reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

ania i kasia ja juz predzej pytalam o te parowki bo Kasira tez dala i chyba zoladeczek nie oszalal:tak:ja osobiscie nie dalabym bo jakos parowy mnie nie przekonuja ale taka cieniusia poledwiczka albo szyneczka te takie w ksztalcie misia mozna albo nie?

sami te napoje sa pakowane po 2 a jedno pudeleczko to 250ml calkiem sporo i moja mala tego n ie wypija ja zawsze koncze,fajne to jest jak jestesmy dluzej na zakupkach bo przeleje gotowe do butelki i nawet chlodne jest pychotka:tak:nie trzeba sie wozic z obiadkami albo mleczka szykowac...
a jak sie robi jajeczniczke na parze:baffled:a bialko juz tez mozna podac?

reklama
Mnie parówki tez nie przekonują powiem szczerze - z tego co wiem to w nich cala masa tłuszczu i odrzuty z roznych inny wędlin....a to wszystko zmielone:sorry2:....Sami raczej parowek nie jemy....wiec zeby Kubali dawac tez mi nie spieszno.....ale jak ktos ma ochote to niech daje:blink:
Moze faktycznie jakas szyneczka albo poledwiczka gotowana, drobniutko posiekac....powinno byc oki. SZMINKA - no wlasne musze gdzies poszukac od kiedy bialko.....a jajeczniczka na parze, to chyba mieszac jajko np w jakiejs miseczce postawionej na garnku z gotującą sie wodą.....ale nie wiem bo jeszcze nie robilam....SAMI chwal sie jak robisz:tak:

oj parówy niet:no:to najgorsze świństwo... są specjalne dla dzieci ale pewnie troszke staraszych:tak:.. a nie doczytalam... któras dawała?
a Ty mi szminka narobiłaś ochoty co by kiedyś młodemu dać chlebek z tym mięskiem ze słoiczka ... mniammm... tylko ja jeszcze czekam bo ja tak glutenu nie daję ... czasmi sie zdażało ale nie wiem... coś mu wyskakiwo i się prężył więc czekam jeszcze troszkę... czasami ciut dostaje ...ale to takie okruszki...

Szminka jajeczniczki na parze jeszcze nie robilam bo zastanawiam sie z tym bialkiem czy juz mozna ale we wtorek mamy wizyte u pediatry to sie zapytamy czy mozna i jak tak to w srode na sniadanko zrobie:-p a zrobie tak:
Do garnka naleje wody i jak juz bedzie sie gotowala fest to nad tym garnkiem malutka patelnie bede trzymac a do niej wbije jedno jajeczko :-)

No wlasnie tez chce na sniadanko dac niebawem chlebek z tym mieskiem ze sloiczka :-)chociaz ostatnio Nikodem ladnie zajada kaszki na gesto wkoncu :tak:

sami dzieki za wskazowki co do jajeczniczki...
a ja chlebka to tez nie daje tylko tak od czasu do czasu kawalek podziobac...
zastanawaim sie jak mam malej zrobic lane kluseczki...w przepisach daja sztuczne mleko:tak:tak w proszku czy trzeba je normalnie rozrobic i potem z zoltkiem? a mozna na normalnym mleku? kazdy pediatra co innego doradza i ja juz sama nie wiem....a co z maka? mozna bo dziewczyny kisielki gotuja i tam maka jest? idzie zwariowac normalnie...:szok:moja babcia wnusiowi 9 m.mu chleba i kielbase do lapci i maly wcina az mu sie uszy trzesa a babcia zadowolona bo dziecko je:szok:dobrze ze mam babcie tylko przez telefon...

kurcze nie olewajcie tego watku bo mam pelno pytan a nie bede sie z nimi pchala gdzie indziej skoro dotycza jedzonka no:tak:co to jest ta maka kukurydziana??? mam fajne przepisy ale dodaja tam wlasnie te make ,siorka szulala w tesco ale n ie bylo

szminka - ja nie wiem... mam tylko kaszkę kukurydzianą taką drobniutką .. fajna jest i mały kiedyś mi ją podjadał na sucho...
a tą jajeczniczkę to można w jakimś garnuszku w garnku z wodą robić... nie koniecznie na patelni... i trooszkę masełka dodać........
a od kiedy można całe jajko?

Ja dziewczyny to jestem w niektorych kwestiach zielona normalnie! Glutenu nie dawalam i nie wiem jak zaczac... Jak radzicie? Niedawno dalam zoltko dopiero i jest ok... Co do bialka to nie mam zielonego pojecia kiedy mozna :no:. Szminka co do maki kukurydzianej to myslalam ze to ...maka tylko ... kukurydziana. Moze jest napisane... Nie wiem. Kupilam za to malej sloiczek z warzywami fasolka. Nieee... Po trzech lyzeczkach oddala :szok:. Zatem fasola bleee!

Szminka maka kukurydziana powinna byc w makach, tak mi sie zdaje. Widzialam takie cudo :tak:
jezeli chodzi o wprowadzenie bialka kurzego - czyli calego jaka to podobno po 10 miesiacu.
jezeli chodzi o wprowadzanie produktow to lookam sobie tutaj
http://www.osesek.pl/co-kiedy-w-diecie-dziecka/
i oczywiscie slucham swojej intuicji
nie wiem jak z tymi lanymi kluskami, nigdy nie robilam, ale jezeli tak sie malo mleka dodaje, a mala nie ma sklonnosci do alergii to mysle, ze mozna dodac mleko krowie, ale jak sie dodaje duzo to ja bym dodala cos innego. a moze mleko sojowe jezeli nie modyfikowane?
A co do jajeczniczki to moze by robic po wiedensku, czy jako to tam sie nazywa, wiecie na gotujaca sie wode wrzuca sie jajko - rozbija sie sie do tej wody. a moze ta woda ma byc z octem?

reklama
ja to jestem dupa n ormalnie:tak::szok: chodzi mi o make ryzowa nie kukurydziana ...te znam przeciez ....
kasia ja to nawet nie wiem kidy gluten sie znalazl w naszej diecie bo nakupilam pelno deserkow z dodatki no i jak sie potem okazalo tam juz byl gluten i malej nic nie jest:tak:a czytalam ze gluten zaszkodzi jak dzidzia ma alergie a tak to nie...daj na poczatek kawalek chlebka pomamlac,spodoba sie Martynce...
niczka ja tez czytam na osesku i tam fajne przepisy sa ale czasem skladniki mnie zadziwiaja ,cukier,sol,smietana :szok:

Do góry