reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Ale ten krem jest za mocny dla malucha,trzeba by go rozrobić.Ja miałam maść robioną z klotrimazolem.:tak:
A jeżeli chodzi o naderwane uszko,to Kubie właśnie tak sie zaczynała alergia i od ciemieniuchy z żóltymi otoczkami.
Mowisz ze przy alergi ma sie to ciemieniuche:szok::szok::szok:
Bo Jenni ma ja do dzis i lekarka mowila ze mam to wyczesywac a mi to niewychodzi caly czubek glowy ma w skorupkach i juz troche za dlugie wlosy i co ja mam z tym zrobic :confused:

reklama
niestety nam tez zaczeło sie od ciemieniuchy
innej dziewczynce tez.naderwne ucho, cieminiuche a teraz ma chyba AZS:-(

Ale ten krem jest za mocny dla malucha,trzeba by go rozrobić.Ja miałam maść robioną z klotrimazolem.:tak:
A jeżeli chodzi o naderwane uszko,to Kubie właśnie tak sie zaczynała alergia i od ciemieniuchy z żóltymi otoczkami.

HUbkowi tez tak właśnie zaczęła się alergia: od ciemienuchy rozległej bardzo i od naderwanych uszu. do dzisiaj zresztą czesto mu sie te uszka nadrywają:-(

Hubek je kaszke kukurydziana juz drugi tydzień i nie ma pogorszenia skóry:-):-):-) i przybiera na wadzę - w tydzień przybrał 100g! i jak mu smakuje:-) jak widzi ze kaszkę gotuje to mleka juz nie chce tknąc rano:-D ale jestem szczęsliwa, że nareszcie coś sie ruszyło z tym jego jedzeniem:-):happy2:od przyszłego tygodnia tesujemy kaszę jaglaną, a potem zobaczymy:-)

Tycia głowa do góry!!! Mam nadzieję że oboje z Kondziem przejdziecie okres odstawiania jak najmniej boleśnie :sorry2: Mnie też cena lekko zszokowała, bo Nutramigen na receptę to jakieś 10zł, więc tu 2,5 razy więcej.... ale może za jakiś czas przejdziemy na normalne mleczko, oby... :sorry2:
No i podziwiam Cię ze idziesz na operację zatok.... ja na zatoki choruję od dziecka, a na operację się wybierałam 2 lata temu, już mało brakowało... ale dowiedziałam się, że jestem w ciąży i zrezygnowałam :tak: A w zatokach mam zrosty i torbiele i żadne punkcje mi już nie pomogą, jedynie radykalne rozwiązanie. Póki co, ratuję się lampą na podczerwień jak mnie łapie, no i Duomox - bardzo dobrze na mnie działa.

Tycia, powodzenia!

rosmerta, super ze Hubcio tak ladnie przybiera!!

sluchajcie, u nas normalnie zmiany byly tylko na buzi. wczoraj na probe podalam kaszke truskawkowa i pojawila sie wysypka na plecach i brzuszku, poniej zniknela, myslicie ze to moze byc od tego?

I tak sobie mysle,ze chyba powinnam juz Kondzia odstawic.Niestety serducho mysli inaczej i strasznie mi przykro jak o tym mysle:-:)-:)-(.Rozmawialam wczoraj z Jackiem i powiedzialam mu,ze jest to dla mnie trudne i oczekuje od niego pomocy:sorry2:.Chocby przytulenia,bo na pewno sie poplacze przy tej okazji:baffled:.
:sorry2:.Smutno mi jakos...:-(
Tycia, ja też podjełam decyzję o odstawieniu, tak więc witaj w klubie i nie smuć się, taka kolej rzeczy:tak:
Od wczoraj zero cycusia w dzień, no i nie było tak źle. Zasnęła w dzień bez cycusia, co nigdy się nie udawało. Przy muzyce przytulona do mamusi. Do tej pory 2 razy przed drzemką zawsze, ale to zawsze ciągnęła cyca. Wieczorem prawa pierś była strasznie twarda i bolącą. Nie mam laktatora, bo nie był mi potrzebny, więc pomyślałam, ze sobie sama trochę pomogę:szok:, ale na noc nie dała się namówić na butlę niestety, ryczała i dałam jej possać, boże co za ulga:-D,
Dziś własnie już zasnęła i też bez cycka. Choroba, w dzień to nie jest takie trudne, ale co zrobić żeby w nocy też się odzwyczaiła:zawstydzona/y:

TYCIA MISKA Podziwiam ze tak sobie dobrze radzicie!!! bedzie jeszcze lepiej!!!

ROSMERTA ciesze sie ze HUbcio ladnie przybiera na wadze i ze kaszka ,mu smakuje!!!

Tycia, powodzenia!

rosmerta, super ze Hubcio tak ladnie przybiera!!

sluchajcie, u nas normalnie zmiany byly tylko na buzi. wczoraj na probe podalam kaszke truskawkowa i pojawila sie wysypka na plecach i brzuszku, poniej zniknela, myslicie ze to moze byc od tego?
Od truskawek.

reklama
No i cieszymy sie razem z Tobą Rosmerta,że tak dobrze idzie Hubciowi rozszerzanie diety.:tak:

Do góry