reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

jak kaszke rozpuszczam to robie w cieplejszej bo zanim ja wymieszam to zdazy wsytygnac do odpowiedniej temp. (takiej wlasnie co nie parzy itp) a jak rozpuszcze w takiej co nie parzy to przeciez zaraz bedzie zimne. :sorry2:
i moj synek ma jesc zimna kaszke? toz to musibyc niedobre ble ;-).

reklama
NICZKO - kaszke w miseczce tez robie tak jak mowisz.....ale w butelce tak ak napisałam wczesniej......to po prostu trzeba "na oko"......nie wyobrazam sobie latac z termometrem, szczegolnie w nocy jak ledwo widze:sorry2::-D

aha, dobra. Szykuje sie psychicznie coby malemu zapodac mleczko modyfikowane.
a po drugie to musze go jakos przetrzymac, bo daje mu kaszke czy cos innego, on troszke zje , potem juz nie chce, ale cyca to by chetnie oproznil, cwaniaczek....
narazie sie lamalam i mu dawalam cyca, ale musze byc twarda i go przetrzymac.

niczka a ja odstawilam cycka i nie dawlam w zastepstwie butli z modyfikowanym:tak:od razu kaszka lyzeczka przeciez duze juz nasze dzieciaczki sa!!! a kaszki maja w sobie mleczko wiec po co tyle mleka?
nie znam sie ale moja kolezanka co ma juz 3 dzieci tak mi doradzila i jest ok...lekarka tez nie moeila ze cos zle robie...
a wode w miseczce to sprawdzam swoim palcem hihi jak parzy to odczekam chwile...

a u nas dzisiaj obiadek od 8m-ca:szok:spore kawaleczki byly i mala wcinala nawet niezle...i jogurciki z hippa kupilam jutro zapodam bo na dzisiaj to juz gruszki sie gotuja...

Szminka, to by bylo super! Czyli jak daje kaszke mleczno - jakas tam to moge to traktowac jako porcje mleka, eeee no to wogole bardzo sie ciesze!

niczka ja te ciastka kupilam w auchan na modinskiej....leza mniej wiecej kolo kaszek.....chyba na samym dole..... w sobote bylo ich sporo:-) byly dwa rodzaje po 6 i po 8 miesiacu hippa

niczka ja tak wlasnie traktuje kaszki:tak:a daje tylko te co sie wody dolewa bo tyle jest rznych mlek na rynku ze nie wiedzialam ktre moze uczulic itp a te mleczne sa git!!!

a dzisiaj przeczytalam w poradniku z hippa ze powinnam dziennie 5 posilkow dawac:tak:a u nas tylko 4 byly no i jakies ciasteczko w miedzyczasie..
a wy ile dajecie?

reklama
szminka ja daje rano cycka okolo 10 jabluszko lub cycka to w zaleznosci o korej wstaniemy okolo 13 zupke okolo 16 cycka okolo 20 kaszke....no i jakias herbatke lub soczek w miedzyczasie............ no to chyba wyszlo 5;-) ale czy dobrze robie to kto to wie..jak narazie maly jakos na zaglodzonego nie wyglada i chyba dostaje co trzeba.....

Do góry