reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
U nas
rankiem 210 ml wody+7 miarek mleka
wieczorem 240 ml wody+ 8 miarek mleka

poza tym kaszka mleczno ryżowa lub mleczno pszenna idzie na podwieczorek, różna, czasem z dodatkiem świeżych owoców, czasem samą, to tak koło 17
do południa sporą kromkę chleba, i tu dowolność smaku, z serem, szynką, jajkiem, twarożkiem, czasem parówka...to miedzy 10 a 11
a ok 14 obiadek - to co my jemy, zazwyczaj...

w miedzy czasie chrupasi, danonek, duuuuuuuzo herbatki lub soku

nie ma pojecia, nigdy nie liczyłam
zawsze biore po 4 sztuki
SARA wypija 2 razy po 210 wody + 7 łyzek mleka=ZAWSZE tyle, nigdy wiecej/ mniej
policz:-p
Hmmm....tak tylko pytam.Nam zapisuje lekarka po 3 puszki(twierdzi,że więcej naraz nie może)i ciekawa jestem ile nam zejdzie jak już nie będę karmić piersią.Już teraz co około trzy tygodnie biegam po receptę.:szok:No wiec z tym mlekiem cała akcja,zanieść książeczkę,odebrać,zanieśc do apteki,czekać aż zamówią(bo na stanie nie ma,)odebrać mleko(a czasem jest tylko jedna puszka,więc za tydzien biegam znowu)i tak w kółko.

ja kupuje najczescie na starowiejskiej(8.90)
jak nie dzis to na jutro jest na bank
zawsze biore po 4 bo mi sie nie chce wiecej dzwigac a nie dlatego ,ze nie moze:baffled:
pyta sie mnie: ile puszek:eek: chce

Hmmm....tak tylko pytam.Nam zapisuje lekarka po 3 puszki(twierdzi,że więcej naraz nie może)i ciekawa jestem ile nam zejdzie jak już nie będę karmić piersią.Już teraz co około trzy tygodnie biegam po receptę.:szok:No wiec z tym mlekiem cała akcja,zanieść książeczkę,odebrać,zanieśc do apteki,czekać aż zamówią(bo na stanie nie ma,)odebrać mleko(a czasem jest tylko jedna puszka,więc za tydzien biegam znowu)i tak w kółko.

o rany..ale numer....ja to zawsze kupuje powyżej 6 pudełek na raz, tyle, ze nie na receptę...i nie wiem na ile starcza....pudełko 350 gram gdzieś na 5 dni, czasem krócej, jak więcej zje, a do tego te miarki rosną z wiekiem:laugh2::baffled::confused2::confused2:

ja kupuje najczescie na starowiejskiej(8.90)
jak nie dzis to na jutro jest na bank
zawsze biore po 4 bo mi sie nie chce wiecej dzwigac a nie dlatego ,ze nie moze:baffled:
pyta sie mnie: ile puszek:eek: chce
Ja tez kupuje na Starowiejskiej,dosyc tanio mi liczą.Ale dwa razy mi sie zdarzyło,że tego mleka nie było pomimo zamawiania.Mówili,że problem w hurtowni czasem z tym mlekiem.I dwa razy dostałam tylko jedną puszkę,a po kolejne dreptałam za dwa dni.Dobrze,ze kupuję na zapas.
To ja pójdę teraz do innej lekarki i poproszę o więcej puszek mleka,bo coś mnie kantują chyba.:tak:A płaciłam 24 zł. a teraz 20.40 zł.

Ja Nutramigenu biorę zawsze 10 puszek na recepcie i od razu wszystko wykupuję zeby mieć spokój na na jakiś czas.
Ale Milenka ostatnio mniej mleczka coś zaczęła pić... i bardzo twarde kupki robiła, próbowałam sliwki podawać ale nie działało. W końcu znalazłam wyjście - Frutapura 1 kubeczek do mleka (150ml wody + 5 miarek) i po takiej kolacji na drugi dzień kupka jest normalna.

reklama
Dziś otwarłam słoiczek "taaki duży" i chyba to był pierwszy słoiczek co mi smakował jak spróbowałam odrobinkę :-D a Emilka nim pluła i znów jadła na kilka razy :sorry:

Do góry