reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciężarówki rodzące w 2012 roku

Rita mówisz na kilka dni. Ja bym się wstrzymała te kilka dni. Bo może okazać się niepotrzebnym wydatkiem. A zawsze z dokładnymi instrukcjami możesz do sklepy wysłam męża albo mame...
Ja nie pomoge w wyborze laktatora. Miałam ręczny (pożyczony) zastosowałam go chyba 3 razy i tyle... Moje karmienie dobiegło końca.

reklama
ja z zakupem laktatora wstrzymam się do momemntu rozpoczęcia karmienia, chciałabym karmić jak najdłużej. zobaczymy, ile tego mleka będzie i czy dziecko będzie je ssało i w ogóle. ale z tego co słyszałam, to ponoć elektryczne laktatory są o niebo lepsze od ręcznych :-)

Mam pytanie - w którym tygodniu zaczełyście czuć ruchy dziecka? Ja jestem prawie w 21 tygodniu, a nie czuje nic. ;x

ja czułam już w 16 tc ale ja bardzo szczupła jestem, może dlatego tak wcześnie, w dodatku mój maluszek baaardzo ruchliwy jest i daje popalić

co do laktatora to ja się zdecydowałam kupić wcześniej, mam ręczny z TT

hello !

pierwsze dziecie poczulam na przelomie 16-17 tyg, obecnie od tygodnia czuje niesmiale ruchy - jzu zapomnilam jakie to fajne uczucie :)

z laktatorem podobnie jak Ania proponje sie wstrzymac, wszedzie tego pelno zawsze mozna kupic jak sie okaże potrzebny :)

Spokojnie poczujesz,jeszcze bedziesz sie modliła,żeby chociaż chwilę maleństwo się.zdzemneło;-)

Co do ruchów - ja nie czułam długo - a raczej nie wiedziałam co mam czuć, bo jak już były mocniejsze to do mnie dotarło, że wcześniej też czułam, ale myliłam z gazami:)

A co do laktatora - szkoda kasy. Ja karmię tylko piersią, nie kupowałam wcześniej i dalej nie mam, bo jest mi niepotrzebny. Te 2 dni nawału, kiedy przydaje sie na początku, dałam radę ogarnąć ściągając mleko ręcznie nad zlewem czy umywalką - to jest wtedy taki ból, że masakra i laktatorem boli dużo bardziej - wiem, bo sprawdzałam w szpitalu. A ja dwoma rozgrzanymi w goącej wodzie pieluszkami radziłam sobie duzo lepiej. Pieluszkami - jedna od dołu, druga z góry piersi, nie podrazniasz brodawek, a w tym okresie marzysz by ich nie mieć, a nie masakrować dodatkowo laktatorem. Teraz nie ściągam w ogóle, mały wszystko ogarnia. Przed powrotem do pracy zacznę ściągać, ale tez dam radę ręcznie - już jestem specem od swoich cycków i wiem co i jak robić by leciało. Jednym słowem - umiem się wydoić;) Poczekaj z zakupem, teraz już nie te czasy, że trzeba wszystko załatwiac przed porodem - TESCO w razie czego czynne całą dobę.

FLAURKA dzis twoja pogoda :-p mowilas ze lubisz bez upalowa to masz w prezencie ode mnie :rofl2:
cisnienie mnie zaraz zabije 90/45 tetna chyba nie mam ;-)
nie ograniam w taka pogode :sorry:

milego dnia lubuszanki :laugh2:

reklama
oj ja też nie ogarniam w taką pogodę i to zdecydowanie bardziej niż w upał :szok: najpierw zasnęłam z bólem głowy, obudziłam się po 2,5 h wyszłam z psem, żeby ten się załatwił i żebym ja otrzeźwiała, ale i tak dalej czuję się tak otępiała, że chyba bardziej nie można :sorry:

Do góry