reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Koło 7 jest rozszerzanie diety więc już będzie jadło inne rzeczy ;)
dzieci też inaczej się zachowują przy mamie a inaczej jak jej nie ma i radzą sobie z tym.

Fiolka - tak, możesz przy kp jeść co chcesz, pod warunkiem, że dziecko nie jest alergikiem. Moja Zosia ma na pszenicę alergię, więc trzeba to bylo wyłączyć, a wcześniej jajka, nabiał i ryby. Naprawdę niewiele zostawało do zjedzenia, więc nie zgodzę się, że przy kp można jeść co się chce.

Pkowalska - przecież roczne dziecko je już niemal wszystko :) Pierś to tylko dodatek, więc spokojnie możesz karmić wracając do pracy.

Ja karmić zamierzam - Zosię karmiłam 13 miesięcy i tydzień i to było zbyt krótko. Kp ma dla mnie ogromne zalety - przede wszystkim nie ma dla dziecka lepszego pokarmu, a po drugie - porównajcie sobie cenę mm do kp.

Marciniątko na alergiach to ja się nie znam ;) i jasna sprawa że zależy wszystko od dziecka. Ale na wstępie zaczynać od "diety" na wszelki wypadek to bzdura .

pkowalska no widzisz nie będziesz musiała wcale odstawiać ;)

Chyba ze tak :-) a teraz następne głupie pytanie ;-) a jak będę tak karmić raz na 8 godzin to w pracy ten pokarm mi nie bedzie leciał ?

Pkowalska - przy takim okresie karmienia, w sensie jak dziecko będzie starsze, to pokarm bardziej się jakby wytwarza, gdy dziecko do piersi przystawisz. Zawsze warto mieć wkładki laktacyjne, chociaż ja nosiłam je do jakiegoś 8 miesiąca.

reklama
Laktacja po takim czasie będzie ustabilizowana.
Ja kiedyś też dużo nie wiedziałam wszystko przychodzi z czasem. Karmienia też trzeba się nauczyć.
Jeszcze polecam BLW ;)

Do góry