reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

czerwcowe ploteczki :D

reklama
no niezle Pati:-D

a co do mnie...to nie wierze, ze test sie pomylił...:sorry2:jakos tak...intuicja mi mówi, ze to nie ciaza..ale martwi mnie co...Obliczyłam 6 ostatnich cylkli..no 27 dni...a tu juz 6 dzien bez@.. a niech juz przyłazi!bo mnie denerwuje:wściekła/y:...

a wiele rzeczy mnie drazni ostatnio- np. teraz- poznałam moja szwagierke z jakims kolesiem-poznałam go przez net-jako ona z nim gadałam - um. na randke-w ciemno o przyzwoitej porze- spoko..dzis um. sie ponownie- na druga...po 2 tyg....nie jestem niczyja nianka- ale jest ciemno---anglia wcale nie jest bezpiecznym krajem..goscia w sumie nie znamy- miała byc o 20- nie ma jej..Ja na takie tematy o wychowaniu dzieci...dotrzymywaniu słowa, czasu itd jestem jeszcze za młda....no ale ...ale mnie szlag trafia teraz..martwie sie..jakbym innych zmartwien na głowie nie miała:shocked2:

Pati to musisz trochę poszaleć i może część sąsiadów przyprawisz o zawał serca i po kłopocie;-):-D
Rusałko no strasznie nieodpowiedzialne takie zachowanie, ja też nie lubię jak mi się podobne sytuacje przytrafiają bo człowiek choćby nie chciał to i tak się martwi

E tam Rusałko - tak sobie mówisz żeby się nie zawieść ;) ale to pewnie fasolka...
Pati - bo
niemcy idą do dodmu starców żeby się zabawić ;) oni tam niezłe luksusy mają z tego co wiem...

no ..moja intuicja tym razem mnie nie zawiodła...:baffled:@-dzis przyszła..:sorry2:..jakos takie mega napiecie czułam wczoraj, rozdraznienie..bryyy..i dzis wstałam-plamienia..

co do sisotry meza- to...zebrało jej sie wczoraj..wrociła o 21..w swietnym humorku...powiedziałam, ze nie chce jej psuc tego swietnego nastroju...ale....................
Przyznała mi racje...przeprosiła...
i powiedziałam jej, zeby juz wiecej mnie w takiej syt. nie stawiała...:wściekła/y:

Rusałko..:wściekła/y: ehhhh mam nadzieje ze w nastepnym miesacu nie zrobi ci juz takiego psiukusa, ja za to dzisiaj histeryzuje, bo od wczoraj wieczora przestało mnie mdlić...w czwartek dostałam mega migreny, trwala ponad 5 godzin...o północy wzięłam paracetamol..nie wytrzymałam bólu płakałam..nie mogłam nawet się ruszyc, tak mi glowa dawała czadu...wczoraj pojawił się śluż brązowy popołudniu, a potem przestało mi przeszkadzać jedzenie, jeszcze rano wczoraj z ledwością wmuciłam suchą bułkę...ehh bardzo się boję...dzisiaj moge wszystko, otworzyć lodówke, zrobić miesko...a wiem, że te moje objawy wcale nie były wymyslone...wiem, że nie napuchłam przed @ tak jak zawsze...ale strasznie sę boje ze ten paracetamol zaszkodził....i chce mi się wyć..

Ell- spokojnie- wszystko bedzie dobrze. Uspokój sie, bo zapewne niepotrzebnie sie denerwujesz. NIe zawsze jesttak ksiazkowo z ciaza..Ja np. z Klaudia tylko jedyne co czulam ale to po terminie spodziewane@- to kłucie w podbrzuszu i czesto latałam siusiu...poczatkowo zero mdłosci ..cycy nie bolaly..dopiero po 3 tyg po spodziewanej@...albo dalej zaczeły sie meeegasne mdłosci..i wszystko naraz:baffled:
Ja wiem, ze to łatwo sie pisze!...ale musisz Ell..starac sie za bardzo o ciazy nie myslec, nie analizowac kazdego sygnału..bo nasz organizm moze nam sugerowac..to, czego pragniemy! Nasze odczucia mozemy odczytywac tak subeiktywnie-naciagajac pod to czego pragniemy....
MOzesz byc w ciazy..i miec dzis lepszy dzien..zero mdłosci..itd..wiec badz dobrej mysli!:tak::tak:
Trzymam za Ciebie kochana kciuki!!!Oby sie udało!:tak::tak:

Co do mnie- ja był moment, ze byłam pewna, ze jestem w ciazy...bo wszystko na to wskazywało..doslownie co 20 min susiu latałam,..latam zreszta..cycki jakby były mleczne:-D..coraz narywały..jakby pokarm napływał...no..nie wkrecałam sobie tego..bo nikomu np. wsrod znajomych nic nie mowiłam..jestem na zajeciach..wogole nie mysle nic o tym, ze moje ciało fiksuje..i nagle..dołem kłuje..i taki bol w piersiach..od pachy..(takie uczucie miałam własnie jak mi sie pokarm zbierał) przy@ ..czy jak nadchodzi..moje cycki sa jedynie..pełniejsze..nigdy nie bola..a tu .bolały....no i czasem mdłosci..ale odpierałam te mysl od siebie jak tylko mogłam. NIkomu(tylko Wam napisałam)- bo nie chciałam o tym rozmawiac, rozmyslac..ale w srodku czułam, ze to to...no i @ która nigdy sie nie spoźnia...a tu po 6 dniach przyszła ..no i nie wiem sama ..zupełnie co mam o tym myslec...co z moim ciałem sie stało?...

Rusałko nie wiem jak to mozliwe aby Twoj organnim tam sfiksowal, pomyśl tylko, że wszystkie testy byly na nie..wiec nie musisz się martwić..że ten @ to coś złego....a co do mnie..to wydaje mi się, że tych mdłości nie pomyliłam z czymś, na poczatku nawet zastanawiałam się nad jelitówką..ale to raczej niemożliwe...dwa mam tyle śluzu.., że nie mogę nawet tempki zmierzyć, wypycha termometr..szok.i po paru sekundach zawsze z tempka 37,2 - 37,4 rano... i pod pacha tez stale temperatura ciała 37....pozostaje tylko czekac, co ma byc to będzie, martwie po prostu tylko się tym cholernym paracetamolem...

reklama
Dorcia ja mialam tez @ jak w zegarku...moze nie co do minuty ale tego samego dnia ..i raz sobie przyszla o 10 dni wczesniej :szok: i teraz dostaje znowu dokladnie tego samego dnia tyle ze sobie date zmienila:-D juz jej sie nie chcialo przychodzic 11-go teraz przylazi 1-go:-)

Ell od jednego paracetamolu nic sie nie stanie... Nie panikuj kochana tak bardzo...No i faktycznie za mocno skupiasz sie na dziecku... Daj sie poniesc... idz na zywiol -co ma byc to bedzie... :tak:

Do góry