Sanya - a dasz przepis na hummusa???
A salatkę z grillowanego bakłażana robię w domu, wprawdzie grilluję bakłażana na grillu w piekarniku i nie ma takiego zapachu jak z grilla z ogródka, ale z kurczaczkiem, oliwkami, papryką, pomidorem i pestkami z dyni i słonecznika, pycha. Do tego oczywiście oliwa z oliwek z czosneczkiem i grzanki z bagietki. Polecam!
A salatkę z grillowanego bakłażana robię w domu, wprawdzie grilluję bakłażana na grillu w piekarniku i nie ma takiego zapachu jak z grilla z ogródka, ale z kurczaczkiem, oliwkami, papryką, pomidorem i pestkami z dyni i słonecznika, pycha. Do tego oczywiście oliwa z oliwek z czosneczkiem i grzanki z bagietki. Polecam!

mozna polać oliwą przed podaniem, posypać papryką lub pietruszką. Dla wielbcieli ostrzejszych smaczków- rozsmarować na powierzchni harissę albo matboucha.
Właściwie podają z młodego jagnięcia, tym lepiej mmmm, kocham ten smak. Ale to nie w wieczór sederu tylko na drugi dzień taki jakby świąteczny obiad.Tego podawanego w wieczór sederowy nie je się, podobnie jak jajka. Zazwyczaj jest to upieczony na rożnie lub grillu udziec lub całe jagnię (zależy ile osób jest na obiedzie u nas zazwyczaj ok 40) i zazwyczaj panowie domu mają sekretne przepisy na marynaty. Zapytam wujka Y. on jest mistrzem w grillowaniu więc ma najlepsze recepty