reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

co na obiad.....?

reklama
Domiska, szczerze mowiac do krokietow nigdy nie dawalam mielonego, wiec nie wiem jaki jest efekt koncowy :sorry2::-p Zawsze daje gotowane i zmielone ;-):-)
Daj znac jak zrobisz jakie wyszly :tak:

eee ja chce z mieskiem.. :D:D:D

podobno normalnie samo mieso mielone mozna uzyc prawdA? tak tez zrobie :D:D

ja myslalam ze tu duzo cudowania a tu tak prosto :D
Domiska z mielonego to nie będzie to samo, chodzi o to żeby mięsko było gotowane, a nie masz jakiegoś blendera, malaksera itp. to mięsko ma być na gładko rozdrobnione, potem sobie wymieszasz z cebulką i będzie pycha:-D
moje krokiety były gotowe to i przepis prosty idziesz do sklepu i wybierasz jakie Ci pasują:-p

kurna ale wy zołzy jesteście;-):-Dtakiego smaka na krokieciki narobić a mój żołądek teraz szaleje...czas jechac do mamusi;-):-D
Bedyta- ja gotowych pierogów i krokietów nie uznaje, w życiu nie będą tak pyszne jak domowe...a ja to taka upierdliwa jestem;-)
Domiska- oj nie widze tych krokietów z miesem mielonym:no:a chcesz je podsmazyć najpierw?? bo surowe chyba wogóle odpada:baffled:

a ja krokieciki robie z mięskiem i kapusta kiszoną, wszystko tak jak Sandra ale do farszu dodaje kapuste kiszona ugotowana posiekaną na drobniutko(nie zmielona) i taki sam farsz robie do pierogów:tak:

chyba zaraz oszaleje z głodu:errr:

O, Mada, fajny pomysl z ta kapusta kiszona :tak::-) Nastepnym razem wyprobuje :tak:

Ja dzisiaj zrobilam pomidorowke z pomidorow z puszki z makaronem zacierkowym i slodka smietanka. Pyszna wyszla, ale Sara zaczela wybrzydzac, ze "chce mięsko" i zjadla tylko pol porcji :baffled::-p

Wczoraj mielismy jadlo drwala (placek ziemniaczany z gulaszem wolowym) i do tego surowke z tartej marchewki z jablkiem - Sara wciela cala ogromna porcje :tak::-)
A dzisiaj maja byc bitki wieprzowe, kluski i surowka z czerwonej kapuchy :tak::-)

reklama
Do góry