reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
Ja jadam na podwieczorek płatki owsiane z owocem, orzechami i jogurtem naturalnym. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. U mnie już zaczyna rosnąć na czczo... Dzisiaj 84 więc mało ale patrząc po tym co było wczesniej to zaraz znowu będzie ponad normę, jak wczesniej. Na poczatku zmiany dawki jest dobrze a potem stopniowo rosnie i po kilku dniach muszę zwiększyć insulinę. No ale poki co na 4j stoję już dłużej niż zwyczajowe 3 dni, więc tragedii nie ma. A w niedzielę zaczynam 30 tydzień.
To jem na 2 śniadanie więc odpada podwieczorek

reklama
Cukry w ciągu dnia piękne, ale o tej 3 znowu 95, a rano 92. Tyle, że biorę na poprawkę bo wczoraj chyba za szybko wyjęłam pena z insuliną ze skóry jak podawałam. Zapomniałam przytrzymać igłę w skórze te 10 sekund i pojawiła się kropla insuliny na igle po wyjęciu ze skóry. I tak myślę, że nie do końca podałam tyle ile trzeba w końcu to szalone 3j ;p. Zobaczę jak cukry w ciągu dnia bo wczoraj piękne, poniżej 100.

Do góry