reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

co na obiad.....?

Alka z reguły do 2 tygodni zjada przygotowane w różnym czasie mrożonki, termin przechowywania zależy od temperatury w zamrażarce, na pewno coś na google znajdziesz;-)

reklama
Alka z reguły do 2 tygodni zjada przygotowane w różnym czasie mrożonki, termin przechowywania zależy od temperatury w zamrażarce, na pewno coś na google znajdziesz;-)
Nie mam pojecia jaka temperature mamy w zamrazarce ;-):-p
Ale Sara raczej tez zjada to co zamrozone w ciagu 2 tygodniy - tak mi sie wydaje, o ile dobrze licze :-p;-):-)

ja tam lubię zupy, ale gotować mi się nie chce, na szczęście dla Alki mam jeszcze siłę gotować:-p raz na parę dni i obiad dla niej z głowy:tak:

U mnie przez 2 dni byly golabki w sosie pomidorowym :tak: (Domiska, moze skorzystasz z tego pomyslu ;-)), a dzisiaj jest krem kalafiorowy z zielonym groszkiem, a na drugie placki ziemniaczane plus maslanka :tak::-)

Domiska, ja zawsze golabki robie na 2 dni i jeszcze kilka sztuk zamroze :tak:
Wydaje sie, ze duzo roboty, ale szybko to idzie :tak::-)

A placki ziemniaczane latwo mozna zrobic jak sie ma sokowirowke - ziemniaki, cebula, czosnek wszystko do kupy, sok polaczyc z miazszem, dodac make, jajko, przyprawy i gotowe :tak::-):tak:
Ja akurat dzisiaj tarlam ziemniaki recznie, bo sokowirowka padla jakis czas temu :-p

ja tez wole te tarte :d mniam mniam zaraz musze podjechac do sklepu po jakies duze ziemniaczki i zrobic :D

a golabkow nie chce mi sie :D bo hihi wiesz jak to jest jak przyjdzie sie z pracy troche czasu z mala chce spedzic i z mezem a nie siedziec w kuchni caly wieczor:D:D ale jak spotkam gdzies to kupie takie juz gotowe i czesc :D

reklama
Domiska, i jak, byly placki? ;-):-)

U nas dzisiaj udka z kurczaka z piekarnika, frytki i salatka grecka :tak::-)
A Sara ma sloiczek - rybe z tagliatelle i brokulami :tak::-) , bo wiem, ze z naszego dania podziubalaby kurczaka, zjadla kilka frytek, a z salatki wyjadla same oliwki :-D

Do góry