• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
No to Gosia, odpuście sobie narazie to mleko, albo spróbuj z tymi gotowymi w kartonikach.

spróbuje z tym gotowym w kartonikach na modyfikowanym albo pozostaje to krowie w kartonikach albo kupię jedno i będę jej jakoś w to przelewać zobaczymy czy zauważy różnicę bo narazie nie dała się oszukać :sorry2: ostatnio też coś mniej chętnie je serki i jogurty nawet nie zje nieraz pół danonka

ja sie własnie zastanawiam nad ilością podawanego mleka i kiedy..

ostatnio Filip jada mleko zawsze wieczorem (ok 260ml) i zaczęłam gotowac mu normalna kasze manne...za to rano jak czasem - raz zjada kanapke, raz woli mleko (210ml)...

ja sie własnie zastanawiam nad ilością podawanego mleka i kiedy..

ostatnio Filip jada mleko zawsze wieczorem (ok 260ml) i zaczęłam gotowac mu normalna kasze manne...za to rano jak czasem - raz zjada kanapke, raz woli mleko (210ml)...
W sumie to słyszałam, że półtoraroczniak powinien wypijać pół litra mleka dziennie, z innego źródła wiem też, że powinien zjadać 3 mleczne posiłki. Ale i tak nie jestem w stanie policzyć, ile Oli wypija, bo rano dostaje bultę 180 ml (choć dziś wypiła aż 250!) a resztę pije z piersi i nie wiem ile tego jest. Mlecznych posiłków też 3 nie zjada, góra 2. Nie wiem, może powinnam zwiększyć :confused: Tylko kosztem czego :confused:

W sumie to słyszałam, że półtoraroczniak powinien wypijać pół litra mleka dziennie, z innego źródła wiem też, że powinien zjadać 3 mleczne posiłki. Ale i tak nie jestem w stanie policzyć, ile Oli wypija, bo rano dostaje bultę 180 ml (choć dziś wypiła aż 250!) a resztę pije z piersi i nie wiem ile tego jest. Mlecznych posiłków też 3 nie zjada, góra 2. Nie wiem, może powinnam zwiększyć :confused: Tylko kosztem czego :confused:
moim zdaniem nic nie powinnas zmieniać, 2 mleczne posiłki, mleko modyfikowane i mleko z piersi na pewno w zupełności wystarczą:tak:Rozmawiałam ostatnio z pediatrą, jak Wiki w ogóle nie chciała mleka, bo martwiłam się, że za mało tego mleka w jej jedzonku, to mi doktorka powiedziała, że zmusić i tak nie zmuszę, jak nie chce to niech nie pije, przecież są inne źródła białka i wapnia, wystarczą 2-3 posiłki mleczne w wieku naszych małych i wcale to nie musi być mleko:tak:Ja się martwiłam, że nie chce pić, nie minął tydzień i zapałała miłością do mleka i teraz mam, 4 pobudki w nocy:szok:i po co było się martwić, Boże kiedy ja się w końcu wyśpię:baffled:

Miśka, pisząc, że daję Oliwce 2 posiłki mleczne dziennie wliczyłam w to już tą poranną butlę mleka. Czyli pije np butlę mleka i np jogurt lub serek. No ale faktycznie jeszcze jest cyc, więc tych posiłków mlecznych jest więcej :tak:

Emilka pije czasem mleczko smakowe ze słomki
a tak poza tym dostaje serek na chlebku plus np 2 danonki albo danio lub jogurt

mało :-( ale kaszek czy płatków z mlekiem albo ryżu na mleku nie tknie żadnych
kupuje jej jeszcze mleczną kanapkę:sorry2:
no i żółty ser lubi :tak:

reklama
Gosia, jak lubi żółty ser, to dobrze, plaster sera zawiera więcej wapnia niż szklanka mleka, więc możesz spokojnie dawać go małej.

:tak::tak: dlatego jej często daje jak nie na śniadanko to na kolację i w dzien tak by sobie poskubała :tak: nieraz nawet jak kupuję w sklepie to musze jej odpakować i dać plasterek bo mi scenę robi jakbym jej jeść w domu nie dawała :zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry