reklama
szmina
mamusia Emilki i Filipka
hana ja daje zwykly bialy twarog poltlusty z grudkami
a Emilci wczoraj taki duzy rumien na policzkach wyskoczyl i jakies dziwne plamki pod szyjka i na piersi i na dloniach takie babelki jak po ugryzieniu komara
i teraz nie wiem twarozek czy bialko?

a Emilci wczoraj taki duzy rumien na policzkach wyskoczyl i jakies dziwne plamki pod szyjka i na piersi i na dloniach takie babelki jak po ugryzieniu komara

HANIU - ja tez taki z grudkami....z piątnicy kupuje
Moja mama mowila mi ze homogenizowane to jeszcze za wczesnie 
NICZKA - ja ten serek sobie rozrzedzam
...tylko normalnym krowim bo nie chce mi sie specjalnie modyfikowanego kilku lyzek robic - malemu nic sie nie dzieje.
SZMINKA -
Kubali tez kiedys taki rumien wyskoczyl na policzkach, ale wysypki zadnej nie bylo.....nie wiedzialam od czego to, tylko ze juz sie wiecej nie powtorzylo 
M_KTOSIA - widze ze przyzwyczajasz Nelke do normalnego jedzenia
zadnych sensacji u niej nie ma po smazonym? No i wez nie jedz takich zupek...prosze.... to ani dla Nelki dobre ani dla Ciebie - zwazajac na obecny stan. Ale w sumie to ja Cie rozumiem, bo tez dla mnie samej nie chce mi sie gotowac 

NICZKA - ja ten serek sobie rozrzedzam

SZMINKA -

M_KTOSIA - widze ze przyzwyczajasz Nelke do normalnego jedzenia

ja kupuje serek taki waniliowy z rolmlecza..ponoc jak ja i moj brat bylismy mali to mama nam go dawala.....ostatnio podalam kilka lyzeczek na sprobowanie....chyba nic nie ma...zadnych sensacji......za kilka dni znow zapodam....a wczoraj gotowalam zupke pomidorowa z ryzem...mniam mniam pozarta......dzisiaj zakupilam zacierki ...w srode chce ugotowac rosolek i podac z zacierkami...chyba juz mozna makaronik?????jak myslicie????
a i szyneczke tez juz jemy...tak jak Emilcia
a i szyneczke tez juz jemy...tak jak Emilcia
szmina
mamusia Emilki i Filipka
a ja wlasnie gotuje ryz na mleku krowim-zobaczymy jak zareaguje
aneta przepisik na te indycze pulpety prosze
smart jak chcesz juz podawac produkty z glutenem to mozna makaron my juz od 6 m-ca jemy
a co to te zacierki?

aneta przepisik na te indycze pulpety prosze
smart jak chcesz juz podawac produkty z glutenem to mozna makaron my juz od 6 m-ca jemy

M
m_ktosia
Gość
melduje ze Nellie bez zadnych reakcji alergicznych
z nowosci
kiwi
gotowana papryka
masa sezamowa
szpinak przeze mnie osobiscie z surowych lisci duszony miami
anetka masz racje--- ide wstawic na swojski domowy rosol
a te zacierki szmina to mysle ze to samo co te moje kluseczki lane, tylko ze zacierka jest na gesto a lane troche tak jak nalesnikowe ciasto ale sklad ten sam, jajo plus maka
z nowosci
kiwi

gotowana papryka

masa sezamowa

szpinak przeze mnie osobiscie z surowych lisci duszony miami

anetka masz racje--- ide wstawic na swojski domowy rosol

a te zacierki szmina to mysle ze to samo co te moje kluseczki lane, tylko ze zacierka jest na gesto a lane troche tak jak nalesnikowe ciasto ale sklad ten sam, jajo plus maka

szmina
mamusia Emilki i Filipka
no i Emilcia wyglada jak muchomorek

mktosia kiwi pychotka my juz od lipca szamamy...
wielkie uczulenie od danonka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zacierki z rosolkiem pozarte.....mam nadzieje ze nic mu nie zaszkodzi....................a ten gluten to cos nie tak.....musze o nim poczytac................bo na zacierkach jest napisane ze z glutenem???????????

zacierki z rosolkiem pozarte.....mam nadzieje ze nic mu nie zaszkodzi....................a ten gluten to cos nie tak.....musze o nim poczytac................bo na zacierkach jest napisane ze z glutenem???????????
reklama
a_rwen_a
:)
u nas zaczęłyśmy od owoców z twarożkiem ze słoiczka GERBER a potem już normalny homogenizowany danonek. Po dwóch tygodniach po troszeczke i reakcji alergicznej brak.
Poza tym jeśli chodzi o gluten to spróbowałyśmy miśkoptów i takich sucharków z hippa. Miśkopty są od 10 m-ca a sucharki od 6go. Wszystko ładnie wchodzi i nie ma alergii. Miśkopty wkruszam do kaszki żeby podnieść kaloryczność. Niestety Ola kiepsko przybiera na wadze mimo, że dużo je. Lekarz stwierdzil, ze to dlatego, że mała cały czas jest w ruchu. Mimo wszystko każdą zupkę musze zagęszczać - tak jak piszecie - lane ciasto, gotuje kaszę mannę, dodaję do kaszek startą kostkę gorzkiej czekolady itp. itd i już waga lepsza
Poza tym jeśli chodzi o gluten to spróbowałyśmy miśkoptów i takich sucharków z hippa. Miśkopty są od 10 m-ca a sucharki od 6go. Wszystko ładnie wchodzi i nie ma alergii. Miśkopty wkruszam do kaszki żeby podnieść kaloryczność. Niestety Ola kiepsko przybiera na wadze mimo, że dużo je. Lekarz stwierdzil, ze to dlatego, że mała cały czas jest w ruchu. Mimo wszystko każdą zupkę musze zagęszczać - tak jak piszecie - lane ciasto, gotuje kaszę mannę, dodaję do kaszek startą kostkę gorzkiej czekolady itp. itd i już waga lepsza
Podziel się: