reklama

czas na nocniczek :)

temat zamknięty

my znów zaczęłyśmy przygode z nocniczkiem teraz z większym efektem
choc wczoraj jak zaczynałysmy małej nie bardzo sie podobało,ale pod wieczór sama juz 2 razy nasiusiała
dzisiaj rano tez juz dwa razy i nawet kupkę do niego zrobiła i bardzo z tego sie cieszy,wiec małymi kroczkami do przodu

reklama
a u nas jak narazie p o w o l u t k u !!! i to bym powiedziała bardzo powolutku,sadzam Gabrysie raz dziennie by jej nie spłoszyć,małymi kroczkami do celu,wczoraj się wysikała a dziś juz nie,spróbujemy znowu jutro:)

u nas nocniczek zakupiony-nieuzywany. Siada na nim.. i tylko siada. Nic narazie nie zrobil :sorry: Jak zabawke traktuje i na glowe zaklada :tak::-D:-D:-D
Zakupilam tez taka deske sedesowa z dwoma otworami- dwie klapy- jedna duza dla nas, a druga mala dla Dorianka, ale tez nic.. hmmm ciekawe kiedy nastapi przelom:confused2:

reklama
To znowu ja zeby się chwalić:tak::-)
Więc jesteśmy na etapie, kiedy Jagoda pokazuje że chce siku i właściwie nie wiele juz musze zwracać uwagę na jej zachowanie. Po prostu przychodzi i dobitnie puka paluszkiem w pieluszkę. Szkoda że tego nie możecie widzieć, dormalnie można sie uśmiać. Jest puk, puk, e!!!!, jak jestem zajęta to nie widze co ona mi pokazuje, choć już się wyczuliłam na odgłos tego puk puk, ale jak nie widzę, to tak długo mnie maltretuje tym eeeee i puk puk, aż zobaczę. Ale muszę się przyznac że od ostatniego wpisu miałyśmy dołki, bo jak chorowała, to zupełnie nie chciała patrzyć na nocnik i sikała pod siebie. Ale jak wyzdrowiała to po kilku dniach wszystko wróciło do normy.
Teraz się zdaża że na spacerku nie wytrzyma i się posiusia, ale w domu raczej komunikuje za każdym razem:tak:
Z tym pukaniem też były jaja, bo sama nauczyła się tak pokazywać i na początku wypróbowywała czy działa, czyli było puk puk, nocnik, a z nocnika od razu bez niczego wstawanie. Najlepiej na zajęciach, bo jak widzi dzieci które ida do ubikacji to ona też koniecznie i robi swoje puk puk i nie ma mowy juz mamusiu w tej chwili i eeeeee.;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry