• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Joas - a Ciebie kiedy na oxy wezma?? Masz jakas graniczna date ustalona?
jak tylko skurczy brak - to oxy zalatwi sprawe

Najbardziej mi siebie zal jak pomysle ze dwie doby laze z tymi skurczami-nieskurczami - zbadaja mnie dzisiaj i powiedza ze szyjka slabo przygotowana...czyli maly efekt

reklama
Jesli chodzi o patologie, to biora u mnie w 10 dni po terminie co w praktyce moze oznaczac 12. Tak powiedziala wczoraj pani ginkolog, kiedy zapytalam ja jaka jest procedura.
A pod oksy juz rodzilam Marcinka - 16 godzin.....

Joas - ja pod oxy rodzilam Agatke - tez jako pierwsze dziecko - i tez porazka kompletna - bo wywolywali mi na sile porod 5 dni przed treminem - ze wzgledow zdrowotnych - ale moj organizm chyba przezyl szok - zupelnie nieprzygotowany o tej porze ciazy na porod. Wiec wiem co przezylas

Rodzac Jagode mialam podlaczona oxy ale juz na rozwiniecie akcji, by bylo szybciej, dojechalam do szpitala z silna akcja skurczowa co 5 minut - i zonk - jak dla mnie - rozwarcie na 1,5 cm
Ale podlaczenie pod oxy zdzialalo cuda - porod trwal 2 godzinki i bolalo ale na szczescie krotko - wiec te dwie przygody z oxy bez porownania jak dla mnie.
Zobaczysz - uwiniesz sie raz dwa:tak: wierze w to

Najbardziej mi siebie zal jak pomysle ze dwie doby laze z tymi skurczami-nieskurczami - zbadaja mnie dzisiaj i powiedza ze szyjka slabo przygotowana...czyli maly efekt

A kiedy mialas badanie ostatnio? Mi wlasnie takie nieregularne skurcze spowodowaly skrocenie sie szyjki przy Bartku... Nawet porod normalnie przebiegal.... A na ktg zero skurczy - masowanie brodawek przez 20minut dalo skurcz na poziomie 40...

Z Karolka tez bylo oksy z szyjka skrocona - 6 godzin.... Ja dziekuje, wysiadam.....
brrrrrrrr

badanie mialam w piatek - szyjka byla kompletnie nieprzygotowana, dluga i zamknieta - lekko uchylone ujscie gorne

hehe - same sobie watek ciagniemy:tak:
nikt juz z nami o skurczach i szyjkach gadac nie chce :-D:-D:-D:-D

dziewczyny - nie gniewajcie sie ze my takie monotematyczne;))))

brrrrrrrr

badanie mialam w piatek - szyjka byla kompletnie nieprzygotowana, dluga i zamknieta - lekko uchylone ujscie gorne

Trzymam kciuki zeby dzisiaj sie okazalo co zupelnie innego - i jak znam zycie to bedzie o niebo lepiej... Skurcze nie musza sie pisac a dawac super efekt - slowa zarowno mojego lekarza jak i ginekologa ze szpitala...

:-D:-D:-D:-DNo... i wielodzietne:-D:-D:-D:-D

noo :-D - ewidentnie sie nie popisalysmy jako typowe wielorodki:-D plama na calej lini

ok, poczekam na skurcz i przygotuje sie do wyjscia - jak przejdzie - pobiegne do sklepu zeby wrocic przed nastepnym i nie dyszec w sklepie albo na ulicy:-D
jak maz wroci szybko - jade dokonczyc malowanie - tak by o 19 wrocic do domu i na KTG pojechac. Jak utknie w korkach - z malowania nici bo sie nie bedzie oplacalo jechac na 2 godzinki. A wydaje mi sie ze Olga czeka na pomalowanie jej pokoiku - bo jak tylko pomalowalam pierwsza sciane - zaczely sie skurcze..:-D i tak mnie przetrzymuje

reklama
ja was czytam :-) - zamiast sprzątać ;-)

jak ja rodziłam to położne okropnie się dziwiły,że to już drugi poród a tyyyyle się ciągnie (od odejścia wód do porodu 12,5 h)- może u was będzie na odwrót - tyyyle się ciągnie przed aby potem wszystko załątwić w pół godziny :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry