• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dzięki matuniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bardzo sie ciesze że już nie mam tego "syfu" w domu. Dużo siły i zdrowie kosztowało mnie posprzątanie tego wszystkiego. Przemęczyłam sie na całego, brzuszek mi sie stawia i mam dość.
Mata czekam na posta na którym napiszesz, że zakończyłaś remont:-)

reklama
Magdziarka niby 4 tygodnie, ale przecież możesz urodzić już za 2 :szok: Leci ten czas...

No własnie moga za dwa:szok:ale numery .............tylko czy Antosiowi tak się spieszy na świat........

Drogie mamusie, dwa dni bez was i tyle czytania:szok::szok:!!!!!!!!!!!!!!!
U mnie remont zakończony:-), zostały jakieś małe poprawki. Umęczyłam sie nim strasznie. Dzisiaj prawie cały dzień przespałam , miałam też stawiaqnie brzuszka no i jeden niezły skurcz:szok:. Już sie nawet przestraszyłam że sie coś zaczyna. Ale powiem wam , ze dzisiaj sie dziwnie czuje:-(.
Jeszcze mam sporo pracy w domu, ale nie mam siły. Czuje ogromne zmęczenia.
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z powrotów :-).

Gratuluje remonciku - teraz to pewnie cieszysz się , że w domku ładniutki i czyściutko, świeżutko...

Magdziarko ciesze sie , choć sporo jeszcze mam pracy. A tobie zazdroszcze udanego wyjazdu, bo mi brak sił i też by mi sie taki wyjazd przydał:-)!!!!!!!!!!!!

Aniknulka i azile;
więcej odpoczynku - wiem, że łatwo się mówi ale to czyni cuda... ja sama powinnam leżeć więcej ale czasami zwyczajnie się nie da....
azile; cieszę się,że temat remontu zakończony - u mnie malowanie powinno się zacząć od wtorku.
Magdziarko;
Cieszę się,że już Jesteście w domku zdrowi, cali i wypoczęci :-)
a może ta podróż wpłynęła na te skurcze?? niby to tak niewiele km ale zamieszania przy wujeździe sporo..
Mata;
fajnie masz ze swoją Ciotką :-)

Magdziarko;
Cieszę się,że już Jesteście w domku zdrowi, cali i wypoczęci :-)
a może ta podróż wpłynęła na te skurcze?? niby to tak niewiele km ale zamieszania przy wujeździe sporo..
:-)

A kto tam wie skąd te skurcze..........a może to już czas..........generalnie czuję się Ok. Wyjazd mi poprawił samopoczucie..no i ten odpoczynek od gotowania i zmywania....Luksus....Niespieszne rozmowy z mężem na tarasie przy kawce.....aż żal było wracać....ale tak trzeba.

Mata czekam na posta na którym napiszesz, że zakończyłaś remont:-)

Ja też czekam, aż będę mogła napisać, że już koniec :-D:-D:-D

Mata;
fajnie masz ze swoją Ciotką :-)

Ja po cichu właśnie na nią liczyłam, bo urodziła synka w listopadzie, więc jeszcze pewnie nie zdążyła się pozbyć ciuszków, a że między jej dziećmi jest 6 lat różnicy, więc ubanka będą w idealnym stanie. Na miejscu co prawda rodzinka też się powiększyła, ale ubranka wędrowały od dziecka do dziecka, więc nie są za ciekawe :sorry2:

Snoopy;
Mój Dzidź również dzisiaj cały dzień sobie odpoczywa i tylko od czasu do czasu się przekręca.

odznośnie czkawki

Czkawka u malucha

lek. med. Agnieszka Kurczuk-Powolny

2006-06-19, ostatnia aktualizacja 2006-06-19 13:49

Jestem w 34. tygodniu ciąży i od 10 dni czuję, że dziecko często ma czkawkę. Takie rytmiczne drgania trwające od kilku do kilkunastu minut pojawiają się czasem 3-4 razy w ciągu dnia. Czy to normalne?

Rytmiczne kilkunastominutowe drgania brzucha w tym okresie ciąży to rzeczywiście objaw czkawki u dziecka. Jest to absolutnie normalne zjawisko i nie ma się czym niepokoić. W niczym dziecku nie zagraża, a prawdopodobnie i nie przeszkadza. Czkawka jest jedynie wynikiem normalnej w tym czasie niedojrzałości układu nerwowego dziecka. Nie mamy na nią żadnego wpływu, mija sama po jakimś czasie. Można się jedynie spodziewać, że po narodzeniu dziecko będzie miewało napady czkawki o tych samych porach co wtedy, gdy było w brzuchu.

Magdziarku;
ja właśnie tęsknię za takimi wyjazdami z J :-( baaardzo mi tego brakuje... Cieszę się jednak na to, że już niedługo będziemy sobie chodzić z Maluchem na spacerki :-)

Mata;
no i do tego te ubranka to pewnie super jakości:-)

Pisała dzisiaj do mnie ciocia z Niemiec, że po swoim małym przywiezie mi ubranka, więc jedne zakupy z głowy, co najwyżej kilka rzeczy dokupię i już.

A z Niemiec fajne ciuszki będę...wiem bo tez kilka dostał od cioci męża..i bardzo mi siępodobały ..wysokiej jakości bawełna i ładne wzornictwo. NIe mówię, że u Nas nie ma bo też są...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry