reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Cukrzyca ciążowa

Insulina nazywa się insulatard ☺️
Mam przez 3 dni próbować z 4j i w razie " w " zwiększać o jednostkę na kolejne 3 dni i obserwowac ☺️

jeśli chodzi o rady to takie bzdety … Np żeby nie spożywać samych owoców tylko zawsze je łączyć czy to z jogurtem naturalnym , orzechami itd …
Pokazywałam Pani dr np cukry na czczo po kanapce (biały zwykły chleb) z pasztetem na ostatnia kolacje i cukry na czczo po kanapce z "dietetycznym " chlebem z chuda drobiową szynką , sałatą i zielonym ogórkiem …
Po "dietetycznej " kolacji miałam wyższy cukier na czczo niż po tej "tłuściejszej"
I o dziwo jak najbardziej mogę sobie pozwalać na kromkę z czyms tłusciejszym przed snem 😜

Dziś cukry na czczo 88 …
Nie wiem czy to tez "wina insuliny" ale w ciągu całego dnia cukry mam w granicach 92-110 . Nawet po dwóch drobiowych parówkach , 2 kromkach chleba razowego , trochę papryki i ogórka zielonego cukry 97 🤪
No tak, dieta swoje, a cukrzyca swoje. Ja to bym chciała, żeby moja cukrzyca chciała, żebym częściej mogla podjeść to, co zakazane 🤣

Twoje cukry idealne 😁

reklama
Daria a na kiedy masz termin? :-)

Ja oczywiscie dzis wizyta i zapomnialam zbadac cukru po sniadaniu bo mnie syn zagadal i nie ustawilam budzika w telefonie 🤦‍♀️ trzy swiaty.

Wywiozłam 4 ciasta do Mamy żeby nie kusiły, czas się ogarnąć 🤦‍♀️ Następna okazja już za kilka dni ale wtedy tylko ciacho z ksylitolem domowej roboty.
U mnie w tym tygodniu rano ciągle 82-85-86.

Wywiozłam 4 ciasta do Mamy żeby nie kusiły, czas się ogarnąć 🤦‍♀️ Następna okazja już za kilka dni ale wtedy tylko ciacho z ksylitolem domowej roboty.
U mnie w tym tygodniu rano ciągle 82-85-86.
Ukry na czczo Super ✊🏻

Ja oczywiscie dzis wizyta i zapomnialam zbadac cukru po sniadaniu bo mnie syn zagadal i nie ustawilam budzika w telefonie 🤦‍♀️ trzy swiaty.
Dawaj znać jak po wizycie 👌🏼✊🏻♥️

Hej. Ja dzisiaj na czczo 86 👌 Do śniadania chyba muszę dokładać jakieś jako,bo mi trochę wybija cukier po zwykłych kanapkach . Czekam żeby zmierzyć po śniadaniu i walne syropek,może będzie porządną 2. Od dwóch dni mam brzuch napompowany i więcej twardy niż miękki ,mam nadzieję,że to przez zapchane jelita i puści . 😏
Wczoraj byłam w takim dużym sklepie ,kupiłam wanienkę ,wkładkę i termometr 😛 Łóżeczko zdecydowałam się wziąć od kuzynki męża , chciałam się jakoś odwdzięczyć i powiedziała,żebym kupiła jej córce pistolet na banki mydlane 😂👌 Więc będzie zabawa. Pogoda u mnie licha ,niby słońce ale ziab,że czapka by nie pogardził 🙈

Na 10 sierpnia 🙂
Ja już po wizycie, doktor zadowolona. A na te częstsze wyskoki zwiększyła insulinę z 8 na 9 j. I dobrze, bo może zawita spokój na chwilę 😁

Dawaj później znać, jak u Ciebie🙂

A z przegapieniem pomiaru tez mi się właśnie zdarza 🙈

reklama
@Daria1991
Ło boże... 9j... kiedy to bylo 🤷‍♀️ az pozazdroscilam hehe.

@Coffe18
U nad po wizycie spoko. Nawet te sporadyczne wyskoki sa dopuszczalne bo jak co chwile chora to nie dziwota. Ja tu nadal na 18j i bez zmian.

Dzis mam kijowe samopoczucie przez te moje jelita dodatkowo. Zwariowac mozna. Czuje ze we flaczkach jezdzi a jak siadam na wc - cisza. Najgorszemu wrogowi nie zycze takiej meki z perystaltyka 😔🥴 juz myslalam ze spoko bo pije jak wielblad ale widac nie wystarcza.

Dlatego @Nath096 z Toba to lacze sie w bolu.

@Alexis124 mowie Ci ze do porodu to Ty zejdziesz z insuliny chyba calkiem zanim ten Twoj Mały wyjdzie z brzuszka :-)))) po cichu zazdroszcze ze to lada dzien.

Do góry