• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

co na obiad.....?

reklama
Domiska, szczerze mowiac do krokietow nigdy nie dawalam mielonego, wiec nie wiem jaki jest efekt koncowy :sorry2::-p Zawsze daje gotowane i zmielone ;-):-)
Daj znac jak zrobisz jakie wyszly :tak:

eee ja chce z mieskiem.. :D:D:D

podobno normalnie samo mieso mielone mozna uzyc prawdA? tak tez zrobie :D:D

ja myslalam ze tu duzo cudowania a tu tak prosto :D
Domiska z mielonego to nie będzie to samo, chodzi o to żeby mięsko było gotowane, a nie masz jakiegoś blendera, malaksera itp. to mięsko ma być na gładko rozdrobnione, potem sobie wymieszasz z cebulką i będzie pycha:-D
moje krokiety były gotowe to i przepis prosty idziesz do sklepu i wybierasz jakie Ci pasują:-p

kurna ale wy zołzy jesteście;-):-Dtakiego smaka na krokieciki narobić a mój żołądek teraz szaleje...czas jechac do mamusi;-):-D
Bedyta- ja gotowych pierogów i krokietów nie uznaje, w życiu nie będą tak pyszne jak domowe...a ja to taka upierdliwa jestem;-)
Domiska- oj nie widze tych krokietów z miesem mielonym:no:a chcesz je podsmazyć najpierw?? bo surowe chyba wogóle odpada:baffled:

a ja krokieciki robie z mięskiem i kapusta kiszoną, wszystko tak jak Sandra ale do farszu dodaje kapuste kiszona ugotowana posiekaną na drobniutko(nie zmielona) i taki sam farsz robie do pierogów:tak:

chyba zaraz oszaleje z głodu:errr:

O, Mada, fajny pomysl z ta kapusta kiszona :tak::-) Nastepnym razem wyprobuje :tak:

Ja dzisiaj zrobilam pomidorowke z pomidorow z puszki z makaronem zacierkowym i slodka smietanka. Pyszna wyszla, ale Sara zaczela wybrzydzac, ze "chce mięsko" i zjadla tylko pol porcji :baffled::-p

Wczoraj mielismy jadlo drwala (placek ziemniaczany z gulaszem wolowym) i do tego surowke z tartej marchewki z jablkiem - Sara wciela cala ogromna porcje :tak::-)
A dzisiaj maja byc bitki wieprzowe, kluski i surowka z czerwonej kapuchy :tak::-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry