motylek24
Fanka BB :)
Jest za, po co sobie psuć nastroje od rana.Nie ciągnę dalej tematu bo nie ma sensu niepotrzebnie się spinać
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Jest za, po co sobie psuć nastroje od rana.Nie ciągnę dalej tematu bo nie ma sensu niepotrzebnie się spinać
A ja się nie dziwię że większość z nas myśli tak a nie inaczej. Jak @mArusia33. I tak, to wina rządu że tworzy podziały między Polakami i przez nieudolną władze tworzy również uprzedzenia do Ukraińców. Może w większych miastach tego nie doświadczacie ale w małych miejscowościach ludzie się denerwują że Polacy są stawiani na drugim miejscu. Ja osobiście tego nie doświadczyłam, ale rozumiem obie strony.tez czytam i qz cieplo sie na sercu robi jak matka matce taki tekst wali.
Zwlaszcza matka siedzaca w cieplym domu, szukajaca oferty na wakacje czy nowej kiecki, matce ktora stracila wszystko i uciekla z kraju, zeby dac dzieciom szanse za zycie…![]()
Uff czyli może nie takie klopsycudniemój też w 21+1 ważył 441g
![]()
Wlasnie tez widze, ze teraz zaczynam szybciej rosnacU mnie jakoś zaczęłam więcej przybierać po 20 tygodniu. I jak oglądam teraz swoje zdjęcia, to widzę że brzuszek też po 20 tygodniu już ładnie rósł
A robisz sobie fotki brzuszka? Ja robiłam co tydzień i super widać jak roslamWlasnie tez widze, ze teraz zaczynam szybciej rosnac![]()
Robie co jakis czasA robisz sobie fotki brzuszka? Ja robiłam co tydzień i super widać jak roslam. Wczoraj jak pisaliście to zaczęłam sobie oglądać i jakoś tak mi się smutno zrobiło, że już tego nigdy nie poczuję
. Fajnie jest być w ciąży
![]()
ale na czym te przywileje polegaja? Na pierwszenstwie w urzedzie?!A ja się nie dziwię że większość z nas myśli tak a nie inaczej. Jak @mArusia33. I tak, to wina rządu że tworzy podziały między Polakami i przez nieudolną władze tworzy również uprzedzenia do Ukraińców. Może w większych miastach tego nie doświadczacie ale w małych miejscowościach ludzie się denerwują że Polacy są stawiani na drugim miejscu. Ja osobiście tego nie doświadczyłam, ale rozumiem obie strony.
I to, że tutaj sobie popiszemy różne teksty, nie zmieni naszego myślenia![]()
Jak napisałam, ja osobiście tego gorszego traktowania nie doświadczyłam. I nie widzę sensu spierania się tu na forum. Co to zmieni? Bo napewno nie myślenie np moich sąsiadowale na czym te przywileje polegaja? Na pierwszenstwie w urzedzie?!
Ile z Was tu utrzymuja mezowie, albo po prodtu zarabiaja znacznie wiecej niz Wy? Teraz wyobraz sobie ze ten maz znika, a tym samym dochod. Musisz wziac plecak, Kajtka pod pache i spadac do Niemiec. A oni daja Ci mieszkanie, pierwdzenstwo w urzedzie, ktos podrzuci ciuchy czy cos do jedzenia. A Ty dalej jestes tam sama, z malym dzieckiem, nie mowiac ni w mu w ich jezyku. Czujesz sie uprzywilejowana? Zyjesz jak paczek w masle?!
To sa w wiekszosci kobiety, matki z dzecmi, grupa uprzywilejowana, bo taka powinna byc.
Niestety nie rozumiem. Bo nikt nie chce byc na ichh miejscu, ale niec radza sobie same. I jasne, ze masz prawo tak myslec. Ale to egoistyczne, bo swiat jest w takim miejscu, ze za chwile to Ty czy ja mozemy potrzebowav takiej pomocy. I wtedy nasze myslenie drastycnzie sie zmieni, ale moze byc za pozno i ktos tez moze popatrzec z pogarda i powiedziec - ja nie chce zeby Ci sie zylo lepiej niz mi. Spadaj.
Zakladam, ze zadna z nas by tego nie chciala.
Pewnie cis wymyślą przed wyboramiTak trzeba mieć obywatelstwo a oni nie dostają.
Ja załatwiłam wszystko przez epuap. Akty urodzenia z peselem wysłali dwa dni późniejdokładnie. Grzesiek pojechał po urodzeniu małej do urzędu stanu cywilnego o nadanie pesel i swojego nazwiska oczywiście wrócił bez niczego bo nie mamy ślubu to raz i potrzebne było zaświadczenie a raczej oświadczenie moje No i najważniejsze że nie mieliśmy ustalonego terminu i godziny i pomimo tego że nie było nikogo to nie przyjeli. Oczywiście on to skomentował do babki ze jak by był z Ukrainy to by go nie wyprosiła![]()