Ja też mam problemy ze spaniem bo zawsze zasypiałam na brzuchu. Ciężko mi zasnąć jak znajdę odpowiednią pozycję to śpię dobrze, choć dużo mi się śni. Przed ciążą nigdy nie pamiętałam moich snów. A w ciąży są czasem tak dziwne, że masakra. No i kilka razy w nocy wstaje do wc.
reklama
elusl
Fanka BB :)
i ja mam problemy ze spaniem... generlanie to jedynie z powodu tego, że staram się możliwie najwięcej spać na lewym boku, a nie ukrywam, że na brzuszku byłoby najwygodniej :-) no nic, jeszcze tylko 2 miesiące i będę sobie spała w każdej pozycji, w jakiej tylko będę chciała... no oczywiście o ile synek da w ogóle w nocy pospać 

Flaurka
no nic, jeszcze tylko 2 miesiące i będę sobie spała w każdej pozycji, w jakiej tylko będę chciała... no oczywiście o ile synek da w ogóle w nocy pospać![]()
No chyba, że nie będziesz karmic cycem, bo ja do tej pory o spaniu na brzuchu mogę pomarzyć - jak sie w nocy przekręce to się budzę utopiona w mleku
Aurelka.
Mam pytanie - w którym tygodniu zaczełyście czuć ruchy dziecka? Ja jestem prawie w 21 tygodniu, a nie czuje nic. ;x
Ania_789
Mama uroczych córeczek;-)
Aurelka. ja z córką ruchy poczułam w 17tc.
Teraz pierwsze ruchy poczułam duużżoo wcześniej :-) Nie były to takie ruchy jak teraz, ale sporadycznie raz dziennie, raz na dwa dni je czułam :-)
Ale to chyba Twoja pierwsza ciąża ? Więc jeszcze macie czas na ruchy :-) Z tego co kojarze to do 24tc powinnaś poczuć :-)
Teraz pierwsze ruchy poczułam duużżoo wcześniej :-) Nie były to takie ruchy jak teraz, ale sporadycznie raz dziennie, raz na dwa dni je czułam :-)
Ale to chyba Twoja pierwsza ciąża ? Więc jeszcze macie czas na ruchy :-) Z tego co kojarze to do 24tc powinnaś poczuć :-)
Zakłada się, że w pierwszej ciąży powinny wystąpić około 20 tygodnia. Jednakże myślę, że wszystko zależy od budowy kobiety. Ja jestem wysoka i mam długi tułów a dziecko nie jest największe więc ruchu poczułam później. Ale od 20 tygodnia ciągle mnie ktoś stresował i pytał czy czuje ruchy. Może też tak być, że jak ma się na głowie dużo to można nie zarejestrować ruchów dziecka. Pierwsze ruchy można też mylić z ruchami naszego układu pokarmowego.
ssekrett
Zaciekawiona BB
Aurelka - nie martw się że jeszcze nic nie czujesz, każda kobieta odczuwa inaczej, bo każda z nas ma inną budowę, a poza tym dziecko też co chwile zmienia pozycję.. ja też długo nie czułam ruchów.. ale starałam się zawsze wieczorem leżąc wschłuchiwać w brzuch i najpierw czułam jak by mnie coś delikatnie gilgotało od środka a po woli jak by coś się ruszało.. albo jak by jakieś pęcherzyki wody pękały. teraz jestem w 35 tygodniu ciąży i też jak mała kopie albo się rusza to nie są to bolesne ruchy jak niektóre kobiety piszą.. więc nie martw się na zapas.. jak będziesz u lekarza na USG to zobaczysz jak twoje maleństwo wywija a ty tego nie czujesz.
reklama
Na kilka dni przed porodem zaczęłam się zastanawiać nad zakupem laktatora. Chciałam więc poprosić dziewczyny używające takiego sprzętu o radę. Po pierwsze czy decydować się na elektryczny czy manualny? Jakiej firmy jest godny polecenia? Czy brać cały zestaw (z wymiennymi butelkami, pojemniczkami itp) czy tylko sam laktator?
Podziel się: