reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
Dzięki, Lil kate.

No a Oliwka zjadła pół jajecznicy za pierwszym razem i drugi raz juz nie chciała. Z gotowanego jajka lubi tylko żóltko. Także białko muszę jej wciskać w pulpetach i do zupki, inaczej nie chce zjeść.

U nas jest odwrotnie. Małgosia nie lubi żółtka, ale chętnie wcina białko. Ma to chyba po mamusi :tak:

jajecznica??

tak w ogóle jak wyglądają sniadanka Waszych maleństw? Bo samo mleczko Zosi juz nie wystarcza, a chlebka dużo nie może zjeść

mleko modifikowane 4 x 180ml
deserek lub świeże owoce 150 ml
zupka 100 ml
drugie danie (mięsko+warzywa gotowane) ok 200 gram
podwieczorek , drugie śniadanko kisiel, zółtko, chrupaczki, herbatka soczek,budyń pół kromeczki z wędlinką lub serkiem

Dziś zrobiłam trochę jajecznicę inaczej, zbełtałam całe jajko i wtedy dopiero zcięłam - nie było samych oddzielnych kawałków białka i Oli zjadła ze smakiem :tak: Całe szczęście, bo już się matwiłam jak jej te 3-4 jajka w tygodniu przemycać.

Oliwieczka, Oli oprócz jajecznicy je na śniadanie do wyboru: chleb z masłem i szynką (3/4 kawałka bez skóry), z masłem i serem żółtym (z serkiem topionym też próbowała, ale jej się przykleja za bardzo do poniebienia), twarożek zmieszany z jogurtem naturalnym lub danonki (które uwielbia).

ok 4-5 180 mleka
8-9 kaszka 120
11 deserki
13-14 obiadek
16-17 danonki/lub inne male przekaski chrubki kanapeczki itp
19 kaszka na noc 140
23 mleko 180

reklama
Kasiad to znaczy że po danonkach jej nic nie jest? I ile jednorazowo dajesz danonka?
Rozmerta ja daję tak:
7.oo 180ml mleczka
9.oo pół kromki chlebka z szyneczką lub serkiem
10.oo deserek
11.30 mleczko 180 ml.
14/15.oo obiadek zupka+drugie danie (czasami tylko zupka)
17.oo mleczko
18.oo zółtko lub herbatniczki lub budyń lub kisiel na zmianę lub ryż w jabłkami na słodo
19.30 mleczko

Do góry