Kasiad
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
No to Gosia, odpuście sobie narazie to mleko, albo spróbuj z tymi gotowymi w kartonikach.lepiej się nie wypowiadam jak nam poszło![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
No to Gosia, odpuście sobie narazie to mleko, albo spróbuj z tymi gotowymi w kartonikach.lepiej się nie wypowiadam jak nam poszło![]()
Wydaje mi się, że we wszystkim potrzebny jest umiar, ale czy większa ilość mleka niż zalecana jest szkodliwa to nie wiemJenni znowu by pila mleko litrami i nawet niewiem czy takie dzieci moga pic mleko bez umiaru bo Jenni go niemaa zadne soki itp. nie wchodza w rachube ona chce mleko i koniec
![]()

No to Gosia, odpuście sobie narazie to mleko, albo spróbuj z tymi gotowymi w kartonikach.
ostatnio też coś mniej chętnie je serki i jogurty nawet nie zje nieraz pół danonkaW sumie to słyszałam, że półtoraroczniak powinien wypijać pół litra mleka dziennie, z innego źródła wiem też, że powinien zjadać 3 mleczne posiłki. Ale i tak nie jestem w stanie policzyć, ile Oli wypija, bo rano dostaje bultę 180 ml (choć dziś wypiła aż 250!) a resztę pije z piersi i nie wiem ile tego jest. Mlecznych posiłków też 3 nie zjada, góra 2. Nie wiem, może powinnam zwiększyćja sie własnie zastanawiam nad ilością podawanego mleka i kiedy..
ostatnio Filip jada mleko zawsze wieczorem (ok 260ml) i zaczęłam gotowac mu normalna kasze manne...za to rano jak czasem - raz zjada kanapke, raz woli mleko (210ml)...
Tylko kosztem czego 
moim zdaniem nic nie powinnas zmieniać, 2 mleczne posiłki, mleko modyfikowane i mleko z piersi na pewno w zupełności wystarcząW sumie to słyszałam, że półtoraroczniak powinien wypijać pół litra mleka dziennie, z innego źródła wiem też, że powinien zjadać 3 mleczne posiłki. Ale i tak nie jestem w stanie policzyć, ile Oli wypija, bo rano dostaje bultę 180 ml (choć dziś wypiła aż 250!) a resztę pije z piersi i nie wiem ile tego jest. Mlecznych posiłków też 3 nie zjada, góra 2. Nie wiem, może powinnam zwiększyćTylko kosztem czego
![]()
Rozmawiałam ostatnio z pediatrą, jak Wiki w ogóle nie chciała mleka, bo martwiłam się, że za mało tego mleka w jej jedzonku, to mi doktorka powiedziała, że zmusić i tak nie zmuszę, jak nie chce to niech nie pije, przecież są inne źródła białka i wapnia, wystarczą 2-3 posiłki mleczne w wieku naszych małych i wcale to nie musi być mleko
Ja się martwiłam, że nie chce pić, nie minął tydzień i zapałała miłością do mleka i teraz mam, 4 pobudki w nocy
i po co było się martwić, Boże kiedy ja się w końcu wyśpię
Gosia, jak lubi żółty ser, to dobrze, plaster sera zawiera więcej wapnia niż szklanka mleka, więc możesz spokojnie dawać go małej.

dlatego jej często daje jak nie na śniadanko to na kolację i w dzien tak by sobie poskubała
nieraz nawet jak kupuję w sklepie to musze jej odpakować i dać plasterek bo mi scenę robi jakbym jej jeść w domu nie dawała