, w razie czego tam się trzeba zgłosić i oni od razu działają a nie trzymaja przez 12h na izolatce czekając na wynik testu.
Moja 3latka byla tak zamknieta przez poltora miesiaca. A ja bylam wtedy w 8 miesiecu ciazy. Slabo to wspominam [emoji2358][emoji2358]

reklama
U mnie cała rodzina nie robiła testu. Zostali w domu. Ostatecznie tylko bratowa zrobiła test- pozytywny. Akurat zachorowała na końcu. Niestety ludzie nie chcą chodzić na testy. Kolejki, kwarantanny itd. idą najwyżej na pracę zdalną np. mój kolega.
Wg mnie to glupota i brak odpowiedzialnosci za siebie i innych. Nie robie testu, bo nie chce kwarantanny [emoji2358]

Dziecko jest chronione, tylko nie dopuszczaj do gorączki to będzie ok.
A teraz pomyśl sobie, że ja przy covidzie miałam półtoraroczne dziecko bez objawów, zamknięte w domu bez wychodzenia na plac zabaw, myślałam że mi chałupę rozniesie i nie było możliwości, żeby sobie poleżeć 😂

Zadzwoń do lekarza poz, powiedz o swoich objawach. Ja dostałam skierowanie na test jak powiedziałam, że jestem w ciąży i mąż stracił węch i smak, mimo że on nie mial jeszcze testu to ja od razu dostałam skierowanie. Mnie objawy dopadły 2dni po teście dopiero.

Izolacja to jeden bardzo ważny argument a drugi to jakby, odpukać, coś się działo od razu wiesz gdzie masz jechać. W każdym województwie są szpitale dla kobiet w ciazy z covidem, w razie czego tam się trzeba zgłosić i oni od razu działają a nie trzymaja przez 12h na izolatce czekając na wynik testu.
Wiesz ze dokladnie o tym sobie dzisiaj myslalam ;) Co bym zrobila gdybym miala juz w domu malutkie dziecko a ja ledwo stopa moge ruszyc ;) Co do robienia testu to ja nie mam nic przeciwko ale mi nawet lekarz nie kazal zrobic - moze dlatego ze bylam juz na kwarantannie przez meza. Powiedzial od razu ze jestem pozytywna. Ja nawet jak nie mam goraczki to sie zle czuje ;( Ogolnie to jestem taka zla ze musze przez to przechodzic - podobo to dlugo trwa a ja juz mam dosyc ;( Co o za dziadostwo.

Wedlug mnie odpowiedzialni ludzie sami sobie nakladaja izolacje i przechodza na prace zdalna o ile oczywiscie tak sie da - moj kuzyn mieszka we wroclawiu i sam sobie nalozyl taka kwarantanne 14 dni bo wie ze przyjedzie na swieta do domu a tam mieszka nasza ponad 80 - letnia babcia.

Jestes w ciazy, masz goraczke i ból miesni. Serio nie zrobia Ci testu jak to zglosisz?
Czekam na konsultacje, ale stan podgorączkowy miałam tylko dwa dni. Dalej wszystko wygląda na zatoki 🤷🏻‍♀️
Nie wiem niunia - u mnie katar i bol zatok jest malo do zniesienia a nigdy nie wiedzialam co to zatoki. A jak samopoczucie? Jestes zmeczona - ja okropnie - naprawde nie przesadzam - nic nie jestem w stanie zrobic - caly czas tylko leze i spie - mam nadzieje ze jutro juz 5 dzien bedzie lepiej ;) A smak i weche jest? U mnie on zanikak stopniowo i myslslam ze to efekt zatkanego nosa - jednak nie ;) W buzi czuje taki jakby metaliczny posmak.
Przez pierwsze trzy dni spałam, a dziś jak młody bóg. No powiedzmy 😁 od wczoraj rana nie mam stanu podgorączkowego. Dziś już tylko w dalszym ciągu zapchane zatoki, katar i mokry kaszel z rana 🤷🏻‍♀️ także u mnie to wygląda jak zatoki, zobaczymy co lekarz powie ☺️ a Wy jak się macie?

Ostatnio przeglądałam różne sklepy z art dla dzieci i trafiłam na piękne ręcznie robione drewniane lampki dla dziecka sklep Littel Lights. Drogie, ale piękne 🙂 może ktoś będzie chciał zobaczyć. Dla mojego już wybrałam tygrysa. Na razie robię listę rzeczy i sklepów żeby później łatwiej było ogarnąć 🙂 mi lub w razie konieczności mężowi.

Mój Kubuś ma 3 miesiące 68 cm i 7 kg więc mi się wydaje, że to mało 🤔 ale już zwolnił z przybieraniem, bo wcześniej to 50g na dzień teraz już po 20. Tylko na piersi.
Co tu w ogóle słychać na ciężarówkach? Jak świeżo upieczone mamusie się mają?
@nieagatka ile Twoja ślicznotka już ma?
@Liliana87 co u Was, jak Twoja królewna?
@Netiaskitchen nie wiem czy tj zaglądasz, ale napisz co u Was?
@Artemida90 a Wy jak się macie?
@juchaa_87 widzę, że nasi synkowie to łeb w łeb idą 😛 maatko a tak niedawno jeszcze się wymieniałysmy inf o cukrzycy ciążowej.
Niedługo rok od transferu i 13go rok od pozytywnego testu 🥺 i coś co się nigdy nie miało zdarzyć abym była mama jest już moim spełnionym marzeniem ❤
Hejka 😊akurat zajrzałam 🥰u nas minął miesiąc. Nawet fotkę z tej okazji strzeliłam 😄
Oskar fajny😊głośny 😄
Mój Kubuś ma 3 miesiące 68 cm i 7 kg więc mi się wydaje, że to mało 🤔 ale już zwolnił z przybieraniem, bo wcześniej to 50g na dzień teraz już po 20. Tylko na piersi.
Co tu w ogóle słychać na ciężarówkach? Jak świeżo upieczone mamusie się mają?
@nieagatka ile Twoja ślicznotka już ma?
@Liliana87 co u Was, jak Twoja królewna?
@Netiaskitchen nie wiem czy tj zaglądasz, ale napisz co u Was?
@Artemida90 a Wy jak się macie?
@juchaa_87 widzę, że nasi synkowie to łeb w łeb idą 😛 maatko a tak niedawno jeszcze się wymieniałysmy inf o cukrzycy ciążowej.
Niedługo rok od transferu i 13go rok od pozytywnego testu 🥺 i coś co się nigdy nie miało zdarzyć abym była mama jest już moim spełnionym marzeniem ❤
Hejka🥰Ale Ci Wasi przybierają 🥰aż szok❤️Ja nie mam wagi do dziecka w domu,więc dowiem się na wizycie jak idzie, ale na początku był przyrost 35g na dzień i pediatra była bardzo happy. Też tylko na piersi. Miesiąc mu minął kilka dni temu. Nawet fotę na tę okoliczność strzeliłam😄
Oskar jest głośny, jest ewidentnym noszeniakiem, plus ma kolki i ulewa... Zestaw konkret🙈potwierdzam, że ten czas zapierdziela jak cholera😄ani się obejrzymy, a będziemy im pakować śniadanie na pierwszy dzień w szkole 🥰
Pozdrawiam cieplutko!!! 😘😘😘

Załączniki

• Baby Story1606986708192.jpg
    Baby Story1606986708192.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 96
reklama
Czekam na konsultacje, ale stan podgorączkowy miałam tylko dwa dni. Dalej wszystko wygląda na zatoki 🤷🏻‍♀️

Przez pierwsze trzy dni spałam, a dziś jak młody bóg. No powiedzmy 😁 od wczoraj rana nie mam stanu podgorączkowego. Dziś już tylko w dalszym ciągu zapchane zatoki, katar i mokry kaszel z rana 🤷🏻‍♀️ także u mnie to wygląda jak zatoki, zobaczymy co lekarz powie ☺ a Wy jak się macie?
Ja czekam na wynik covida Maksika. Pediatra bez duzego zastanawiania się skierowała nas na wymaz bo młody ma od kilku gorączkę i niespecyficzne objawy. Jutro się dowiemy jak wynik

Do góry