• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Najlepszego dla Dobrusi, Oli i Dominika
z okazji 1 roku
006.gif
014.gif

U nas nocka super fajna, spalismy do 8 jupii - zaprowadzilam Fabiana do przedszkola, zrobilam zakupki na weekend. Teraz Nadia zalicza pierwszą drzemaczkę :-) a ja kawusiuje z BB

reklama
oj to kawa pachnie u nas na całego :-D
mała juz się nie rzuca po łóżeczku i chyba śpi, a ja kawusia i drugie śniadanko (bo z rana to tylko zjadłam na szybko coś ;-))

witam!

Sto lat dla Oli, Dobrusi i Dominisia!!!:tak:

U nas kolejna nocka z wieloma pobudkami... od 23 wstawał P., ale o 4 juz nie miał sił... wiec nad ranem ja przy niej siedziałam...
Dałam jej paracetamol na wieczór, bo pomyslałam, ze to moze przez zabki i dupa... obudziła sie jeszcze wczesniej niz zawsze:zawstydzona/y: Gdzie moja córka sie straciła...:-(

W ogole mała mi tak schudła, ze wszystkie gacie jej z tyłka zjezdzaja:zawstydzona/y:szelki chyba jej kupie, bo mała nie ma przez to w czym chodzic, dobrze, ze sa jeszcze sukienki...

Dzis rano poszłam zapłacic za msze dla małej i zas sie wkurzyłam:baffled: 50zł za msze ze zazyczyli i jeszcze za blogosławienstwo:angry: to powiedziałam, ze nie mam wiecej... no i pewnie mała nie bedzie miec błogosławienstwa.
Kurde... jestes biedny to nawet nie mozesz sie pomodlic za bliska osobe:wściekła/y:Mam dosc tego naszego koscioła... Nawet za wiare trzeba płacic:wściekła/y:

Asiowo maskara z tymi wymogami księdza :crazy: co innego gdybyście mogli szastac kasą na lewo i prawo... ehh... u nas ksiądz i za darmo by odprawił, organista zawsze coś fajnego zaśpiewa na koniec... no i od kiedy to za błogosławieństwo kasę się bierze :dry: a jak z małym dzieckiem idziesz do komunii to zanim ksiądz je pobłogosławi to kasę mu dajesz?

a Paulince na ząbki może lepiej by nurofren pomógł, albo ibuprofen czy jakos tak dla dzieci? Bo paracetamol na ból i na gorączkę, a tamte dwa to jeszcze działaja przeciwzapalnie i przy wybijaniu sie ząbków chyba lepiej działają ( w każdym bądx razie u nas, bo i np. nurofren dłużej działa jak paracetamol :tak:) oj żeby malutkiej ząbki szybko odpuściły, bo Ty się podwójnie teraz męczysz...

mała fajnie samiutka usneła, chociaz w dzień ze spaniem mam lepiej :sorry2: a ja miałam tyle robić, ale sił nie mam, a do tego jeszcze ten ból głowy, coś mi sie zdaje, że migrena się zbliża, bo kawka na ten ból nie pomogła :dry: znów będe musiała tabletki brać:zawstydzona/y:

Asiowo - tak bez ceregieli sumką zarzucił :szok: no przechlapane... :zawstydzona/y: Ja też od kiedy musialam zapłacić za nauki chodzę cięta na księży... zachciało mi się ślubu kościelnego... Koperte zamierzam dać po chrzcie i ślubie, planuje też odliczyć sobie te opłacone nauki :no: No paranoja jakaś... i gdzie jest "co łaska"?? Żeby sobie ustalali teryfikatory... wrrrr :wściekła/y:

Ja pamietam jak mielismy nauki (w sanktuarium) to prowadził je fajny ksiądz. Na koniec kto chciał, mógł złozyć pieniądze do wystawionego koszyczka, ale ksiądz podkreślał, że to nie obowiązek i jeśli ktoś czuje taka potrzebę, to może złożyc DOWOLNĄ ofiarę :tak:
za ślub nie płacilismy, ksiądz nawet nie chciał słyszeć o jakiejkolwiek kasie dla niego (a tak na marginesie, to pomagaliśmy w sprzątaniu, koszeniu trawy, strojeniu kościoła od dłuższego czasu... no i ksiądz zprzyjaźnioy z rodziną ;-)), organista za to wziął, a schola zaspiewała za blache ciasta ;-)
teraz byłoby gorzej, bo ksiądz inny, a do tego rusza dużo remontów, więc kaska bardziej potrzebna :sorry2:

witam:-)
u nas nocka taka sobie ale przynajmniej placzu nie bylo tylko jedzonko a jeszcze m pozwolil rano mi dospac wiec ok tylko cos glowa mnie boli..bruno odpoczywa jak zasnie to kawke zrobie:-)a potem musimy zmykac po pieluchy bo jedna zostala:szok:
Asiowo wspolczuje tych nocek:-(bruno tak plakal na zabki po kilka godzin w nocy i Nurofen nie pomagal...
co do ksiezy to masakra jakas u naszego tez jest "co laska=100zl)...u szwagierki w parafii byl taki ksiadz jak zmarl okazalo sie ze ma drugie mieszkanko wyposazone i kilkaset tysiecy na koncie...a nie mial go kto pochowac...
duo zdrowka szczescia i milosci dla Dobrusi Dominika i Oli :)
milego dnia:-)

Ostatnia edycja:
U nas siedzi jakas babka w kancelarii... Daje jej koperte, a ona "Ile tam jest, bo za msze 50zł dają":szok:a potem ile dam na błogosławienstwo, a ja ze nic, bo nie mam...
i wpisała tylko msze:wściekła/y:i tak musiałam pozyczyc, zeby ta msze opłacic!

ale pocieszam sie, ze niedługo stad sie wyprowadzamy i moze trafie do normalnej parafii:zawstydzona/y:ja na slubie płaciłam tylko za msze 200zł... , ale tam sam ksiadz mi powiedział, ze mamy sie nie szarpac... organista chyba tez dostał jakis grosz i mój zespół w którym kiedys grałam nam zagrał:tak:

Mata... dawałam małej Nurofen, efekt podobny jak po paracetamu, zaden:-(tez se wymysliła czas na nie spanie:zawstydzona/y:

reklama
Asiu a Paulinka ma gorączką? Bo wiem że czasem mozna dać nurofren i np. po jakims czasie paracetamol (my tak robilismy jak mała gorączkowała), może taka mieszanka by jej pomogła :sorry2:normalnie nie wiem co Ci jeszcze poradzić... u nas jak małą mocno świruje to daję cyca i jakoś kimnie się trochę :zawstydzona/y:

buuuuuu a u nas pada, juz wiem czemy mnie głowa tak napiernicza :baffled:
miałam brać się za robotę, ale mała pewnie zaraz wstanie, to nie ma sensu :sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry