No to Gosia, odpuście sobie narazie to mleko, albo spróbuj z tymi gotowymi w kartonikach.lepiej się nie wypowiadam jak nam poszło![]()
reklama
Wydaje mi się, że we wszystkim potrzebny jest umiar, ale czy większa ilość mleka niż zalecana jest szkodliwa to nie wiemJenni znowu by pila mleko litrami i nawet niewiem czy takie dzieci moga pic mleko bez umiaru bo Jenni go niemaa zadne soki itp. nie wchodza w rachube ona chce mleko i koniec
![]()

No to Gosia, odpuście sobie narazie to mleko, albo spróbuj z tymi gotowymi w kartonikach.
spróbuje z tym gotowym w kartonikach na modyfikowanym albo pozostaje to krowie w kartonikach albo kupię jedno i będę jej jakoś w to przelewać zobaczymy czy zauważy różnicę bo narazie nie dała się oszukać

mysia23
mama dwójeczki
ja sie własnie zastanawiam nad ilością podawanego mleka i kiedy..
ostatnio Filip jada mleko zawsze wieczorem (ok 260ml) i zaczęłam gotowac mu normalna kasze manne...za to rano jak czasem - raz zjada kanapke, raz woli mleko (210ml)...
ostatnio Filip jada mleko zawsze wieczorem (ok 260ml) i zaczęłam gotowac mu normalna kasze manne...za to rano jak czasem - raz zjada kanapke, raz woli mleko (210ml)...
W sumie to słyszałam, że półtoraroczniak powinien wypijać pół litra mleka dziennie, z innego źródła wiem też, że powinien zjadać 3 mleczne posiłki. Ale i tak nie jestem w stanie policzyć, ile Oli wypija, bo rano dostaje bultę 180 ml (choć dziś wypiła aż 250!) a resztę pije z piersi i nie wiem ile tego jest. Mlecznych posiłków też 3 nie zjada, góra 2. Nie wiem, może powinnam zwiększyćja sie własnie zastanawiam nad ilością podawanego mleka i kiedy..

Miśka 5
Mamy lutowe'07
moim zdaniem nic nie powinnas zmieniać, 2 mleczne posiłki, mleko modyfikowane i mleko z piersi na pewno w zupełności wystarcząW sumie to słyszałam, że półtoraroczniak powinien wypijać pół litra mleka dziennie, z innego źródła wiem też, że powinien zjadać 3 mleczne posiłki. Ale i tak nie jestem w stanie policzyć, ile Oli wypija, bo rano dostaje bultę 180 ml (choć dziś wypiła aż 250!) a resztę pije z piersi i nie wiem ile tego jest. Mlecznych posiłków też 3 nie zjada, góra 2. Nie wiem, może powinnam zwiększyćTylko kosztem czego
![]()

Miśka, pisząc, że daję Oliwce 2 posiłki mleczne dziennie wliczyłam w to już tą poranną butlę mleka. Czyli pije np butlę mleka i np jogurt lub serek. No ale faktycznie jeszcze jest cyc, więc tych posiłków mlecznych jest więcej 

Emilka pije czasem mleczko smakowe ze słomki
a tak poza tym dostaje serek na chlebku plus np 2 danonki albo danio lub jogurt
mało :-( ale kaszek czy płatków z mlekiem albo ryżu na mleku nie tknie żadnych
kupuje jej jeszcze mleczną kanapkę
no i żółty ser lubi
a tak poza tym dostaje serek na chlebku plus np 2 danonki albo danio lub jogurt
mało :-( ale kaszek czy płatków z mlekiem albo ryżu na mleku nie tknie żadnych
kupuje jej jeszcze mleczną kanapkę

no i żółty ser lubi

reklama
Gosia, jak lubi żółty ser, to dobrze, plaster sera zawiera więcej wapnia niż szklanka mleka, więc możesz spokojnie dawać go małej.