reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Wszystkie chorowitki wracajcie do zdrówka.
Anielap gratki dla Zu, teraz to już się napewno rozgada:-)
Fantazja oj współczuje przeżyć, pewnie ciężko było, ale dobrze że już po wszystkiemu.
Dzagud tak trzymaj i nie dajcie się chorobie.

U nas ponoć szpital zamknięty-epidemia grypy:szok::szok::szok:. Niedobrze niedobrze.
Oby do nas się nic nie przypałętało, bo wczoraj byliśmy u mojej mamy i była siostra z synkiem co trochę już pokasływał. Więc wzmacniam moją Nat i dostaję wit.c, a dzisiaj ładnie zjadła pół actimela (bardzo jej smakował mmmm:happy:).

Wczoraj pisałam, że Nati mówi do mnie mami, a dzisiaj już zaczęła mówić "mamiś":tak:, na tatę "tatiś" i babcię "babiś". Skąd jej się to wzięło? Ale bardzo ładnie i zainteresowanym się podoba, tatuś pęka z dumy;-);-).

reklama
aniajw no teraz widzę :-) Ale masz ślicznotkę!!! :tak:
Izka cieszę się, że Zu już lepiej jarzy czas ;-)
Dzagud współczuję chorego męża... Był u innego lekarza? No mam nadzieję, że Ty i Madzia się uchronicie :tak: A jak Weronika? Lepiej?
Poszłam za Twoim przykładem i pasę Piotrka tranem - kupiłam ten owocowy i cieszę się, że nim nie pluje (ja spróbowałam i miałam odruch wymiotny :sorry2: ale to pewnie psyche, która krzyczała RYBI TŁUSZCZ!!! :-D).
A pomysły na biznes masz dobre - może pora się zabrać, bo wiesz, ciuszki dla chłopaka wciąż mam :-D
Emmila ja o trolu wiem tylko to, co Olla wkleiła ale wciąż mnie ciska, jak pomyślę jak się tym przejmowałam :baffled: Trzeba być ostrym psycholem, żeby tak żerować :baffled:
Olla no na szczęście Małgosia już odróżnia dzień od nocy - teraz mam dylemat, jak Ją przekonać, że o 5.30 to ja mam wyłącznie mordercze myśli i Jej spojrzenie "co masz do zaproponowania?" doprowadza mnie na granicę obłędu :baffled: Muszę przyznać, że generalnie ładnie sypia - ostatnio ma cykl niespełna 2h (je, 45 minut aktywności, 1h snu), po karmieniu po kąpieli śpi koło 5-5,5h, tylko ta wczesna pobudka... :dry:
Buziaki dla Amelki - oby już łapki nie bolały... :*
anni numerantka jesteś z tym samolotem :-D A za zęby to powinien Cię G przez kolano i na gołą dupkę!!!
kadia zdrówka dla Was! Rozumiem Cię aż za dobrze, bo u nas pomór od początku grudnia :dry: Na pierwsze spacery wyszłam w zeszłym tygodniu...
kingug też nie doradzę - ja jestem w domu, ale to mój wybór (na szczęście dajemy radę i nie muszę wracać ciupasem do pracy). Nie powiem, są lepsze i gorsze dni ale nie wyobrażam sobie, że bez totalnej konieczności miałabym posłać Trzodę do żłobka :sorry2: Ale to baaardzo indywidualna sprawa - doradzić to Ci może tylko dobra przyjaciółka, która Cię świetnie zna i rozumie sytuację :tak:
anielap fajnie, że aerobik ok :tak: Pamiętam, że gdy na studiach biegałam na korektywę (coś musiałam zaliczyć, a to było najfajniejsze), to też świetnie się czułam. No ale miałam bat nad głową - sama bym się nie zebrała ;-)
Co do zdrobnień, to Piotruś pięknie mówi "tatuś" (tylko przez katar wychodzi Mu "tatuch") i od wczoraj też "mamuś" (analogicznie - "mamuch" ;-)). Słodkie :-)
agik buziaki imieninowe! Ależ przyszalałaś :-D
elmaluszku jak Murmelka? Trzymam kciuki...
szopka ojoj... No co się porobiło z tymi choróbskami!!! :wściekła/y: Kciuki za Czarka :tak:

Ostatnio z braku możliwości wychodzenia do sklepów stałam się fanką zakupów online - no i kupiłam sobie płaszcz, szal, torbę do wózka (bajerancka jak nie wiem co), buty i inne duperelki :-) Gdy przychodzi listonosz, to czuję się jakby był Mikołajem :-D Na razie tylko z czapką wtopiłam, ale nie moja wina, że przysłano inną niż jest na zdjęciu - no ale wysłałam reklamację, zobaczymy. To tak się chciałam pochwalić - wiecie, jak się 2 m-ce siedzi na tyłku w domu, to drobne przyjemności nabierają wielkiego wymiaru ;-)

Heloł połikendowo
Czytam Was od godziny i za Chiny nie pamiętam co komu odpisać - chyba demencja starcza jak to ktoś kiedys mądrze napisał ;-)
Fantazja - ojojoj to sie porobiło...:-( trzymaj sie kochana.
Anni - mój mały to tyz przylepa, szcxzeglnie kiedy jest spiący, np jak wstaje wczesnie rano i jest nie do zycia (ja tez) to biorę go na kolana i właczam bajki i tak sobie siedzimy z pół godziny przytuleni. Tez przychodzi i daje buziaki... najczesiej to całuje swoje maskotki - konika, misie..... i jeża w książe z bajkami :baffled: a dzisiaj nawet pocałował samochodziki na wykładzinie :confused:
Co do dylematu praca czy dziecko to ani jedno rozwiąznie nie jest dobre ani drugie. Dużo oczywiscie zalezy od charaketeru. Ja wróciłam do pracy jak mały skonczył pół roku i musze przyznac ze sie nieźle meczyłam przez ten ostatno rok. Owszem na starość sporo się rozleniwiłam, ale też stwierdziłam, ze nie mam zamiaru spędzic reszty swojego zycia w pracy z której nie do konca jestem zadowolona.
No i od 15 stycznia jestem na pół etatu, pracuje 2 dni w tygodniu. Na razie troche musze poleniuchowac i pozałatwiac zaległe sprawy - dentysta, cytologia i z małym pare wizyt u lekarzy i badan a potem musze sie bracza jakis biznes. Tez mam jakis tam pomysła - ale potrzebuje opinii i porady - wiecej na zamkniętym:-p Pomożecie?
Anielap - Ty z tym aerobikiem przypominasz mi moją kumpele,która mówiła "mmm lubie jak bolą mnie mięśnie" .... dla mnie to jakies sado macho:baffled:
Kotek pisz!!!!
Gdzie sie podziewa Isztar?

Aniela no to szybciutko sie odnajduj:)
Anni kochaniutka,niestety pracy nie dostalam:( Zalozyli ze nie poradze sobie z rejestracja:(no moze ...szukam dalej...juz chce isc do pracy bo czuje ze do niczego jestem :(((
Fantazja zdrowka dla ''okruszka'':*
Emilla to JO taka madra :DDD :p

Olla - jestes do niczego? hehehe A kto tu nam pomaga na babyboom....????:tak:
Znajdziesz napewno supel dupel fuche. Kwestia czasu. Co ci pisame -bedzie - tylko sie nie zrazaj niepowodzeniami - tak jest, ze czesto ktos tam wyzej testuje nasza wole i sprawdza ile nam na czyms zalerzy.
Beyonce super - ino sie troche wybielila. :-D aa hehehe bo ja jakas Lise Lavi podlozona widze... hehehe

reklama
Witam Was serdecznie !!!!!

U nas ciut lepiej ze zdrowiem!!!!

Esia to tez mieliscie kiepsko ze zdrówkiem i mam nadzieje że jest ok i dziękujemy:-)

Dzagud dzi,ekujemy bardzo i Wam tez zdrowka zyczymy

kingug- mój tez uwielbia dzieci więc mam nadzieję że będzie ok, klaudia płakala przez 4 tyg ale potem nie chciala wychodzić , zobaczymy jak z młodym bedzie

Do góry