reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co dzis na obiad:)

a ja moje drogie tak zabalowałam od rana na necie, że straciłam poczucie czasu i męzolek przyłapał mnie w łóżeczku z laptopem o 13h:szok::szok::szok:, ale wtopa była, jak go zobacvz\yłam to jak z procy do kuchni, chyba jeszcze zadna w takim ekspresie zapiekanek nie robiła co ja dzisiak:tak::tak::-):-):-)

ja szaszłyki robie z drobiu+ papryka+ cebulka+ pieczarki, no i oczywiście przyprawy:-):-):-)

reklama
gastoneeee help. Co do tej marchewki i czosnku:-D czosnek wycisniety czy pokrojony czy co:sorry2: marchewke starłam i czekam :dry::-D:-D

ok musiałam sie sprężyc , bo męzuś z pracy wracał.W kazdym razie uwielbiam czosnek no i marchewke tez.I mogąc połaczyc te smaki poczułam niebo:-D mniammmm. Polecam:tak:

Ostatnia edycja:
HEHEH no jua glupia nie zajrzalam tutaj.Ale juz sama doszlas.Do marcheweczki pprostu wycisskany czosnek, odrobine oliwy i sol i pieprz.Uwielbiam.Mala rada dotyczaca czosnku.zeby czosnek sienieodbijal trzeba z niego wyciac ten srodeczek zielony (czasem jest bialy jak watka zalezy od tego czy stary czy mlody).No ale sorowka mniaaaaam.

A u mnie dzis moje ulubione danie hihi Spagetti.

Zrbilyscie mi smaka na szaszlyki:tak: ale to chyba na jutro zostawie ...
a dzis...nie wiem
che mi sie warzyw ale takich zdrowych z ogrodka nie ze sklepu i mleka zsiadlego takiego jak od babci, ziemniaczki z koperkiem do tego i bylby raj:-p
jakos w ciazy to tak sie zrobilo ze wszystko mi szutczne, niesmaczne
no ale jesc trzeba

a ja dzis sprobowalam 1 raz tych koltecikow ala schabowych (sojowych).Zawsze bylam ciekawa jak smakuja.Dobrze wymoczylam w bulionie,zapanierowalam i posmazylam na zloto.Duzo pieprzu i troche soli. I powiem wam ze jestem mile zaskoczona,bo naprawde mi smakowaly.A moj M...zjadl i sie nie skapnal :-) Myslal ze to kotleciki schabowe hehe. Ale grunt to dobrze je wymoczyc i czyms przyprawic,zeby mialy smak.Naprawde polecam,bo dalam za nie w polskim sklepie tylko 99centow,a taka paczuszka starczyla dla naszej 3 i jeszcze ich zostalo.

a ja dzis sprobowalam 1 raz tych koltecikow ala schabowych (sojowych).Zawsze bylam ciekawa jak smakuja.Dobrze wymoczylam w bulionie,zapanierowalam i posmazylam na zloto.Duzo pieprzu i troche soli. I powiem wam ze jestem mile zaskoczona,bo naprawde mi smakowaly.A moj M...zjadl i sie nie skapnal :-) Myslal ze to kotleciki schabowe hehe. Ale grunt to dobrze je wymoczyc i czyms przyprawic,zeby mialy smak.Naprawde polecam,bo dalam za nie w polskim sklepie tylko 99centow,a taka paczuszka starczyla dla naszej 3 i jeszcze ich zostalo.

ja czasem robie kotlety mielone sojowe.
Troche wiecej roboty bo soje trzeba namoczyc, ugotowac i zemlec a potem to jak mieskowe kotlety-doprawic, jajo, bulka tarta, usmazyc.
Soja jest w Tesko ale cholerka zapomonialam jak sie in english nazywa:sorry2:.
Kotlety naprawde smaczne-tez mozna z miesnymi pomylic no i duzo zdrowsze.
Ale dzis zupa szczawiowa:-)

A my dzisiaj zupę z brukwi zajadamy :-)... pyszna:tak: Tu dużo tej brukwi sprzedają, w Polsce nie widziałam jej wcale. Moja mama wspomina tę zupę jako najsmaczniejszą w dzieciństwie... No to poszperałam w necie i z kilku przepisów skleciłam jeden - własny:tak::-D i już kika razy ją jedliśmy... Składniki: - jedna brukiew, - kilka marchewek, - pietruszka, -ziemniaki. Gotujemy wywar (ja na grzbiecie z kurczaka), kroimy wszystko w grubą kostkę, dodajemy Vegetę, majeranek i dużo pieprzu. Gdy wszystko będzie miękkie, wyciągamy mięso i ugniatamy warzywka w zupie taką "zgniataczką":confused: do pure z ziemniaków, mogą zostać kawałeczki warzyw... zaciągamy słodką śmietaną i na talerz....:tak::-)

reklama
Do góry