reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czas dla mamy

reklama
Ja w ciązy tez nie farbowałam włosów, poza pierwszym i ostatnim razem na moj slub ale to pojechalam do salonu w stolicy i one mi nałozyły taką farbę bez amoniaku i innych rzeczy to byla bardziej odzywka koloryzująca. Kolor był mniej trwały ale mi to nie przeszkadzało bo z moich włosów farby sie mocno zmywają i nigdy nie mam odrostów, prędzej mi sie kolor zmyje niz bede miala widoczny odrost.
Teraz w domu chodzę jak chodzę ;p włosów nie farbowalam juz od ok 2 lat. Do fryzjera mi nie po drodze i nie mam czasu, i trudno mi zostawic malego na okresloną godzinę, nawet do kosmetyczki na brwi wpadam nie umowiona jak huragan :)
Teraz kupilam farbę do włosów u fryzjera taką samą jak farbowalam i niedługo doprowadzę sie do stanu uzywalnosci ;p tylko kurczę wyczytalam i nie wiem czy do tej farby nie musi byc specjalna woda utleniona tej firmy, jak tak bede musiala wrocic do fryzjera z farbą gdzie ją kupilam i z musu tam ufarbowac, bo litra wody utlenionej nie uzyję.

Paznokci tez w ciązy nie malowalam, codzilam na manicure i pedicure, mialam zadbane paznokcie ale nie malowalam lakierami.

ja w ciązy wolalam dmucham na zimne ;p teraz sie z tego smieję ale przezylam te 9 msc bez farbowania ani malowania paznokci.

Marta siedząc w domu nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje jak lakier pękający hehehe

Gosiulek , ale czemu nie można?
Wychodzę z załoęnia , ze trzeba zachować zdrowy rozsądek. Marchewki są pryskane , drób faszerowany hormonami.. Teraz okazuje się , że wolno jeśc w ciągu dnia tylko 300 g owoców , bo fruktoza , którą kiedys tak wychwalano obecnie jest uznawana za "gorszą " od białego cukru. Nie wierzę w to , ze krem do twarzy moze zaszkodzić dziecku.

Ważne byś się z tym dobrze czuła,Ja siedzę w tym temacie bo jestem kosmetyczką i wolę nie ryzykować.
Pytam Was bo nie chce mi się sprawdzać składu każdego kremu. Ja w ciąży używałam Perfecty ale nie mogłam znieść zapachu.

ja nic nie zmieniałam z kosmetyków w ciąży.
nawet chyba wiecej ich uzywałam jeśli chodzi o wcieranie w brzuch i uda aby uniknąć rozstepów.ale to głownie oliwki dziecięce były na zmiane z balsamami.

reklama
Do góry