reklama

Co potrafią nasze dzieci?

• Starter tematu Starter tematu dori
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Martap22 ślicznie Wikusia chwyta zabaweczki.

Moja niunia to najlepiej chwyta pieluszkie i smoka.A od wczoraj zaczeła brać kciuka do buzi.Chyba ma to za swoja ciocią Asia he he

Oj nasz szkrabik narazie przewraca sie z plecków na boczki. Czasem z brzuszka na plecki. Ale ma jeszcze czas, spoko! Dzisiaj zauważyłam, ze próbuje chwytac grzechotkę obiema rączkami. Oczywiście juz mi łezka poleciała.

A jak nie ma smoka w buzi to 3 palce w buzi:). Ja ponoć nie chciałam smoka tylko ssałam dwa palce.

Tak u Oliwki też nie ma mowy o półleżeniu... od razu ciągnie ramionkami do przodu i siedzi, ale to nic...
jak leży i daje potrzymuję ją za dłonie płoda najpierw podciąga się do siedzenia a potem... "myk" prostuje nóżki, zapiera się i już stoi!!! Normalenie bez trzymania pod paszkami! Troszkę się przy tym "giba" ale jak się zmęczy to siada (kuca) na chcwilke i za moment znowu "myk" i stoi.
No ja tez już biegałam jak miałam 8 miesięcy więc hmmm Oliwka za pare dni zaczyna 6 miesiąc, no ale ten czas leci!

No Oliwka juz duża panienka :) najstarsza wśród naszych dzieciaczków :)
Karolcia też już łapie zabawki dwoma rączkami, wczoraj nakręciłam na kamerze jak bawi się grzechotką :) będzie super pamiątka :)

A Klaudzia dzisiaj po raz pierwszy piła soczek z kubka niekapka i wychodziło jej to jakby tak piła od urodzenia. Nawet się nie zdziwila jak zamiast smoczka wzięla do buziaka dziubek od kubka.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry