reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
przeczytałam wszytsko i tak
jola 9 kg WOW a myslałam ze Michał jest duzy!!!
mata ale ta twoja Dobrochna daje ci popalić nie dziwię sie że chcesz poczekwac z drugim ale zobacz na mnie - drugie będzie na pewno spokojne
magdziarka flanmenco -mniam - ale ci zazdroszcze
aniknulka fajnie ze jesteś, brakowało nam tu ciebie
czekam na wiesci która zaciążona
dobra ide spać

reklama
Witajcie mamusie! Z tej strony zombie :baffled:
Siedziałam z parcą tylko do 12, bo mała co chwilę z płaczem się budziła i trzeba było lulać (a mąż tak mocno spał, że zanim by się obudził, żeby ją ululac, to mała by sie rozbudziła na całego :dry:), a potem to tylko gorzej... wzięłam ją na karmienie do łóżka i zostawiłam, żeby czuła nasz zapach i spokojniej spała, ale ciągle się wierciła i rozbudzała, więc chciałam przełozyć j,ą do łóżeczka i się obudziła :baffled: no to spała z nami... nie dość, że jestem niewyspana, to jeszcze wszystko mnie boli...
Teraz piję kawkę i mam nadzieję, że postawi mnie na nogi. Dobrze, że zza mgły przebija się słoneczko, przynajmniej naładuję akumulatory :tak:
Małej teraz idą ząbki bez dwóch zdań... ale dostała na noc nurofren (1,5ml), żel na dziąsła, a mimo to marudziła... macie jakieś sprawdzone sposoby?

Gluszku obys miała rację :tak: a poza tym jak porównuję Dobrusie z inymi czerwcowymi dzieciaczkami, to chyba rzeczywiście jest małe prawdopodobieństwo trafić w taki charakterek jeszcze raz ;-) ale znając moje szczęście :baffled:

Magdziarko z Twoją upartością, to n pewno będziesz wywijać na parkiecie :tak: tylko męża jeszcze namów, bo z kim będziesz tańczyć ;-):-D

Magdziarko jak czytam co Antos robi w nocy to jakbym to byl moj Wojtek i wiesz co jak teraz dalm mu nutra 2 jest o niebo lepiej. Budzi sie dopiero o 5 . Na razie lekarka kazala dawac tylko na noc ale widac roznice. Noo i moj Wojtek jak skonczyl 4 miesiac to jakby sie w nim cos odwrocilo zaczal jesc normalnie tzn co 3 ale tak na 150 wody. A tak tez bylo co 2 -2,5 godziny od 60 do 120.
U nas dzisiaj w kocu zapowaida sie pogoda.

dziewczyny moj Michał jak je sztuczne to tez tak je ze wypija między 120-150 ml w dzien na porcję ale to trwa nawet i godzine. Wypije 60 za poł godizny np. 60 i za 15 minut kolejne 30 ml. Tylko w nocy zje na raz nawet 170 czasmi (rzadko zazwyczaj 140-150) a wg instrukcji na opakowaniu powinien pić 180 ml!!!!!

Mata nie ma szans żebyś miała bis. KAZDE dziecko jest inne a gorzej już nie będzie. TYLKO LEPIEJ . Nawet z Dobrochną będzie lepiej zobaczysz. ona ci sie ułoży

Dzień dobry!
Widzę że tu sporo sie działo jak mnie jeden dzień nie było- 3 ząbek :szok: (Zuskus gratulacje),
Magdziarka buty sobie fundnęła
Jola sie odezwała ( a często o Tobie mysle bo nasz dzieciaczki urodziły sie tego samego dnia ;))
Widzę ze tu juz temat o następnym dzieciaczku powastał :tak: ja bym chciała ale za 5 lat :sorry: mój Ł to juz niedługo by chciał- ale mi sie nie chce jeszcze :-p

Podróż wczoraj sie udała Bartek ładnie spał w aucie- raz jak zatrzymaliśmy sie zeby zatankowac to musiałam go nakarmic w aucie bo sie obudził (4 godziny nie jadł) a tak to było ok- nawdychaliśmy sie swiezego powietrza, pogadaliśmy z rodzinką- wróciliśmy przed 22 i Ł odrazu do pracy poleciał.
Dzisiaj strasznie mnie głowa boli- nie wiem od czego- właśnie sobie zrobiłam kawe- moze pomoze :-)
dzisiaj jade z małym pierwszy raz tramwajem (ze szwagierką) po ten strój- ciekawe jak mały sie spisze :tak:
I dzisiaj znów aerobik- a jeszcze mam mega zakwasy po wtorku :eek:
Jeszcze napisze ze jak od tamtego momentu (1,5 miesiąca teum) zaczęłam zapisywac co i kiedy robi Bartek (drzemka, karmienie itp.) tak mi zostało do dzisiaj- dzięki temu wiem co za chwilę bartek bedzie potrzebował- tak sie przyzwycziłam do tego pisania ze jakbym przestała to bym sie źle czuła :sorry::-) jakoś dobrze mi z tym :tak:
Miłego dnia! Zdrówka dla wszystkich!!!!!!!!!!

Magdziarko a nam wlasnie dala teraz na noc . Widocznie co lekarz to inne decyzje.
Co do drugiebgo to Wojtek jes bardziej ruchliwy i wiecej potzrzebuje zainteresowania niz Kinga.

Ale cisza :szok:
mamusie chyba korzystają z ładnego jesiennego dnia ;-)

u nas dzionek nawet mija, mała ładnie spała na spacerku, potem trochę marudziła, a;e usnęła przy cycku, obudizła się i znów marudziła, ja jadłam obiad a ona ot tak usnęła :szok: może jak się wyśpi pędzie lepiej

Darunia to super, że wyjazd się udał :-) na areobiku rozbijesz zakwasy :tak: ja i bez gimastyki mam czasem zakwasy, ale to przez te spacery w ostrym tempie :sorry2:

kiedyś też zapisywałam co i kiedy robi mała, ale teraz sama się wyregulowała i muszę patrzeć się na zegarek, żeby nie przeoczyć godzinki :tak:
mała bez wzgledu o której wstanie najpóźniej o 10.20 musi już spać, potem po 12 muszę iść na spacer, następna drzemka koło 16 i od tego o której była 3 drzemka i jak długo trwałą zależy czy mamy czwartą drzemkę czy kąpanie ;-)

dziewczyny mam pytanko... czy jak karmicie maluski to też się wtedy mocno pocą:confused: jakiś czas temu któaś wspominała o tym poceniu a ja stwierdziłam, że moja to gorąca kobitka, ale teraz zaczynam się niepokoić, bo za każdym razem jak karmię małą, to ma całą główkę mokrą aż mi się do ręki przykleja... no i boję się, że może mieć krzywicę :-( staram się dużo wychodzić na spacery, ale czasem zapominam dawać małej vigantol:zawstydzona/y: no ale jak już daję, to 2 krople...

reklama
Mata

Nadmierne pocenie się dziecka karmionego piersią może świadczyć o małej ilości pokarmu lub nieprawidłowej technice karmienia. Oba te stany powodują zwiększony wysiłek dziecka przy ssaniu (pocenie się "z nadmiernego wysiłku"). Rzadsze są przyczyny chorobowe, z których na pierwszym miejscu należy wymienić krzywicę z niedoboru witaminy D. Bardzo rzadką, ale teoretycznie możliwą przyczyną wzmożonej potliwości dziecka są różne choroby neurologiczne. Oczywiście zawsze należy pamiętać o zmierzeniu temperatury ciała dziecka, bowiem poty mogą być objawem gorączki i zaczynającej się infekcji.

Do góry